Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sklep z odzieżą

Mój własny interes-BUTIK Z ODZIEŻĄ...

Polecane posty

Gość I tu zaczynają
się schody . Co się sprzedaje ? Odpowiedzi niestety nie udzielono .

ja ogólnie zaczęłam ponad 3 lata temu, wtedy wchodziłam typowo w odzież młodzieżową. teraz mam 4 sklepy: 2 tylko i wyłącznie z bielizną, w jednym jest tylko odzież męska( zaczynałam od damskiej i młodzieżowej ale nie szło mi za bardzo i bazuję przede wszystkim na męskim) i w ostatnim mam zarówno bieliznę jak i rzeczy dla nastolatków typową młodzieżówkę Ale parę razy zmieniałam lokalizację i asortyment sklepów, nie czekam biernie, trzeba obserwować jaki klient zagląda do sklepu o co się pyta i to przywozić. Gdybym miała jeden sklep pewnie nie dałabym rady, a tak jakoś się kręci, raz jest lepiej w jednym raz w drugim.... jak coś nie schodzi w jednym to wrzucam na drugi... gdy zaczynałam też czytałam to forum, trochę się udzielałam, ale teraz z braku czasu zaglądam tu raz kiedyś

odnośnie pytania co teraz sprzedaję? chyba to co każdy teraz o tej porze płaszczyki flauszowe, fajnie sprzedają się modele zarowskie, kurtki, rózne sweterki oczywiście z kolcami, furorę zrobiły u mnie spodnie jeansowe z kolcami ale teraz nie mogę ich nigdzie dostać, a z bielizny fajne majteczki, staniczki push up- bieliznę mam tylko chińską. Ruszają się piżama, sierpień,wrzesień miałam bardzo dobry. Początek października był kiepski dopiero po 10 się ruszyło

Gość agniesia0588
Ja działam miesiąc i najlepiej sprzedają się przeróżne damskie sweterki i te grubsze i te cienkie, nawet bym powiedziała, że jak na tą porę to świetnie schodzą cienkie. Wystawiłam już rękawiczki, czapki i szaliki i najlepiej idą rękawiczki damskie i dziecięce. Super schodzą skarpetki męskie i damskie, niby taka pierdułka, ale zawsze każdy coś weźmie. Bardzo dobrze też schodzą bluzy ocieplane dla facetów i grubsze chusty damskie. No i bokserki:) Ale po nie przychodzą kobiety:)

Marta 1902 Rozczarowałam się ponieważ w Primark ceny kształtują się w granicach 7-8 euro za sztukę. Niby tanio.. Ja prowadzę sklep w którym wszystko jest do 39.90 gdy doliczę chociaż podatek wychodzą marne zyski, za marne. Nie mówię już o transporcie bo to po prostu wliczam w koszty. Czasem zdarza się coś kupić taniej np za 4 euro ale to za mało żeby zaopatrzyć sklep za np dwa tyś nie ma z czego wybrać.

Gość madziaraw11
Witam wszystkich,2 listopada otwieram butik z odzieżą ale mam dylemat gdzie pojechać po towar Warszawa czy Medax Łódż chodzi mi gdzie jest taniej ale i zarazem lepszy gatunkowo,proszę poradzcie mi,pozdrawiam

oyey ale powiedz mi jak te ceny wychodziły w porównaniu np z Wólką kosowską? czy było taniej jak tak to o ile? w jakich ilościach trzeba było zrobić minimalne zakupy? czy kupować można było na kartony, czy na sztuki, czy tam są tylko chińskie rzeczy

madziaraw to wszystko zależy co chcesz mieć u siebie w sklepie, ja np spodnie jeansowe, bieliznę kupuję w wólce kosowskiej bo jest o wiele większy wybór i taniej niż w Ptaku czy Głuchowie Jeżeli szukasz fajniejszych rzeczy nie koniecznie takich najtańszych to chyba właśnie lepiej wybrać się do Głuchowa i do Ptaka

Gość ecie plecie
juz jestem po kontroli Inspekcji handlowej w sklepie. :/znam to juz z autopsji

Gość deszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
i jak? może napisz coś więcej o tej kontroli, wszytsko ok ?

