Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 30-latka

Właśnie kupiłam sobie pierwszy w życiu krem pod oczy

Polecane posty

Gość 30-latka

Lirene. Mam pytanko - czy jest dobry - używałyście go? Pytam, bo kupowałam trochę na ślepo. Strasznie kusił mnie Olay, ale kosztował 34zł, a ten 13. MAm nadzieję,że są po nim efekty? Mam 30 lat, ale żadnych zmarszczek - na razie.

a nie czułaś do tej pory potrzeby nawilżania skóry pod oczami? omijałaś te okolice czy nakładałaś pod oczy krem do twarzy?

Gość 30-latka
Dzieki, że odpisałaś. Nakładałam zwykły kremj ak na całej twarzy. Tak naprawdę to nawet nie czuję potrzeby używania kremu pod oczy, bo jak wyżej napisałam, na razie nie mam cienia zmarszczek, ale wystraszyłam się jak tu przeczytałam, ze nawet 19-latki używają...

Gość dzień rozmemłańca
ten Lirene to bardzo dobry wybór - będizesz zadowolona

Gość 30-latka
Dzięki - to się cieszę, ale kusi mnie ten Olay w słodziutkim, przezroczystym pudełeczku... ech, te działania marketingowców, projektantów opakowań itp... :)

Gość a czy
krem ktory stosuje do twarzy, moge rowniez go strosowac pod oczy? np, krem nivea

krem do twarzy można stosować pod oczy, o ile skóra pod oczami ma takie same potrzeby, jak na pozostałej części twarzy ;) mam na myśli to, że u wielu osób skóra pod oczami jest bardziej sucha, szybciej powstają na niej zmarszczki, można mieć cienie, opuchlizny itp. - i wtedy przyda się osobny krem pod oczy na te problemy. ale jeśli ktoś nie ma żadnych problemów, to można używać tego samego kremu, co do twarzy, o ile nas nie uczuli - bo skóra pod oczami jest delikatniejsza, niektóre kremy do twarzy mogą ją podrażnić, ale nie muszą.

no ja mam okropne zmarszczki ale jestem krotkowidzem wiec oczy mruze. mam 28 lat uzywam kremu bielendy pod oczy ale efektow nie ma no chyba ze:) ...plamy pod oczami bo mam wrazenie ze mi sie skora odbarwia a ja cieni nie mam tylko zmarszczki. wiec moze wlasnie ten lirene bylby lepszy?

Gość polecam dr.haushka
eris+25 tez jest ok,oceanic AA tez

Hej, ja mam 33 lata i zmarszczki oczywiście też, a przede wszystkim delikatną obsesję na ich punkcie. Kremów pod oczy używam od jakis 2 lat.Nie stosowałam kremu lirene ale nie wierzę w efektu kremu za 13 zł. Poza tym kremy erisa kompletnie mnie nie przekonują, daleko im do zachodnich. Uważam, że lepiej zainwestować w dobry ,nawet droższy kosmety.Polecam vichy reti c , kosztuje coś około 70 zł.Ale 15 ml opakowanie starcza na pół roku , wię miesięcznie kosztuje nas to 10 zł.,nieżle sobie tłumaczę ten wydatek. Teraz ma ma jabushe, był droższy niz vichy, naczytałam się w internecie, jaki jest dobry, ale mi nie pasuje.Może podpowiecie, czy cos o kremach oley, mój dermatolog chwalił, ale zawsze to lepiej usłyszeć opinie osób, które używały. Acha jeszcze jedno, nie wierzę, że kobieta po 30 nie ma żmarszcek.Tak \"żywym \" okiem to może nie widać ale jak się czlówiek uśmiechnie, to pod oczami dłuższych i krótszych linii troche jest. Ale zazdroszczę dobrego samopoczucia.

Gość 30-latka
A może to dobre geny? Nie mam zmarszczek i nie interesuje mnie to czy mi wierzysz czy nie. Zresztą nie ja jedna - mnóstwo moich koleżanek wygląda znacznie młodziej niż wskazuje na to wiek. Co oczywiście nie oznacza, że tak będzie zawsze. Dlatego założyłam ten topik, aby podzielić się wrażeniami na temat kremów.

A ja pracuję z prawie samymi kobietami i trochę im sie przyglądam, ta obsesja , rozumiesz.Wszystkie, nawet te 20 paroletnie śmiejąc się maja zmarszczki.Nie chodzi o kwestie młodszego, czy starszego wyglądu, można nie mieć zmarszczek a wyglądac poważnie , można je posiadać i świetnie śię prezentować. Dziwne, że Ty masz koleżanki bez zmarszczek a ja nie.To chyba jednak kwestia spojrzenia na sprawę.Ja mam np. znajomą, która uparcie twierdzi,że wszyscy myślą ,w jej mniemaniu, że wygląda na nastolatkę.Hm, nie podzielam jej zdania i nie tylko ja.Ale grunt to dobre samopoczucie i brak krytycyzmu.

