Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 vichy

vichy myokine dla 24-latki????

Polecane posty

Go艣膰 vichy

ostatnio kupi艂am mamie i jej pare razy podebra艂am i jest ok. tzn iwostin ktory mam tez jest w porz膮dku ale sie zastanawiam czy nie powinam juz uzywac tych mocniejszych krem贸w jak ten vichy? na zmarszczki profilaktycznie?dzieki za odp

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 carcassonne
Ja mam 24 lata i zastanawiam sie nad tym samym. Slyszalam,ze zmarszczkom mimicznym nalezy zapobiegac,bo jak sie juz pojawia,to jest za pozni i za bardzo nie idzie ich usunac,chyba ze botoksem. Z tym,ze ja na razie zastanawiam sie nad kupnem kremu pod oczy przeciw zmarszczok mimicznym z Loreala.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ktory ...
to krem pod oczy przeciw zmarszczok mimicznym z Loreala?tez sie zastanawiam nad zakupem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 A jakie kremy
bedziesz uzywac jak bedziesz mia艂a 34, 44, 54, 64 lata :-D Pomy艣l dziewczyno, my艣lenie nie boli :-D, pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To nie prawda.............
Nie prawda, to wsyzstko zalezy od cech indywidualnych- niekt贸rzy genetycznie maj膮 tak膮 skor臋, 偶e nie musz膮 u偶ywa膰 krem贸w do 40tki. (moja mama na przyk艂ad tak miala) a inni maj膮 tendencje do starzenia si臋 sk贸ry to powini j膮 wspomaga膰. Producenci pisz膮 na swoich kosmetykach np. "od 35-roku 偶ycia" to co, znaczy, 偶e trzeba czekac do dnia urodzin? :P TO jest informacja orientacyjna. Jak kto艣 starzeje sie szybciej, ma sk艂onno艣ci do zmarszczek mimicznych, to czekanie do 35tego roku 偶ycia potem nic nie pomo偶e. No, chyba, 偶e laser :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 carcassonne
Do "A jakie kremy", dziewczyno,to ty pomysl, zanim cos palniesz. Zgadzam sie w 100% z przedmowczynia. Kremu nie dostosowuje sie do wieku, tylko do rzeczywistych potrzeb skory. Czekanie az zmarszczki sie pojawia i dopiero wtedy uzywanie kremu,mija sie z celem,bo te kremy maja za zadanie ZAPOBIEGAC,a nie "leczyc",chociaz reklamy obiecuja cos innego,ale chyba nie jestes az tak naiwna,zeby wierzyc w reklamy. Na przyklad krem Loreala przeciw zmarszczkom mimicznym jest zalecany od 35 roku zycia, Vichy od 30,a dla przyklady krem Heleny Rubinstein- tez przeciw zmarszczok mimicznym jest zalecany juz od 25 roku zycia. Tak wiec sama widzisz,ze te granice wiekowe sa czysto orientacyjne. Badania dowiodly,ze zmarszczki mimiczne zaczynaja sie uwidaczniac miedzy 25 a 30 rokiem zycia, a zeby sie uwidocznily jak najpozniej nalzey w okolicach 25 roku zycia stosowac kremy przeciw tym wlasnie zmarszczokm. Twoje pytanie: "A jakie kremy bedziesz uzywac jak bedziesz mia艂a 34, 44, 54, 64 lata" jest glupie,bo jak ma sie 34, 44, 54, 64 jest juz za pozno na zapobieganie zmarszczokm mimicznym-wtedy zapobiega sie innym oznakom starzenia skory,ktore uwidaczniaja sie pozniej niz zmarszczki mimiczne (jak np wiotczenie skory itp).

