Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ograniczanaPrzezSwojegoPana

Pomocy!czy pozwolic MU na to?

Polecane posty

Cenie sobie wolnosc osobista typu "moj telefon komorkowy, moja poczta emailowa" itd. Mam faceta ktory przeglada zarowno moj telefon jak i poczte(wiem ze to robi choc zaprzecza-zmienilam haslo na poczte byla taka awantura ze podalam je ponownie bo juz nie mialam sily tego sluchac)Chce wiedziec wszystko,znac kazdy moj ruch-gorzej niz w wiezieniu!.Jelsi powiem ze po kąpieli ide spac to musze to zrobic bo jesli sie okaze ze jeszcze weszlam sobie do netu poprzegladac nowostki itd lub chociazby na kafee(na ktorej sporo czasu spedzam) to zaraz jest awantura-chce sprawowac kontrole nad wszystkim co robie a mnie to wkurza nie pozwlole soba manipulowac ani ograniczac swojej wolnosci.Jak mu przegadac ze ma wyluzowac?

Gość Wystaw go
nago na mróz, który będzie dziś w nocy. Jeśli nie zmądrzeje to przynajmniej jest nadzieja, że przez jakiś czas będzie myślał tylko o cieple a nie o kontrolowaniu ciebie:D:D

moj pseudonim mial wlasnie podkreslic to jak sie czuje! A mam prawo pytac itd ale nie jest jakas zawzieta zazdrosnica zeby wypytywac o ktorej godzinie idzie sobie zrobic herbate w jakim kubku bedzie ja pil i czy z mama czy z tata! mam zauwafnie o niego a on ma prawo miec swoje zycie nie musi mi mowic ze o 17:15 jadl kolacje a nie o 17:30 tak jak planowal! ehh sorry ze Wam zagracam Kafe swoim wpisem po prostu wkurzona jestem i musialam sie wyadac ale lepiej bedzie jak przejde sie na spacer!!pozdrawiam

Takiemu czlowiekowi nie wytlumaczysz ze zle robi! znam kilka przypadkow tego typu zwiazkow. zawsze konczyly sie predzej czy pozniej...nawet szybkim (np po 2 m-cach) rozwodem..niestety:( nie moge pojac tylko jednego. jak tak mozna robic?! po prostu tego nie rozumiem chyba musisz zaczac stawiac na swoim i sprobowac go nauczyc szacunku i zaufania do siebie. jesli ciagle bedzie Ci rozkazywal, sprawdzal Cie to juz zawsze tak bedzie Pozdrawiam

Gość Wajdelota.
Biedna dziewczyno, Ty już jesteś mu podporządkowana. :classic_cool: Próżne Twe wołania :D

i jeszcze jedno jesli zaczniesz robic tak samo jak On, czyli kontrolowac to do niczego dobrego napewno nie dojdziecie..

Gość Pyton
Wyliż mu pytona

powinnas sie zastanowic, mnie wydaje sie, ze to, co robi twoj facet moze byc w przyszlosci ciezarem nie do zniesienia; moze to milosc, ale ... ale nie wolno nikogo zamykac, ograniczac, kontrolowac, bo to jest C H O R E

Kazdy a prawo do prywatności - pamiętaj o tym. nie wiem jak dlugo jestescie ze sobą, ale jesli teraz czujesz sie kontrolowana, to pomysl co będzie potem - potem będzie tylko gorzej. jesli zobaczy ze ma nad Toba władze i zawsze robisz to co Ci każe, to bedzie to wykorzystywał. A tak na marginesie - to zdarza sie że robi Ci sceny zazdrości i awantury o byle co, np. rozmowe z kolega, albo jakiegos smsa lub emaila?

