Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskaaaa

Odzywka z jaj, zawsze tak trudno rozczesać włosy?

Polecane posty

Gość ciekawskaaaa

Zrobiłam odżywkę ;) zmiksowałam 2 białka, dodałam 2 zóltka 2 łyzki oleju z oliwek i 2 łyżki octu jabłkowego. Nałożyłam na 45 minut w reklamówkę i ręcznik :D Zdjęłam, włosy twarde i nie mogłam w nie włozyc grzebienie, pierwsza mysl, "juz wiem jak sie robi dredy"Myślałam, ze będą miekkie i lsniace... Zrobiłam coś źle????

Gość ciekawskaaaa
Dodam, ze mam włosy rozjaśnione na blond. :)

Gość ciekawskaaaa
oczywiscie spłukalam "miksture" z włosów :o

Gość bo to jest ściema
kobiet, których nie stać na porządny kosmetyk... Nie wiem, kto sobie może coś takiego na głowę nałożyć:o Ja po masce z jajekl i najlepszej oliwy z oliwek dostałąm łupieżu i włosów w ogóle nie mogłam rozczesać! Mam grube, gęste, kręcone włosy- to dopiero byłuy dredy!:o

Gość wielorybica
wydaje mi się , że takie naturalne specyfiki to są o dupę rozbić. Człowiekowi się wydaje , że jak da sobie na włosy coś naturalnego , to to od razu pomoże. Sądzę , że lepsze są te chemiczne odżywki. Jeśli chcesz , żeby włosy były miękkie i lśniące , to po prostu po wypłukaniu ich po umyciu - po prostu spłucz jeszcze raz wodą źródlaną.

Gość ciekawskaaaa
teraz mi to mówicie??? ja właśnie myslałam, ze natura jest najlepsza.... ciekawe jak bedą wygladać jak wyschną... ale wiecie, stosowałam też Radical, szampon + odżywka, wzmacniające i bla, bla... i efekt był taki sam, nie mogłam rozczesać :( moze jednak ktoś ma miłe wspomnienia z maseczki z jajek?

Gość wielorybica
Oj nie. Raz zrobiłam jakąś cud-maskę z twarogu,miodu i jajek - włosy potem były wstrętne , matowe i nie mogłam ich domyć. Żeby coś się na dłuższą metę zmieniło , to też nie mogępowiedzieć

Gość wielorybica
No a przede wszystkim - to o co chodzi ? Chcesz je wzmocnić - czy żeby były miękkie i błyszczące ?

Gość ciekawskaaaa
chcialabym wszystko razem, bo niszczę je rozjaśnianiem, a mam bardzo cienkie włosy i szybko sie przetłuszczają, zeby jak tako wygladać powinnam je myć codziennie :o

Gość wielorybica
Moim zdaniem każdy musi odkryć sam swój kosmetyk . Sama używam odżywki herbal essences (być może dla kogos innego ta odżywka jest do dupy) , ale tylko od połowy w łosów , bo też mi sie szybko przetłuszczają. To samo z szamponem - musisz wypróbować różne , to trafisz w końcu na ten odpowiedni dla Ciebie. Dla mnie np. takim szamponem jest schauma. To z wodą mineralną czy żródlaną też działa , chyba że masz miękką wodę w kranie tam gdzie mieszkasz - to wtedy nie potrzeba. A co do kondycji włosów , zauważyłam , że odkąd regularbnie , co dzień jem mięso albo rybę , moje włosy są w dużo lepszym stanie

Gość Agniewicz
A czy po tym jak już pochodziłaś z tą odżywką na głowie odpowiednią ilość czasu normalnie umyłaś włosy i nałożyłaś normalną odżywkę/balsam i oczywiście porządnie spłukałaś włosy?

Gość te naturalne odżywki są do
dupy! Ja używam tylko szamponów i odżywek Matrix Curl life, na to jedwab Biosilk i włosy mam piekne:p

Gość Agniewicz
Wcale nie są do dupy tylko trzeba robić wszystko jak należy.