Udost臋pnij ten post

Ja mam 26 lat i mam sucha skore i pokazaly mi sie juz pierwsze zmarszczki mimiczne. Kupilam krem vichy myokine i jestem z niego bardzo zadowolona. Nie mam zamiaru czekac az te zmarszczki sie poglebia. A pozatym myokine nie jest az takim mocnym kremem przeciwzmarszczkowym. pozdrawiam....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ot co
na ulotkach myokinine pisz膮, 偶e jest on dla kobiet w wieku bilogicznym 30-39 lat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ot co
ale jak w wieku dwudziestu paru lat zaczynacie si臋 ju偶 marszczy膰, to nawet najlepsze kremy wam nie pomog膮:P ja ju偶 sk贸ra zacz臋艂a sie starze膰 to mo偶ecie tylko ciut op贸藕ni膰 efekty, ale na wiele si臋 to nie zda :P trzebaby艂o bardziej dba膰 o siebie wcze艣niej, tzn. przede wszytskim nie przesadza膰 z opalaniem :P bo wczesne zmarszczki to przede wszystkim zas艂uga nadmiaru s艂o艅ca czy solarium.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ot co
nie ma to jak nakladanie na twarz ciasta nalesnikowego Delecty :classic_cool: zadnych zmarszczek nie widac, pod warunkiem, ze nie bedziecie go zmywac ani scierac z twarzy :) piekna porcelanowa cera :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 vichy
witam. a kto napisa艂 偶e ja ju偶 zmarszczki mam? do przedm贸wczyni naucz sie czyta膰 a potem udzielac rad w stylu- trzeba by艂o unikac solarium, bardzo te rady pomocne... zmarszczek nie mam ale chce ZAPOBIEGA膯 nie usuwa膰, boje sie tylko ze bedzie za bardzo inwazyjny taki krem juz teraz... dobry pomys艂 z tym kremem pod oczy, moze na razie zacz膮膰 od tego... a jaki krem bedziesz u偶ywac jak bedziesz miec 94 lata itd...? sorry ale ty pomysl, ka偶dy jest inny, niekr贸rym wyskakuj膮 zmarszczki wcze艣niej, innym du偶o p贸藕niej.ja, jak napisa艂am zmarszczek nie mam ale mysle juz o profilaktyce. pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam przyklapa na g艂owie
teraz szybciej siez starzejemy np ze wzgledu na zanieczyszczenie srodowiska niestety truja nas a my musimy wywalc kase na kremy przeciwzmarszczkowe ........

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 carcassonne
Do "ot co" tak to jest jak sie nie ma pojecia o zmarszczkach. Generalnie i w uproszczeniu zmarszczki mozna podzielic na dwa rodzaje: mimiczne i sloneczne. Zmarszczki mimiczne powstaja pod wplywem skurczy miesni na twarzy,a wiec pod wplywem smiechu, mowienia, grymasow zlosci,itd. Osoby, ktore maja bardziej ekspresyjna mimike, niestety maja te zmarszczki wczesniej. Natomiast drugim rodzajem zmarszczek sa zmarszczki,ktore powastaja pod wplywem pormieniowania UVA i UVB. Promieniowania UVB jest latwiej unikac-wystarczy nie wystawiac sie na slonce. Natomiast z promieniowaniem UVA nie jest juz tak prosto,bo dociera ono do nas przez caly rok,nawet w pochmurne dni. Dlatego wazne jest uzywanie kremow z fltrami UVB I UVA przez caly rok. Niestety wikeszosc kremow ma tylko filltry UVB. Te z filtrami UVA sa drozsze, np Vichy Thermal Fix UV za ok 80 zl. Jednak zmarszczki spowodowane promieniami UVA i UVB pojawiaja sie znacznie pozniej niz zmarszczki mimiczne. Dlatego unikanie slonca i solarium nie zapobiaga powstawaniu tych zmarszczek,bo ich geneza jest calkiem inna. Natomiast co do obaw,ze krem okaze sie zbyt mocny... Ja czytalam,ze nawet jesli dziewczyna bedzie uzywala kremu za ciezkiego jak na potrzeby lwasnej skory,to to nie zaszkodzi (w sensie,ze nie zniszczy trwale skory,ani nic z tych rzeczy),bo skora "wyobierze" sobie z niego te skladniki,ktorych potrzebuje. Jedynym ryzykiem jest to,ze krem ten moze miec za ciezka konsystencje i moga ci zwyczajnie wyskoczyc pryszcze lub krem moze sie "rolowac" na skorze, przy czym nie sa to rzeczy,korych nie daloby sie pozbyc w ciagu kilku dni. Tak slyszalam :)

