Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaadrrfrr

badanie USG

Polecane posty

Gość aaaadrrfrr

jutro ide na badanie usg bo moja ginekolog podejrzewa ze mam torbiele na jajnikach.czy to bedzie zwykle usg brzucha czy tez moze takie dopochwowe(nie wiem jak sie dokladnie na to mowi)?

Gość ot co
raczej na pewno dopochwowe.

Gość aaaadrrfrr
a dlugo trwa takie cos?bardzo jest to nieprzyjemne?kurcze jakos sie boje.

Gość aaaadrrfrr
nikt nie mial takiego badania?

Gość na początek będziesz miała
lewatywę. Nie ukrywam ze jest ona bardzo bolesna. W dodatku trochę "wstydliwa". Napewno będziesz jęczeć i się czerwienić. Ale to potrwa chwilke :)

Gość gghgggggg
co za bzdury. ja mialam usg dopochwowe na 1 wizycie u nowego ginekologa PROFILAKTYCZNIE zeby zobaczyc czy wszystko jest ok. wkładaja ci cos na kształt rurki do pochwy i na monitorku widac twoje wnetrznosci. popatrzy popatrzy wyjmie i to wsjo. czujesz to samo co przy badaniu dłonia albo wsadzaniu wziernika czyli ogolnie czujesz ze wsadzaja ci COS nic nie boli

Gość Ja tam
miałam USG dopochwowe i żadnej lewatywy mi nikt nie robił . Może komuś sie pomyliło badanie USG ginekologiczne z USG jamy brzusznej :- ) a i tutaj nie robią lewatywy tylko trzeba wypić dużo wody przed , zeby pęcherz był pełny

Gość buuuu uuu uuu
ja miałam usg dopochwowe, a jestem dziewicą:o Nikomu nie polecam. A lekarz był idiotą

Gość aaaadrrfrr
o jejku ale mnie ta lewatywa przestraszylas!:-(mam nadzieje ze jednak tak nie bedzie.ja kiedys jak bylam u ginekologa(pierwszy raz) to tez mialam jakies usg ale wydaje mi sie ze lekarza wkladal mi tylko takie zaokraglone "cos" i na to zalozyl prezerwatywe.tylko nie pamietam dokladnie jak to bylo.i pamietam wlasnie za na monitorku bylo widac to wszystko co mam w srodku.kurcze mam nadzieje ze nie bedzie to zle...

Gość bez strachu
Badanie dopochwowe jajników,nie bolesne(ale ja nie jestem dziewicą).Wkłada się do pochwy taką rurkę,która po bokach ma sondy(płaskie) i ogląda się narządy,jajniki,macicę.Nie wpycha się głęboko,tylko rusza na boki.To wszystko.Żadnej lewatywy jak ktoś sobie zażartował.Wynik dostajesz od ręki.Na rurkę zakłada się prezerwatywę aby było higienicznie.