Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okt

wezly chlonne są na glowie??

Polecane posty

Gość okt

jestem chyba troszke przezebiona mam powiekszony wezel chlonny pod pachą ale ostatnio zauwazylam ze z tylu na glowie mam tej samej wielkosci co pod pacho taką gule mniej wiecej wielkosci groszku moze nawet mniejsze i boli czy to moze byc wezel?

Gość owszem są
także na koniuszkach palców - jak np klikasz za duzo, to myślisz, że co cię boli? własnie to!!!

Gość ALE POZIOM...
tak,to moga byc węzly powiększajace się zokazji infekcji

Gość moze to zatoki

Gość okt
ah glupota ludzka nie zna granic szkoda słow |

Gość wyciśnij sobie tego pryszcza
Człowiek posiada ogromną liczbę węzłów chłonnych, małych (wielkości i konsystencji ziarna grochu lub małej fasoli) dobrze wyodrębnionych obwodowych narządów limfatycznych. Niektóre podskórne węzły są wyczuwalne dłońmi: zwłaszcza podżuchwowe, szyjne, znajdujące się pod pachami i w pachwinach. Węzły chłonne są rozmieszczone wzdłuż naczyń krwionośnych, w pobliżu narządów wewnętrznych i są połączone osobną siecią naczyń limfatycznych, w których płynie chłonka (limfa). Węzły chłonne wraz z naczyniami limfatycznymi oraz grudkami limfatycznymi rozmieszczonymi w ścianie układu pokarmowego tworzą obwodowy układ limfatyczny, który jest połączony z częścią żylną układu krwionośnego. Innym ważnym obwodowym narządem limfatycznym jest śledziona, położona w jamie brzusznej po jej lewej stronie, tuż pod przeponą

Gość okt
dzieki za sensowne odp