Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pilingówka

Który piling lepszy mechaniczny czy enzymatyczny?

Polecane posty

Gość pilingówka

I dlaczego, bo nie wiem?

Gość pilingówka
Nooo?

enzymatyczny lepszy dla dziewczynek z krostami, bo ich nie roznosi po całej twarzy, czego nie można powiedzieć o mechanicznym, który przyczynia się do zwiększenia syfków na buzi

Gość tak se biegam po forach
Zdecydowanie enzymatyczny - moim zdaniem - bo nie podraznia i dziala doglebnie (oba rodzaje mam wyprobowane choc teraz uzywam mechanicznych bo mam gruba skore no i sa troche bardziej dostepne).

zależy, do jakiej cery. do wrażliwej, naczynkowej lub trądzikowej z ropnymi zmianami lepszy będzie enzymatyczny, gdyż nie podrażni, a do grubej, tłustej może być mechaniczny.

Gość a ja mam pytanie..
bo kupilam sobie ten enzymatyczny z serii "under twenty" no i on jest jak krem..nie widze żadnych rezultatów- po prostu nakładam jak krem i zmywam po kilku minutach i nic- tak jak bym posmarowała kremem nivea- dziwny jakiś to tak ma działac enzymatyczny peling? czy któraś z was zna sie na tym i mi wyjaśni o co chodzi..będę bardzo wdzięczna 🌻

Gość ja zawsze po kazdym
pilingu enzymatycznym jakiego używałam, a było ich kilka i to z różnych półek cenowych, dostaje jakichś dziwnych czerwonych plam na twarzy. Zawsze mnie podrażniają takie pilingi. Dziwne, bo mechaniczne są dla mnie OK...

Zmobilizowałyście mnie i idę zrobić sobie peeling :)