Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abcdefgh

oblałam się wrzątiem

Polecane posty

Gość abcdefgh

to straszne i nie wiem co mam robić.... oblałam się niechcący wrzątkiem -jestem w 8 miesiacu ciaży. co mam zrobić? przykłądałam juz lód itp. strasznie się boję. wiem, ż ejestem niezdarna:(

Gość uchuch
dziecko moze miec znamie, jesli oparzylas sie na eku to na raczce dziecka moze byc znamie :-) a tak powaznie to zalewaj zimna wola albo zasyp jakims pudrem na oparzenia

Gość wydaje mi się
że kłamiesz :(

Gość oliwia13
jaką część ciała oblałaś?? z tego co pamiętam oparzenia należy schładzać pod bieżącą zimną wodą, nie robić okładów ani opatrunków. No i dla pewności może udaj się do lekarza, ostrożności nigdy dość. A myślę, ze dzidzi nie zaszkodziłaś.

Gość aaaaaaaaaaaaahahahaaaaaaaaaa
dziecko serio moze miec znamie- moja mama sie oparzyla i ja mam plamke czerwona na udzie, mojej kolezanki mama tez w ciazy sie oparzyla ale tak powazniej i kolezanka ma cale plecy czerwone :( idz do lekarza- niech Cie lepiej obejrzy bo z tym nie ma zartow

Gość abcdefgh
oblałam brzuch. w sumie nie dużo ,ale ślad jest. i wcale nie kłamię, bo po co wymyślać takie durne rzeczy!!!

Gość upp
nic Ci nie będzie i dziecku też nie

to poważna sprawa.Dużo czy mało to nie ma nic do rzeczy.Oblałaś siewrzątkiem wiec lepiej niech to zobaczy lekarz,jesteś w ciązy i to dużo zmienia.Jeśli nie pójdziesz to kup sobie żel ALTACET (koniecznie powiedź że chcesz żel,bo tez jest w tabletkach do rozpuszczenia.Ale żel wygodniejszy w urzyciu) on jest do stłuczeń,obrzękach i poparzęń

Gość aśka72
Przestańcie pisać głupoty. Znamię nie powstaje od oparzeń, to jakieś zabobony.

Nie werz w jakieś idiotyczne przesądy. Czytaam, że jeżeli oparzenie jest większe od monety (chyba nie chodzi o grosz), to należy udac się do lekarza. Po zagojeniu rany smaruj to cepanem, żeby nie powstała blizna.