Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwinka24

Caly temat TYKO o PLAMIENIACH!

Polecane posty

Gość malwinka24

Witam! Zakladam ten post bo 1) mam problem 2) z tego co widze tematy o tej tresci bardzo czesto sie tu pojawiaja mam nadzieje ze pomoze on nie tylko mnie (choc widzac jak niechetnie wiekszosc odnosci sie do tematow tego typu nie mam zbyt wielkiej nadzieji.. swoja droga ciekawe czemu takie tematy wzbudzaja tyle agresji w tylu forumowiczkach(?!?).. jesli ktos chce glupio komentowac.. krytykowac.. nie chce pomoc..chce sie tu klocic albo wywyzszac a nie PYTAC lub POMAGAC z gory prosze o oszczedzenie swojego cennego czasu ..i naszych nerwow i nie wpisywanie sie) Ja chciam sie dowiedziec jak wyglada plamienie ktore swiadczy o poronieniu- jakiego jest koloru, jakiej konsystencji.. itd i jak wyglada plamienie ktore wystepuje w ciazy w czasie kiedy powinna pojawic sie miesiaczka. Pozdrawiam

Ja mam plame na nowych spodniach, zafajdalam olejem puszki z tunczykiem. Jak ja wybawic? :P

jeśli chodzi o plamienie dotyczące poronienia to - ja nie plamiłam ,ze mnie leciało ciuriem,żywa krew ,ze skrzepami.A co natemat ciazy to nie pomoge bo ja mlamienia nie miałam.Poprostu miałam normalny okres,na nastepny miesiąc juz nie no i okazało się że ejstem w ciaży

Malwinka24 dlaczego pytasz o plamienie w ciazy, czy masz moze taki problem???

Gość malwinka24
wielkie dzieki za odpowiedz;) a pytam bo cos dziwnego sie ze mna dzieje:( staram sie o dziecko, mam pco, biore duphaston(od 16-25dc) i w ogole okresm mam strasznie nieregularny, od soboty (32 dnia cyklu) dostalam plamienie- myslalam ze to zaczal sie okres( brazowe takie).. jednak chyba nie bo caly czas mam jakies plamienie.. i nie wiem co to jest:( zrobilam 2 tesy ale wszla jedna kreska do lekarza pojde gdzies za tydzien.. w ogole nie wiem czy jest sens sie juz zapisywaac bo jak sie umowie i okres dostane to i tak nie pojde.. strasznie jestem skolowana i nie wiem co mam robic.. moj organizm zglupial:( moze poprostu zle wyliczylam pierwszy dzien okresu( plamienieuznalam za okres.. i te tabletki wzielam nie wtedy kiedy p[winnam i dlatego tak mi sie pomieszalo wszystko:()

Gość malwinka24
i mam glupia nadzieje ze moze jestem w ciazy.. a potem boje sie ze jak jestem to cos sie zlego moze dziac.. dlatego pytalam o kolor plamienia i o to przez ile ono wystepuje kongurku a Ty pisalas o poronieniu w zaawansowanej ciazy czy we wczesnej?

A ja jak mialam plamienie to najpierw zaczelo sie delikatne,brazowe i malo intesnywne,w ciagu dnia powiekszalo sie coraz bardziej+bol brzucha,zwlaszcza podczas oddawania moczu widzialam ze cos tam skapuje,martwilam sie cholernie ale bylam pewna ze to jest okres gdyz podejrzewalam ciaze a od spodziewanej miesiaczki minelo zaledwie 3 dni wiec nie umawialam sie na wizyte gdyz uwazalm ze jest zdecydowanie za wczesnie...ale juz nastepnego dnia lalo sie ze mnie jak podczas okresu...bolal mnie brzuch i mialam zwyczajne miesiaczkowe krwawienie...bylam tak przestraszona ze pobieglam szybko do lekarza ale niestety nie dalo sie juz nic zrobic,dzidzius umarl :( bylam przerazona,wszystko dzialo sie w takim tempie...