Gość carcassonne
A ja mam 24 lata i tez mam obsesje na punkcie zmarszczek. Dlatego kremow pod oczy uzywam juz od ok 4 lat. Najpierw uzywalam takich lekkich,nawilzajacych (np kiedys byla taka seria z Loreala Hydrafresh- nie wiem dlaczego ja wycofali,bo dla nastolatek i dwudziestolatek byla po prostu idealna), teraz przerzucialm sie na Dermike Preventi, ale zastanawiam sie czy nie czas kupic juz jakis krem przeciwko zmarszczkom mimicznym. Co prawda nie mam jeszcze zmarszczek mimicznych,ale widomo,ze takim zmarszczkom nalezy zapobiegac,bo jak juz sie pojawia,to niestety tylko botoks pozostaje ;)

Gość carcassonne
Ale tez zauwazylam,ze duzo dziewczyn w moim wieku ma juz pierwsze zmarszczki mimiczne.

Gość 30-latka
Pod oczami nie mam, raczej na czole podłużne, na szczęście nie głębokie, ale nie wierzę, że kremem je zlikwiduję. Juz predzej chyba tym botoxem...

Gość carcassonne
Krem oczywiscie zmarszczek nie zlikwiduje,ale moze im zapobiec. To znaczy te zmarszczki i tak sie w koncu pojawia,ale znacznie pozniej,niz jakbys kremu nie uzywala.

Gość carcassonne
Oczywiscie sa osoby,ktorym ze zmarszczkami jest do twarzy ;) Po prostu zmarszczki czasem nadaja twarzy wyrazu. Znam kobiety,ktore w wieku np 40 lat wygladaja znacznie bardziej intersujaco niz w wieku 20 lat. Przy czym ja jednak nie mam pewnosci,czy bedzie mi do twarzy w zmarszczkach,wiec wole,zeby pojawily sie jak najpozniej ;)

Gość tak se biegam po forach
Mi z kolei naprawde wiele osob (znajomych kobiet) mowi ze wygladam na dwadziescia (a mam pod trzydziestke). Ale chyba maja cos nie tak z oczami bo zmarszczki mam wyrazne, troche siwych wlosow i wogole.. Wracajac do tematu, od listopada uzywam kremu przeciwzmarszczkowego pod oczy, Ziaji, pietruszkowego. Hihihi, efekt jest raczej odwrotny od oczekiwanego a na pewno nie widze pozytywnego wplywu na skore, choc krem przyjemny i ladnie pachnie.

Gość tak se biegam po forach
Hmm.. 30-latka, jakbys probowala tego botoxu na czolo, to daj znac jakie efekty. Tez mam taka zmarszczke, od dawna zreszta, i chetnie bym ja splycila czy cos.. ;)

Gość 30-latka
Na razie nie będę próbowała, nie mam kasy, a poza tym to chyba za wcześnie mimo wszystko, nie sądzisz? Boje się takiej ingerencji, chociaż oczywiście to nie operacja plastyczna...

Gość ada

Używam pod oczy https://e-naturalne.pl/pl/p/Eye-up-Lift-Gel-Liftingujacy-zel-pod-oczy-mrozone-czerwone-winogrona%2C-kwas-hialuronowy%2C-woda-morska-glebinowa/1162, a trafiłam na kosmetyk po przeczytaniu właściwości czerwonych winogron. Na pewno po miesiącu zauważysz pozytywne wyniki, bo jednak to jest kosmetyk z wysokiej jakości kwasem hialuronowym. Wiele blogerek się nawet o tym kremie pozytywnie wypowiada. Za kwas hialuronowy chyba największy plus.

Gość ada

Używam pod oczy https://e-naturalne.pl/pl/p/Eye-up-Lift-Gel-Liftingujacy-zel-pod-oczy-mrozone-czerwone-winogrona%2C-kwas-hialuronowy%2C-woda-morska-glebinowa/1162, a trafiłam na kosmetyk po przeczytaniu właściwości czerwonych winogron. Na pewno po miesiącu zauważysz pozytywne wyniki, bo jednak to jest kosmetyk z wysokiej jakości kwasem hialuronowym. Wiele blogerek się nawet o tym kremie pozytywnie wypowiada. Za kwas hialuronowy chyba największy plus.