Marta 1902 A więc.. Do Berlina nie jedz, tzn nie do Primark. Tam jest za mało rzeczy jak na tani sklep. Tak jak mówiłam co najmniej 7 euro za sztukę, możesz brać ile chcesz. W Wółce u chińczyków niestety paczki, w życiu nie sprzedadzą ci mniej jak pół paczki. Dobrze jest też pochodzić po innych producentach, czasem mają jakieś końcówki kolekcji za grosze, wystawione przed boksem. Byłam i w Łodzi i w Warszawie. W tym drugim jest większy wybór, ceny nieco niższe ale różnica to około 1-2 zł na sztuce. Mi się po prostu nie opłaca nadrabiać 120 km żeby dojechać do W-wy bo to samo stracę na paliwo.

Marta 1902 A więc.. Do Berlina nie jedz, tzn nie do Primark. Tam jest za mało rzeczy jak na tani sklep. Tak jak mówiłam co najmniej 7 euro za sztukę, możesz brać ile chcesz. W Wółce u chińczyków niestety paczki, w życiu nie sprzedadzą ci mniej jak pół paczki. Dobrze jest też pochodzić po innych producentach, czasem mają jakieś końcówki kolekcji za grosze, wystawione przed boksem. Byłam i w Łodzi i w Warszawie. W tym drugim jest większy wybór, ceny nieco niższe ale różnica to około 1-2 zł na sztuce. Mi się po prostu nie opłaca nadrabiać 120 km żeby dojechać do W-wy bo to samo stracę na paliwo.

Gość agniesia0588
oyey nieprawdą jest, że chińczycy nie sprzedają po połowie paczki. Jeżeli w paczce jest więcej niż 20sztuk i zapytasz o połowę to sprzedadzą i nie robią żadnego problemu. Jeżeli jednak jest 12 sztuk to wtedy im się to po prostu nie opłaca. Ja teraz będę jechała do Głuchowa bo słyszałam, że tam nie dość, że można kupić po sztuce (wybiera się jaki się chce rozmiar i kolor) to jeszcze płacisz połowę vat-u jeżeli chcesz fakturę, bo drugą połowę opłacają oni. Także jak pojadę i wrócę to się pochwalę:) Jeszcze też słyszałam o hurtowni z biżuterią na brukowej (http://www.bizuteriasztuczna.com.pl/) i tam mają podobno bardzo niskie ceny, też będę musiała zajrzeć. Zbliża się małymi krokami Sylwester, więc każdy coś z biżu będzie chciał kupić.

Gość agniesia0588
Oyey nie prawdą jest, że nie sprzedają po połowie paczek. Jeżeli w paczce jest więcej niż 20 sztuk to dają połowę bez problemu a jeżeli jest 12 lub mniej no to wtedy im się to po prostu nie opłaca. Ja niedługo będę też jechała na Głuchów, bo z tego co wiem to tam można brać rzeczy w jakim się chce rozmiarze i kolorze, wcale nie trzeba kupować paczkami no i płaci się tylko połowę vat-u jeżeli się bierze na fakturę, a drugą połowę opłacają oni. No i jeszcze zajrzę na pewno do hurtowni z biżuterią na ul. Brukowej w Łodzi, bo też mi znajoma mówiła, że strasznie tanio mają różne pierdółki. A, że zbliża się małymi krokami Sylwester to będzie to schodziło.

Gość eevvaaa
Witajcie.Mam sklep z odzieżą.Idzie fatalnie i w związku z tym chciałam wprowadzić bieliznę tańszą,chińską.Mam wolna ścianę, jakieś 3 metry.Podpowiedzcie mi proszę ile muszę zainwestować w takie biustonosze na taka powierzchnię?Ktoś w Was na pewno handluje taka bielizna więc tym samym ma orientację w cenach i jak to wygląda.Bardzo proszę o pomoc.