Gość oliwia13
Ja miałam poronienie zatrzymanie. plamienie było niewielkie, kolor, ciemny prawie pod brązowy. Ale tak samo miewałam przed miesiączką. Ciężko to chyba odróżnić. Natomiast gdy ponownie staraliśmy sie o dzidzię to bywało, że plamienia występowaly w czasie @ a dopiero z tygodniowym opóżnieniem dostawałam @ (a wcześniej miałam zawsze regularnie). Testy wychodziły wówczas negatywne. Myślę, że to psychika działała, tak bardzo chciałam być w ciązy, że organizm sam zatrzymywał @.

a co do plamień to może być jeszcze inny powód np. moja koleżanka zaczeła plamić biorąc tabsy anty dosc dlugi czas - to była niewielka ilość krwi na wkładce nie tam żadna \"kawe z mlekiem\",(myślałysmy, ze moze to byz ciąza) poszla do gina i co sie okazało, że ma polip na szyjce macicy i teraz bedzie miała zabieg usuniecia tego\"dziadostwa\" wiec trzeba szybko działac jesli zauwazy sie cos niepokojacego (konkretnie chodzi mi o wizyte u gina).

Gość malwinka24
wielkie dzieki jeszcze raz dziewczyny ja nie wiem co mam robic.. glupio mi zapisac sie do lekarza:( moze ja przesadzam z tymi obawami i on mnie wysmieje? kurde poczekam jeszcze ze 2 dni.. zapisze sie na piatek(jak bedzie miejsce jeszcze)

to była moja pierwsza ciąza dodam.Przy drugiej znów miałam problemy ,dostałam śilnego krwotoku w 7 tyg. ale całe szczęscie udało się ją utrzymać.Brałam wtedy zaszczyki i tabletki utrzymująca ciąże.

Gość takalalama
kangurek-to jest przerazajace co piszesz:(4 m-c to juz dosc wysoko i to tak bez objawowo sie stało?pytam bo mnie postraszyło plamieniem w 7 tyg i teraz mam leki -sprawdzam ciagle bielizne a na wizyte u gina ide z dusza na ramieniu:(

takalalama ja naprawde nie chce nikog straszyć.Stało się to w normalny dizeń.Zero stresu,zero zmęczenia.Poszłam na uczelnie,nie zdąrzyłam wejśc na sale bo coś ze mnie chlupneło nagle-obawiałam się najgorszego.Polecaiam do szpitala ,nie było co ratowac.Dodam że nie kochałam się w tedy.Dodam że to był początek 4 miesiąca. Ja wiem co przerzywasz,taka sytuacje zdarzya mi się 2 razy (całe szczescie udało mi się donosić ciaze za drugim razem chodź nie wesoło było) Ja to miałam takie schizy prawie do końca ciazy,latałam non stop do kibla jak tylko wydało mi się że coś jest nie tak by sprawdzić czy nie krwawie(zdarzało się że w ciagu godziny leciałam z 10 razy) Nie myśl negatywnie,bądx dobrej myśli.To naprawde pomaga!!!!! ja tam wieże że Tobie się uda :)

Gość Kika76
hej. mam pytanie o plamienie w srodku cyklu. slyszalam ze niektore kobiety tak maja w czasie owulacyjnym przez kilka dni. ja juz mam prawie tydzien i martwie sie troche. czy ktoras z Was tak miala?

Gość ja tak miałam
właśnie, kiedy zaszłam w ciążę i to zarówno w pierwszą jak i w drugą, tzn. w czasie kiedy powinien pojawic się okres dostałam plamienia takiego raczej w kolorze brązowym z odrobiną krwi, w sumie tak jak na początku okresu i myslałam właśnie że to okres, ale te plamienie ustąpiło po ok. 2-3 dniach, wtedy zrobiłam test ciążowy, przy pierwszej ciąży od razu wyszedł pozytywny, a przy drugiej nie, powtórzyłam po kilku dniach i dopiero wyszedł pozytywny, jeżeli chcesz byc pewna to idź do laboratorium i zrób badanie z krwi.

Gość Kika76
dzieki za odpowiedz. mi jednak chodzilo o plamienie w srodku cyklu, mam od 13 dc przez tydzien juz, czy ktoras z Was tak miala? napiszcie

Gość proszę bardzo
tylko, że ja właściwie nie odpowiadłam Tobie tylko autorce tematu.