Gość pfffii ...szok
a jak by mnie tak sprawdzal moj facet to chyba bym juz z nim nie byla... jesli nie mialby do mnie zaufania to i nie mialby i mnie... wkoncu milosc polega na zaufaniu... ten twoj facet to jakis niebardzo... bez urazy ale juz widze jak w przyszlosci cie uderzy za to ze znajomy kolega napisal do ciebie smsa, i oby tylko nie uzyl w nim slowa buziaczkli lub cos w tym stylu bo nie wiem co by zrobil wtedy twoj facet... Co on wogle mysli... pffii

Gość anuulla
rzuc tego goscia w cholerę - moze on to wyniósł z domu. To jest brak szacunku i chora zazdrosc. Mialam takiego faceta - tzn.hmm...adoratora, bylo jeszcze gorzej, bo mial zone 2 dzieci a do mnie uderzal i MI PRZEGLĄDAŁ RZECZY. On się nie zmieni, moze jesli zobaczy, ze Cię straci. Tamten "mój" juz raz zdradzil zonę, kazdego podejrzewal o przekręt. Nie wiem ile macie lat, ale to i tak nie powinno yak byc.

Gość heheheheheehehel
co ty mowisz dziewczyno, rzuc go bo co? ze jest zazdrosny? czemu jest zazdrosny? BO TAK POSTEPUJESZ, Postepujesz tak aby on sie taki czul !!! wez zmien Ty sie, a wtedy i on sie zmieni, zmien swoje postepowanie na takie aby on nie mial powodow do chorej zazdrosci ! ROZUMIEM jakby wystapila ZDRADa to tak, ale z tym mozna walczyc i to nie tylko wina jednej strony tylko wina OBU STRON !

Gość heheheheheehehel
jeszcze jedno, cemu go nie zpaytasz o to co moglabys zmienic aby ta chora zazdrosc przeszla? wtedy napewno znajdziecie wspolne rozwiazanie, i dla obu stron bedzie to na reke. !

Gość heheheheheehehel
i jeszcze jedno, skoro w smsie czy w mail jest powod lub podejrzenie do tego ze mozesz go zdradzac lub oklamywac,c hyba on rzada wyjasnien idacych w te strone czyz nie parwda? czy Ty bys nie chciala wyjasnien gdybys cos podejrzewala ze z jego strony zachodza jakies niedogodnosci dla ktorych Ty mzoesz byc zazdrosna??

hm...dziwnie troche... bo wydaje sie, ze on chce miec nad toba kontrole... u mnie to jest tak, ze dostep do telefonow jest swobodny.. a haseł sobie nie zdradzamy. bo i po co. watpie,zeby interesowała go moja poczta, na ktora przychodza glownie reklamy z interii;) ale generalnie ufamy sobie. chyba :)

Gość heheheheheehehel
tu nie chodzi i przejecie kontroli nad dziewczyna, tu chodzi o zazdrosc i o inne podejrzenia ktore wynikaja z tego co Ty robisz, z kim smseujesz itd, wiec jesli on o cos pyta, to powinnas byc szzcera i spokojnie powiedziec mu aby sie nie martwil i nie mial podejrzen i NIE BYL CHOLERNIE ZAZDROSNY.

Gość EHHHHHHHHHHHHHHHH90
Eh te baby, jakie one glupie, chociaz i ja jestem kobietą , masz racje mój poprzedniku. Dobrze piszesz i właśnie powinno byc tak jak mówisz, jakby tak zrobiła byłoby ok. tylko ona tego nie rozumie :-))) Pozdrawiam cieplutko Cię heheheheehhehel

Gość Do hehehehe..
Bzdury gadasz. Sa tacy ludzie: kobiety i mężczyźni, którzy bez powodu sa zazdrośni o wszystko. O WSZYSTKO!!! jest coś takiego jak chorobliwa zazdrość, która po prostu jest chorobą. Facet chorbliwie zazdrosny bedzie kontrolowac każdy ruch swojej partnerki. Bedzie zazdrosny o to, że sama idzie na zakupy, o to że się maluje, że poszła do fryzjera bez jego zgody, że kupiła sobie książkę bez jego zgody.... o wszystko. Chociażby kobieta była najświętsza osobą, nie miała żadnych kolegów, nie gadała z żadnym facetem, nie uśmiechała sie nawet do sklepikarza... to taki zazdrosnik znajdzie sobie każdy powód. Wiem o tym z własnego doświadczenia bo trafiłam niestety na taki typ. Podejrzewał mnie o wszystko. i wiesz co? podejrzewał mnie o to co sam robił - oceniał swoimi kryteriami. taka zazdrośc jest chorobą, to trzeba leczyć bo rozmowa z nim na ten temat nic nie da. A autorce topicu radzę, zeby skonczyła z nim jak najprędzej bo z czasem bedzie coraz gorzej.