Gość konto___firmowe
witam , czy muszę mieć koniecznie konto w banku firmowe ? Będę placić za towar gotówką, od klinetów rozliczenie też gotówkow e.

Do Konto___Firmowe-warto mieć,ZUS jeszcze mozna płacic przekazem pocztowym ale podatek od wzbogacenia to juz chyba tylko poprzez konto firmowe ale nie jestem pewna.Ja bym mimo wszystko otworzyła konto firmowe jakieś darmowe.Zreszta majac konto masz po jakims czasie mozliwosc wziecia debetu lub latwiej i szybciej uzyskac na pare dni kredytu.Niby swie o tym niemysli ale jednak warto miec mozliwosc na pare dni pozyczyc troche kasy \i to bez odsetek.

eevvaa gdzie masz sklep,jak długo i jaki towar-firmowe ciuchy,jaka rotacja towaru w sklepie no i najwazniejsze -słabo to znaczy jakie obroty dzienne uzyskujesz?

Gość eevvaaa
Do tictactyc... Sklep mam w 62 tys mieście.Śląsk.Handluje od paru lat z marnym skutkiem.Najpierw siedziałam w używce.Obecny sklep mam ponad rok.Towar z Ptaka,raczej tańszy.Niestety u nas nie ma szans sprzedaży czegoś droższego.Dzienny obrót to załamka..dzisiaj miałam 118 zł...trzy sztuki...Konkurencja daje mi w kość.Posuwają się kobitki do totalnych świństw...Nie mam możliwości zmiany lokalu.Bielizny konkurencja nie ma i dlatego tak mi to chodzi po głowie...Nie ukrywam,że to co się dzieje doprowadza mnie do rozpaczy.Sklep to moje jedyne źródło utrzymania...

Do eevvaaa Co ty gadasz.To mnie przeraza.Jestem na etapie otwarcia sklepu i raczej to juz pewne że otworzę,ale nie moge pozwolic sobie do dokladania do interesu,nie stac mnie na to.Ciuchy naprawde tak słabo idą?Śledzę ten wątek gdyż tu najwięcej i konkretnie można się coś dowiedzieć i można wiele wniosków wysnuć z niego,ale i tak mam wiele wątpliwości co do butiku.Chyba za bardzo jestem zaślepiona wizją że się uda.Nie mam wielkich wymagań,chce tylko by wprowadzić do budżetu rodzinnego więcej niż z umowy o prace(1200zl) i będe nie raz zadawać pytania na tym forum.

Gość eevvaaa
No niestety u mnie nigdy nie było rewelacji,ale od początku roku wciąż tendencja spadkowa.Jednym się udaje innym nie.Nie wiem od czego to zależy.Trzeba się chyba umiejętnie wstrzelić... Czy ktoś mi podpowie odnośnie tej bielizny???

Gość madziaraw11
Witam może mi ktoś podać adres do Wólki Kosowskiej bo jest tam kilka,a nie wiem który wybrać,jaka odzież jest dobra,a tania chińska,polska turecka.Chce wybrać się w niedziele.

Gość monika.gaw@interia.pl
witam. jaki jest najlepszy i najkrótszy dojazd z bydgoszczy do wólki aby ominąć warszawkę. i jeszcze jedno pytanko gdzie można kupić fajną biżuterię i zegarki ( ale takie żeby za często reklamacji nie było).z góry dziękuję za pomoc

