Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość offca20

PROSZĘ O POMOC! PILNE, BOJĘ SIĘ

Polecane posty

Gość offca20

Pisze o tutaj, bo moze sie znacie na tym. Biore Yasmin (tab. antykoncepcyjne). Jestem po 7-dmio dniowej przerwie. Dzisaj jest 8 dzie i wzielam pierwsza tabl. z nastepnego opakowania. Krawienie skonczylo sie wczoraj z samego rana i juz nic nie leciało, ani wczoraj, ani dzisiaj w nocy. Kolo 12 dzisiaj w dzien natomisat, kochałam się i po tym stocunku, najpierw normalnie, jak zawsze wyleciala z pochwy sperma, a pozniej po okolo pol godzinie zaczelam krawic, dosc mocno, tak mniej wiecej, jak w srodku okresu. Jak stalam to krew lecala mi po nodze, nie wiem, co mam zrobic, byl tam jeden malusienki skrzepik i to wszytsko. Nie wiem, skad sie to wzielo, bo tak, jak napisalam wczesniej okres mi sie juz skonczyl. Na pewno nie przebita zostala blona dziewicza, bo uprawiam sex od okolo pol roku w miare regularnie, zadrapanie mysle, ze to tez nie jest, bo krew poleciala by od razu, a nie po takim czasie. Teraz czuje drętwy brzuch, ale mysle, ze nie moge tego brac na powaznie do konca, bo to moze byc z nerowow (jestem bardzo nerowowa), a nie z miesiaczki. Krew leciala przez okolo 3 godziny, teraz troszke ustało. Nie wiem, co mam zrobic, bardzo prosze o pomoc, bo mam dopiero 19 lat, mamie nie chce o tym mowic, a naprawde sie denerwuje. Czy mam jechac z tym dzisiaj do lekarza? Czy dac sobie spokoj, jak przestalo leciec? Czy mozliwe, zeby to byl jeszcze okres?

myślę, że powinnaś pojechać do lekarza. takie akcje nie są normalne.nawet do szpitala na izbę przyjęć i powiedzieć ,że chciałabyś porozmawiać z jakimś ginekologiem- zwykła porada, nie płacisz a będziesz spokojniejsza. może to jajnik nawalił, może jesteś chora-torbiel..albo po prostu taki masz dziwny okres.. sprawdz to mam 24 lata

Gość taka ona...
jak sadze od nie dawna bierzesz tabletki bywa tak ze kobietam ma wiecej hormonow zenskich w organizmie i w tedy wystepuja krwawienia bo w taki sposob organizm regluje sobie poziom hormonow

do lekarza się wybierz - na pewno nie zaszkodzi, ale nie koniecznie dzisiaj, bez paniki. jak dlugo bierzesz te tabletki? ja w pierwszym miesiacu brania tabletek anty tez mialam plamienia, ale nie tak obfite jak opowiadasz.

uspokoj sie!jatez biore Jasmine od ponad pol roku juz.Wczesniej bralam Jeanine ale okazalo sie ze jest nie dla mnie.Ale wracajac do tematu tez mialam takie niespodzianki z pigulkami.A krew sie pojawila poniewaz podczas stosunku czlonek penetruje gleboko pochwe i narusza pozostalosci ktore tam sa jeszcze po okresie.Wiec naturalne jest ze musza miec jakies ujscie wiec wyciekaja.Gdybys uprawiala sex dzien dwa pozniej uniknelabys takiej niemilej niespodzianki.Wszystko jest w porzadku - nie panikuj.Pozdrawiam

Gość M19
Ja tez mam 19 i gdybym byl twoim chlopakiem i wiedzial o tym numerze to odrazu zabral bym cie do lekarza!!To nie sa zarty, a szczegolnie ze jestes mloda i przed toba jeszcze ....

Gość sdafa
nic sie zlego nie dzieje poprostu hormony sie reguluja i dlatego tak sie dzieje ale jak bedzie sie to czesciej zdazalo to wizyta u lekarza byla by wskazana

Gość offca20
Dziekuje wszystkim. Juz sama nie wiem, co mam zrobic, teraz to troche ustapilo. Jest piatek, zaczekam przez weekend chyba. Tak glupio teraz jechac z "niczym" na izbe przyjec, a moja ginekolog, do ktorej chodze regularnie ma urlop. Najchetniej chcialabym isc do niej, ona bardzo dobrze mnie zna. Tabletki biore od ok. pol roku i wczesniej tak nie mialam. Sama nie wiem. Wydaje mi sie, ze z jajnikami itp. jest wszytsko ok, bo ostatni raz u ginekolog bylam dwa miesiace temu i wszystko bylo super, mialam wsyztskie badania robione, jak cytologia itd. Powiedziala, ze jest lepiej, niz nawet byc powinno. Nie sądzicie, ze to rzeczywsicie moze byc jakas pozostalosc po okresie? Jestem straszna panikara, bo choc mam dopeiro 19 lat, koncze 20, to bardzo duzo w zyciu przeszlam, np. wypadanie dysku w kregoslupie, w tym wieku!! Sorki, ze tak sie zale, ale zebyscie wiedzieli:) Jeszcze raz prosze o rade, odpiscie cos.