Udost臋pnij ten post

Ja te偶 tak s艂ysza艂am. I m贸wi艂a to lekarka albo kosmetyczka (nie pami臋tam dok艂adnie). Powiedzia艂a, 偶e je偶eli 偶le si臋 dobierze krem (np. powy偶ej jakiego艣 tam wieku, a sk贸ra jeszcze tego wieku nie ma) - to krem po prostu nie dzia艂a. Ani w jedn膮, ani w drug膮 stron臋. Jedynie kasy szkoda, bo specjalistyczne kremy s膮 drogie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 upupupuu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kamila_38
Z tego co wiem- Myokine jest przeznaczone dla kobiet po 30, z bardziej widocznymi zmarszczkami. Nie ka偶de "przezi臋bienie" leczy si臋 antybiotykiem, ale mo偶esz spr贸bowa膰- tylko kontroluj dok艂adnie co dzieje si臋 z Twoj膮 sk贸r膮!!

Udost臋pnij ten post

Witajcie ja sama mam 24 lata i zastanawiam si臋 nad dalsz膮 piel臋gnacj膮 swojej cery. Du偶o o tym czyta艂am i z tego co si臋 dowiedzia艂am faktycznie lepiej zapobiega膰 ni偶 leczy膰. I na tym polega zapobieganie zmarszczek. Ja u偶ywam w tej chwili kremu nawil偶aj膮cego \"KOlastyna kolagen i elastyna - z wyci膮giem z czarnej wi艣ni\". Jest rewelacyjny, dog艂臋bnie nawil偶a, a sk贸ra nawil偶ona to sk贸ra mniej poddatna na powstawanie zmarszczek. Cena oko艂o 14 z艂otych...wskazania po 25 roku 偶ycia....wi臋c niby mam jeszcze rok..jednak zdecydowanie b臋d臋 chucha膰 na zimne:):) Pozdrawiam Was dziewczyneczki:):)

Udost臋pnij ten post

Je偶eli nie ma si臋 jeszcze zmarszczek to nie powinno si臋 stosowa膰 silnie dzia艂aj膮cych krem贸w przeciwzmarszczkowych. Takie kremy u偶ywa si臋 gdy zmarszczki zaczynaja sie pojawia膰, a nie przed. M艂oda, pozbawiona zmarszczek osoba mo偶e co najwy偶ej zapobiega膰 zmarszczom nawil偶aj膮c sk贸r臋, by by艂a bardziej elastyczna i mniej podatna na marszczenie.

Udost臋pnij ten post

Euglena ma racj臋. Ja u偶ywam Vichy Myokine i polecam ten krem, ale tylko i wy艂膮cznie kobietom ze zmarchami hehe M艂oda cera mo偶e nie potrzebowa膰 sk艂膮dnik贸w tej serii, a dostarczanie ich w nadmiernych ilo艣ciach tylko przyspieszy starzenie. Pozdrawiam wszystkie 35olatki! :)

Udost臋pnij ten post

Naczyta艂am si臋 waszych post贸w i kupi艂am ten Myokine - rzeczywi艣cie dobry kremik.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MMOONNIIKK
Nie tylko tutaj o tym pisz膮.. Ale te偶 posty na forach przekona艂y mnie i ju偶 zamierzam opr贸cz fusio film贸w kupi膰 krem do ca艂ej twarzy.. Myokine oczywi艣cie

Udost臋pnij ten post