Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cóż

Dzisiaj płakałam...

Polecane posty

Gość cóż

Studiuję zaocznie. Nie dostałam się na dzienne i mama sama mi zaproponowała żebym zaczęła studiować zaocznie. Dobrze się uczę, mam przyjaciół. I wszystko byłoby w porządku, gdyby dzisiaj nie wyparzyła z tekstem, że studia zaoczne są do dupy, że straciłam tylko czas. Czuję się okropnie, nie wiem co mam o tym myśleć, mam mętlik w głowie. Wiem, że nie chodzi jej o pieniądze, a raczej o poziom nauczania i o papierek. W jednej chwili poczułam, że jestem nikim. Wkładam tyle wysiłku w te studia, staram się być najlepsza i po co to wszystko? Nie warto się starać, odechciało mi się uczyć, a właśnie jestem w trakcie sesji. Błagam pocieszcie mnie, bo jestem strasznie zdołowana.

Gość ale kto wyparzył z tym tekstem
??

Gość zaoczne nie sa w niczym gorsze
a na dyplomie nie ma napisanego w jakim trybie sie je konczy ;)

Gość cóż
dzięki za pocieszenie a z tym tekstem to wyparzyła moja mama

ja jestem po studiach zaocznych, pracuje w swoim zawodzie i nie czuje sie pokrzywdzona przez los.To tylko papier, liczy sie to co masz w glowie.

Gość bejbe bejbe
olej i sie ucz jak najlepiej. z wysoka srednia mozesz sie na luzie przeniesc na dzienne. niech jej mina zrzednie

W czym problem uczysz się dla siebie - zobaczysz, że przyniesie to efekty. Też miałem takie doły kiedy usłyszałem kilka słów na temet swojej uczelni - mimo że studiowałem dziennie. Nie przejmuj się - tu nie jest najważniejszy papier ale świadomość, że nie stoisz w miejscu tylko się rozwiajasz :)

Gość nieprawda
studia zaoczne sa równie trudne co dzienne, ja bym się na twoim miejscu nie poddawała, poucz sie i zdaj super sesje, przeciez w przypadku dobrych winików mozesz się przenieść na dzienne, zalezy jeszce na jakiej uczelni studiujesz ale w państwowych jest taka mozliwość

Gość olej system
idź się ruchać nauka to gupota - ruchanie i picie to jest życie., a mamę miej w tyłku - spytaj czy ona wogóle jakies studia zrobiła bo pewnie rzadne.

Gość no jak studiujejsz dla mamusi
to dobrze ci tak

To gratuluję takij mamy, co zamiast wspierać dołuje :o Prawda jest taka, że uważa się studia zaoczne za gorsze, dla leserów co to małym kosztem chcą zdobyć papierek. Coś w tym jest, bo takich ludzi nie brakuje. Ale jeżeli komuś rzeczywiście zależy, jeżeli wkłada w naukę wiele pracy i traktuje studia poważnie, to żadnych kompleksów nie powinien mieć :) Na dziennych \"obijaczy\" też nie brakuje ;) Głowa do góry i trochę więcej dystansu i poczucia własnej wartości 🌻

Gość cóż
Dzięki za wszystkie wypowiedzi. Macie rację w końcu studiuję dla siebie i nie powinnam się przejmować jej gadaniem. Ale kurcze to jest moja matka i chciałabym żeby chociaż trochę była ze mnie dumna. A jej się ciągle coś nie podoba, zawsze mnie porównuje z innymi.