Gość M19
Ja na twoim miejscu wybral bym sie jutro do jakiegos specjalisty!!

jeśli to tylko krwawienie, to nie panikuj. gdybyś miała jeszcze inne objawy, przede wszystkim ból w okolicach pobrzusza, to należałoby zareagować natychmiast bo sprawa mogłaby być poważna. ale nie ma inych objawów?

ale wizyta u ginekologa oczywiście jest wskazana i to jak najszybciej, przede wszystkim po to żebyś sie uspokoiła i dowiedziała czym takie krwawienie jest spowodowane, inaczej jak znów się przydarzy, znowu będziesz się bać.

Gość offca20
Boli mnie troche podbrzusze, ale jest to do wytrzymania, raczek taki drętwy jest. No nie wiem, kurcze, strasznie sie denerwuje:( Moze to i przez to? Bo jestem strasznie nerwowa? Przepraszam, ze moze pisze takie glupoty, ale naprawde sie bardzo boje. Tak, jak mowie, nie chce robic panikary z siebie, a z drugiej strony... Ostatni raz u ginekologa bylam dwa miesiace temu i bylo wszytskoooo wporzadku. Wiec tak nagle nic powanzego nie moglo sie stac.

Gość offca20
No wiem, dziekuje Ci bardzo. Tylko nie wiem, czy jechac jakos w weekned, czy zaczekac do przyszlego tygodnia i isc na spokojnie do swojej lekarki? Ktora dobrze mnie zna.

jak ból sie będzie utrzymywał a nie daj boże sie nasili to nie zwlekaj ani chwili, nawet dzisiaj (pogotowie albo izba pzryjęć) bo z kobiecymi sprawami nie ma żartów, chyba chcesz miec dzieci? to że dwa miesiące tem było ok nie jest żadną gwarancją, jeśli to jakiś wewnętrzny uraz to raczej nie jest spowodowany chorobą.

Gość offca20
No ok, dziekuje Ci jeszcze raz, bardzo mi pomagasz. To jak? Myslisz, ze poprostu zaczekac do przyszlego tyg, jak bedzie w miare ok, tzn. nie pogorszy sie? A tak przy okazji, bo widze, ze cos wiecej na ten temat wiesz. Uraz? Po czym moze byc uraz? Chyba, gdyby cos mi moj chlopak naruszyl, to od razu bym krwawila, a nie po takim czasie:(

Gość offca20
Z tym wypadniętym dyskiem to oczywiście miałam na myśli dysk twardy w komputerze :) Mam Samsunga 200 GB na ATA 100. Mój chłopak mi źle go przykręcił i podczas kopiowania muzyki z lat 80-tych (dokładnie piosenki Modern Talking - Brother Louie) mi po prostu wyskoczył dysk z obudowy. Komputer się nie wyłaczył ale zaczął buczeć jak pompówa. Od tej pory mam 2 nieznane zakurwistki w menagerze urządzeń. Kompletnie nie wiem co robić. Dzwoniłam do mojego sysera ale on jest teraz na urlopie :( aa i powiedzcie mi. Dlaczego jak mam dysk podłączony do kontrolera Raid i ustawioną w Biosie opcję na ATA to mi się raz poraz zawiesi komputer podczas uruchamiania Windowsa XP ??? Pomóżcie mi proszę !!!

Gość offca20
Jak to mozliwe??? Przeciez to ostatnie to nie ja pisalam?:>

Gość Offca20
Jakis kretyn sie podal za ciebie tak jak ja to robie.Nie masz zarezerwowanego nicka i tak sie dzieje

nie pisałam, bo nie chciałam Cie straszyć. osobiście żadnych większych problemów nie miałam. moja koleżanka jeszcze w szkole średniej miała wylew wewnętrzny, strasznie ją bolała podbrzusze, żadnych innych objawów, przeleżała cały dzień u higienistki az w koncu zabrali ją na pogotowie, dobrze ze nie bylo za pozno, tego samego dnia miala operacje, usuneli jej jajknik. dobrze ze tylko jeden - teraz jest szczesliwa mamą, wiec skonczyło sie na strachu. nie wiadomo czym ten wylew był spowodowany, mowila że się nie uderzyla w ciagu ostatnich dni, a zadna choroba to tez nie była.

Gość Offca20
A może po prostu go sformatować co ???

jak nie chcesz żeby się pod Ciebie podszywali, to zarejestruj sie i zarezerwuj sobie nika niektorym na tym forum bardzo sie nudzi.......;P

Już to właśnie zrobiłam. Dzięki za poradę! A komputer jak buczy tak buczy. Kurde odgłos jakby studzienkę kanalizacyjną przeczyszczali. No i te zakurwistki. Było ich 2 a jest już 6! Kurde znacie jakiegoś dobrego sysera ???