Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieśmiałek migdałek

wady i zalety nieśmiałości

Polecane posty

Gość nieśmiałek migdałek

pomóżcie mi wymienić

Gość ba_ba_ba
nieśmiałość ma tylko wady, 1) brak siły przebicia - co w dzisiejszych czasach to dramat | 2) nic się nie załatwi bo nieśmiałość na to nie pozwoli 3) będą cię wykorzystywać 4) nik na ciebie nie zwróci uwagi moja rada na nieśmiałość - codziennie powtarzaj sobie po parę razy: " jestem osobą pewną siebie i znam swoją wartość "

Gość są i zalety
Nieśmiali są dobrymi obserwatorami:-) Może dlatego, że często są "z boku" wydarzeń, bo nieśmiałość nie pozwala w nich uczestniczyć.

Gość Eleonora second
Kiedyś był podobny temat, i powiedziałam tak: nie chodzi tak naprawdę o nieśmiałość, tylko o to, jak ta osoba jest, gdy się już ośmieli. Wady: - ciężko dotrzeć do takiej osoby - nie wiadomo jaka naprawdę jest, co oznacza jej zachowanie? czy jest to niechęć, zarozumialstwo, może jakaś głupota - nie pomaga drugiej osobie w niczym Zalety: - moim zdaniem lepsza niż nadwyrażna śmiałość - tajemniczość - ciepłość

Gość blefu
" jestem osobą pewną siebie i znam swoją wartość " " jestem osobą pewną siebie i znam swoją wartość " " jestem osobą pewną siebie i znam swoją wartość " " jestem osobą pewną siebie i znam swoją wartość " " jestem osobą pewną siebie i znam swoją wartość " " jestem osobą pewną siebie i znam swoją wartość " " jestem osobą pewną siebie i znam swoją wartość " i najlepiej do lustra; bede stosowac, kiedys cos podobnego bardzo mi sie przydalo, a potem znow wrocilam do utrwalonych schematow zachowan ;]

Gość blefu
ciepłość? Obawiam się że osoby nieśmiałe nieraz uchodzą za chłodne, wyniosłe lub zarozumiałe..

Gość Eleonora second
ciepłość? no tak, bo to jest jakaś lekka nadwrażliwość na świat chyba. Gdybym spotkała takiego chłopaka, który po tym jak się już ośmieli okazuje się wesołym, inteligentym, miłym chłopakiem, to byłabym szczęściarą. I czemu nie? Ale tak! z tym trzeba walczyć, no i racja, ze wadą nieśmiałości jest to, że tak naprawdę niewiadomo o co chodzi takiej osobie.

Ludzie nieśmiali są zwykle uważani za bardziej lubianych i pożądanych towarzyszy od tych \"wystrzałowych zwariowanych i jedynych w swoim rodzaju\" którym się nigdy japa nie zamyka. Czemu? Bo niesmiali siłą rzeczy nauczyli się słuchać innych miast upajać się swoim głosem. Nieśmiałe kobiety przyciągają jedyny w swoim rodzaju typ romantycznych rycyrzy. Naprawdę możecie mi wierzyć. Nieśmiali mężczyźni przyciągają niektóre nimfomanki. Jeden kumpel (co prawda wyglada tak ze w wieku 28 lat ciagle go prosza o dowod jak kupuje papierosy) cały czas rwie laski na prawiczka :P

z dwojga - wybralabym Niesmiala Kobiete, ale Mezczyzne-Smialego :)