Gość agniesia0588
madziaraw11 nie masz co się wybierać w niedzielę do Wólki, bo tam wszystko jest pozamykane. Tam hurtownie czynne są od pon do soboty w godzinach 5-16 (albo do 14). Adres: ul. Nadrzeczna 3 05-552 Wólka Kosowska tictactyc od miesiąca cały czas dokładam do interesu, moje zarobki w ciągu dnia nie przekraczają nawet 200zł (w ciągu miesiąca może były z jakieś 3 dni, że faktycznie miałam utargu 200zł) a tak jest trochę więcej niż 100zł albo i mniej jak np. dzisiaj 87zł. Nie poddaję się jednak, bo wiem, że początki są trudne i mam nadzieję, że będzie lepiej. W tamtym miesiącu (otwierałam 15 września) 15.09-9.10 zarobiłam na siebie 1600zł z czego poszło na czynsz, księgowego, zus i na spłatę pożyczki, więc zostało mi 200zł na to, żeby przeżyć w tym miesiącu. eevvaaa warto zainwestować w bieliznę skoro konkurencja nic takiego nie ma. Ja np. mam na takim odcinku ustawiony kosz 4-poziomowy, gdzie na każdym poziomie jest coś innego. Stringi np. zamawiałam sobie tutaj: http://allegro.pl/show_user.php?uid=1673664 (śledź tego sprzedawcę na pewno coś wystawi jeszcze), miałam wtedy 20 par stringów za 11zł. I już mi się zrobił dzięki temu mix w koszu, ale warto majteczki i staniki kupić w Wólce, gdzie jedna sztuka jest po 1zł/1,50zł i masz mix i rozmiar. Staniki tam są już od 2zł. Mam tam też skarpetki i na samym dole kapcie domowe:) A co do konta firmowego to nie trzeba takiego mieć, można mieć swoje konto prywatne i z niego opłaca się wszystkie składki. Można też opłacać je z zupełnie innego konta.

Gość madziaraw11
A jeszcze jedno pytanko tam te wszystkie hurtownie są blisko siebie bo każde mają inny adres

Gość agniesia0588
Wszystkie są obok siebie (na jednej ulicy)

Gość eevvaaa
agniesia0588 dziękuję :) a macie może jakieś rady odnośnie chorej konkurencji? kobieta potrafi klientki łapać za rękę i gadać,żeby do mnie nie szły,bo u mnie ,,jest dziadostwo'' albo że u mnie nic nie ma.Torebki odradza kupować u mnie bo ,,byle jakie''...no jakże tak można?...:/ i konkurencja odnosi sukces,bo faktycznie coraz mniej zagladają klientki do mnie.

agniesia0588 Czytaj kochana ze zrozumieniem. Napisałam że mniej jak pół paczki nie sprzedadzą czyli może to być 10 lub 5 sztuk, to zależy od chińczyka ile on uważa za pół:) Co do wypłaty. Dziewczyny, nie siedźcie, tylko działajcie. Np Facebook, to rewelacyjna reklama, ja z kimkolwiek wchodzę w luźna dyskusję informuję ze posiadam stronę na której jest info o wszystkim, łącznie ze zdjęciami nowego towaru. Prowadzę działalność od 03.09.2012 nie miałam wypłaty w tym miesiącu ale się rusza, wracają klientki a to jest najważniejsze. Także ruszamy dupki:) i robimy reklamę gdziekolwiek się da.

Gość eevvaaa
oyey masz profil sklepu czy prywatny? realnie działa jakakolwiek reklama? bo u mnie ulotki z obniżką nic nie pomogły...

Gość agniesia0588
Ja działam też na Allegro i dodatkowo sprzedaję buty, których w sklepie nie ma, ale tylko na licytację je daję. Już niedługo mój Facet będzie robił nam stronę internetową, gdzie być może też ruszymy ze sprzedażą. Tam przynajmniej nie będą z nas ściągali kasy jak na Allegro. O Facebooku też myślałam i chyba założę oddzielny profil i również będę się tam chwaliła nowościami w sklepie. Co do ulotek to też je robiłam i niestety to był totalny niewypał, jeszcze dodatkowo z ulotką była zniżka. Wróciły 2 ulotki:/ A co do tej chorej konkurencji to sama nie wiem jak mogę Ci pomóc. Dla mnie ta osoba jest nienormalna!