Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

luckylady

Przepis na spokojego dzidziusia?

Polecane posty

Drogie mamy czy jest jakis faktyczny sposob aby bedac w ciazy zwiekszyc sobie szanse, ze malenstwo bedzie spokojne ? Niektorzy mowia ze nalezy wystawiac brzuch na halas od czasu do czasu, aby dziecko bylo przyzwyczajone - bo im glosniej tym bedzie bardziej spokojne i bedzie lepiej tolerowalo halasy po urodzeniu, a inni mowia, ze nalezy unikac halasow bo bedzie nadpobudliwe i nerwowe - wiec sama nie wiem jak powinno byc. Jakie mamy maja spokojne dzieci a jakie halasliwe?? Moze mozna sie ustrzec wielu bledow w ciazy?? Ja np. pracuje 8 godzin w prawie zupelnej ciszy, przed kompem, bo jestem sama w pomieszczeniu i zastanawiam sie czy to dobrze, czy zle.. Wiem ze maly bedzie i tak buczal :-p ale moze jest jakis sposoba aby buczec mniej?? Napewno nerwy mamy i stresy nie sluza.. ale znowu czytalam, ze klotnie sa niezbedne, aby maly wiedzial jak radzic sobie z emocjami i ze nie wolno tlumic .. Moze mamy sie wypowiedza - jaki mialy nastroj w ciazy i czy duzo stresow i jakich i czy dzieci byly glosne czy duzo spiace :-)))) Pozdrawiam, Lucky, 6 m.c.

To co piszesz, to jakies zabobony! Dziecko bedzie mialo taki temperament, jaki uksztaltuja mu geny - czesc odziedziczy po przodkach, a czesc osobowosci wyksztaltuje sie w wyniku wychowania - wiele nie mozesz \"pomoc\" ;)