Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

toska

spirala domaciczna

Polecane posty

HEJ, mam problem, od 13 lat biorę pigułki , chce je odstawic, mam 27 lat, ginekolog polecił mi spiralę, ale ja jeszcze nie rodziłam i mam obawy, co o tym sądzicie????

Gość maxmara35
witam :)) właśnie dzisiaj ide usunąć wkladke bowiem minął jej termin waznosci :) to była wkładka 5 letnia dwie poprzednie byly na trzy lata , osobiscie jestem zadowolona z tego rozwiązania , ale co ty postanowisz hm ?to ani nie boli ani się tego nie czuje , miesiaczki sa regularne ... wszystko gra , osobiscie ci polecam bowiem nie jestem za lekami hormonalnymi na ile moge na tyle sie przed nimi bronię :))

Wielkie dzięki Maxmara.Powiedz tylko czy juz rodziłaś??bo własnie tego sie obawiam, bo ponoć nie jest zalecana dla nierodzących jeszcze , z powodu uszkodzenia macicy przy zakładniu??Jeszcze jedno jakiej firmy masz spiralkę , bo słyszałam , ze są rózne jakości, i czy miałas mechaniczna czy hormonalną????I czy od razu Ci sie przyjęła??jesli możesz mi odpowiedzieć to byłabym wdzięczna

Gość maxmara35
toska .. mam dwójke dzieci i 36 lat :) niedawno wrócilam z wizyty u gina .. wszystko jest spoko i jak powiedział obecna spiralke moge ponosic jeszcze pół roczku :)) nie wiem co moge ci poradzxić w tych sprawach to najlepiej z lekarzem , boje się hormonów biore juz jedne i zatrzymuja one wodę w organiźmie choć po nich nie tyję . Nie sa to jednak leki antykonc. tylko zwi.azane z moją chorobą . Podobno spirale hormonalne sa b. dobre koleżanka ma i chwali sobie , mają jeden mankament sa drogie!J a za zalozenie swojej placilam 300 zł ale na 5 latek to sie opłaca . Powodzenia.

Gość barbara40
Założyłam spiralkę. Lekarz zapewnił mnie, że w ciąże nie zajdę. Jednak się troszkę boję. Dziewczyny, czy mogę się kochać mając spiralę w środku cyklu. Czy naprawdę nie zajdę w ciąże? Może to wydać się śmieszne, ale wolę usłyszeć Wasze opinie.

to tez aborcj a, jeli jestes wierzaca to moze zacheci Cie fakt,ze za to grozi ekskomunika

ja osobiście słyszałm o dzieku, kiedy spirala zawiodła i urodziło sie z nia w główce a inne w rączce...:/

t o aborcja, uniemozliwia sie zygocie- malenkiemu dzidziusiowi implantacje- czyli zgniezdzenie sie w błonie ślkuzowej macicy. i on umiera, to aborcja a za to grozi ekskomunika i zabijasz włóasne dziecko za kazdym razem!!!!!!!! dzidzius juz wtedy ma w pełni rozwinietą dusze !!!!!!!!!!!!!!