Gość ciekawskaaaa
najpierw umyłam głowę, szamponem, odżywke, zrobiłam maskę i spłukałam tylko wodą, przecież to chyba bez sensu dawać znów "chemiczną" odżywkę :o

Gość nie bez sensu
najpierw dajesz maske z jajaek, póxniej szamponem myjesz, a póxniej normalna odzywke.

Gość ciekawskaaaa
a widzisz.... a ja na odwrót, no, ale tak wyczytałam, ze po umyciu na wilgotne włosy i spłukać wodą...

Gość nie bez sensu
po prosyu naturalna odzywka odzywia włosy i dostaracza im potzrebnych substancji, ale chemiczna je wygładzi i pozwoli rozczesać, ja tak robie i nie narzeakam

Gość Agniewicz
Ktoś mnie uprzedził i dobrze prawił. Maseczkę z zółtek jaj nakładasz przed myciem na włosy, a potem normalnie myjesz włosy i nakładasz odżywkę:)

Gość nie bez sensu
nie ktos tylko ja :D jajka odżywiają, ale zeby włosy były ładne trzeba zamknąc łuski włosa a wtym najlepsza jest chemiczna odzywka, zwłaszcza przy farbowanych włosach

Gość Agniewicz
:)

Gość ciekawskaaaa
dzięki juz jutro musze tak przechodzić, ale bedę wiedzieć na przyszłosć :)

Gość Andzia - 25
WItam!!! jak słucam że ktoś robi sobie maseczkę na włosy domowym sposobem - bo go nie stać na te ze sklepu - to mi się słabo robi!!! Do "bo to jest ściema"!!! Kochana uwierz że stać mnie na odżywkę ze sklepu i na wiele innych rzeczy a jednak sama często robię sobie maseczkę na włosy - tak jak koleżanka - gdyż jak na azie nic mi nie pomaga tak jak ona!!! Do autorki topiku!!! Widocznie coś zrobiłaś nie tak!!! Oto mój przepis: 1/2 cytryny 1 łyżeczka oleju z oliwek 1 łyżeczka miodu 1 żółtko Sok z cytryny wycisnąć dio szklanki - dodać oliwę z oliwek - dodac żółtko - następnie łyżke miodu i wszystko dokładnie ymieszać. nałozyc na włosy (które należy owinąć ręcznikiem bądź folią - jak kto woli) i spłukać po 30 minutach. Następnie umyć włosy szamponem i nanieś odżywkę!!! EFEKT MUROWANY!!!!!!! I nie słuchaj jakiś przemądrzałych bab!!! Baj Powodzenia

Odzywki robione naturalnym sposobem są naprawdę dobre z tą tylko róznicą że nadają się one tylko do włosów naturalnych czyli niefarbowanych. Włosy farbowane mają wyżarty z głębi włosa pigment i żadne naturalne odżywki niestety nie sprostają ich spustoszeniu. Na farbowane włosy nadają się wyłącznie wyspecjalizowane, chemiczne odżywki. Tak więc, na naturalne włosy ---> naturalne odzywki. Natomiast na włosy potraktowane chemią konieczne są również chemiczne odzywki. Zauważyłam to na swoich włosach już dawno temu.

Nie zgadzam się z Przypadkową. ja farbuje włosy na ciemny kolor juz od długiego czasu i nic tak nie pomogło moim włosom jak własnie domowa odżywka!!! Stosuje ja od pół roku i stan moich włosów poprawił się diametralnie. Nawet je zapuściłam . Mam włosy za łopatki!!! Dziewczyny - spróbujcie - kazda z nas ma inne wlosy i może na każdego ta odżywka działa inaczej. Ale zupełnie nie zgadzam się ze stwierdzeniem że naturalna odżywka na naturalne włosy . Nieprawda!

Gość ciekawskaaaaa
dzieki andzia :) podniosłaś mnie troche na duchu, ale widzę, ze i Ty proponujesz najpierw co "cudo" a potem szampon + odżywka. Tego miodu to sie troche boję, ale spróbuję :) P.s mnie też stać na "normalne" odżywki, (żeby nie było ;) ) Chciałam powiedzieć ;), ze dzis moje włosy sprawiają włosy gęstszych, grubszych i twardszych- czyli nie jest najgorzej :)