Gość heheheheheehehel
dziewczyno mylisz sie, rozrozniasz chorobe od tego co powoduje u niego te "chora" zazdrosc? ja Cie rozumiem, ze moze wystapic takie zachowanie zwane choroba, ale skad wiesz ze autorka nie robi wlasnie tego co powoduje u niego ta zazdrosc? chociazby smski od innego chlopaka itd? czy Ty nie blabys zazdrosna gdybys u Twojego chlopaka moga znalezc lub znalazla smsy od innej panienki ? co bys zrobila? zostawila to jak gdyby nigdy nic czy bys dociekala i pytala go kto to? itd?

Gość Do hehehehe..
napisałaś "co ty mowisz dziewczyno, rzuc go bo co? ze jest zazdrosny? czemu jest zazdrosny? BO TAK POSTEPUJESZ, Postepujesz tak aby on sie taki czul !!! wez zmien Ty sie, a wtedy i on sie zmieni, zmien swoje postepowanie na takie aby on nie mial powodow do chorej zazdrosci !" Musiałaby chyba zamknąć się w 4 scianach, nigdzie nie wychodzić, nie pracować, nie robic zakupów (chyba ze znim) nie odbierac telefonów, nie używac internetu...... Autorko, jezeli Ci zalezy na nim, to na pewno nie pozwól sobie na taką kontrolę

Gość Do hehehehe..
Autorka napisała na początku "Chce wiedziec wszystko,znac kazdy moj ruch-gorzej niz w wiezieniu!.Jelsi powiem ze po kąpieli ide spac to musze to zrobic bo jesli sie okaze ze jeszcze weszlam sobie do netu poprzegladac nowostki itd lub chociazby na kafee(na ktorej sporo czasu spedzam) to zaraz jest awantura-chce sprawowac kontrole nad wszystkim co robie a mnie to wkurza nie pozwlole soba manipulowac ani ograniczac swojej wolnosci" Czy uważasz że to jest normalne? Żeby sie czepiac, ze po kapieli nie poszła spac?

Gość heheheheheehehel
ja nie mowie o tym aby sie zamykala czy Bog wie co robila, poprostu moze go zapytac co robi nie tak, o co jest zazdrosny i razem rozwiazac problem, NAPEWNO problemu tu nie rozwiaze na forum, dlaczego? bo wszyscy z nas mamy inne podejscie do tego problemu autorki i kazdy radzi co innego. ilez mozna powtarzac, ze nie tylko PROBLEMY robi jej chlopak, z czego te problemy wychodza? NIE MA NIC Z NICZEGO. Musi byc powod.

Gość heheheheheehehel
Tak uwazam to na normalne ze sie o to czepia a dlaczego sie czepia? PATRZ NA SYTUACJE: panna CI mowi ze idzie spac zegna sie przez sms czy tel itd. wiec wiesz ze poszla spac, a JEDNAK NIE POSZLA i co? zostales oklamany i jak tu masz sie nie wkurwic ?

Gość Firankaa
Bozesz Ty moj...ile wy macie lat? Porozmawiaj z nim i tyle, jesli nie zamierzasz sie zmieniac, bo Ci z tym dobrze to mu to powiedz, jesli nie zaakceptuje Twojego postepowania, to zmien partnera na tego ktory bedzie to tolerowal, jesli jestes baardzo zakochana to znien swoje postepowanie w imie milosci. Nie masz wiekszych problemow?? Ludzie, dlaczego nie widzicie oczywistych rozwazan?

Gość heheheheheehehel
no jedna sie ujawnila ktora blysnela inteligencja, "jesli jestes bardzo zakochana to zmien swoje postepwoanie" wlasnie o to chodzi.