Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

przygotowania w toku- bo ślub w tym roku

Polecane posty

Kasiak, jak tu zajrzysz to oprocz wozka napisz mi prosze czy masz jakis sprawdzony przepis na pyszne ciasto? :) w przyszly weekend mamy miec gosci i tak sie waham co upiec ;) a moze ktorakolwiek z Was ma jakis wyprobowany przepsi, ktory zawsze sie sprawdza? buziaki, ide prasowac i obiadek szykowac ;)

No to co mam super sprawdzony przepis na sernik :) jest znakomity!!!! CIASTO - SERNIK 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru 1/2 kostki margaryny Kasi 2 zółtka 2 łyzki oleju 2 łyżki śmietany (ale jakby ciasto nie chciało się dokładnie połączyć mozna dodać troche wiecej) Łyzka octu Ciasto zagnieźć na stolnicy i włożyć na godzinę do lodówki. Po wyjeciu zetrzeć na grubej tarce na blachę wysmarowaną tłuszczem. Mozna też wykleić blache ciastem jakby źle się ścierało na tarce. SER 1 kg sera (najlepszy już taki gotowy przemielony) 4 zółtka 1 szklanka cukru 2 cukry waniliowe 2 budynie śmietankowe (bez cukru) 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mleka Ser połączyć ze wszystkimi składnikami, dokładnie wymieszać. Można dodać bakalie. Do gotowego sera dodać piane ubitą z dwóch jajek. Rozlać na ciasto. Po upieczeniu polać ciasto polewą czekoladową i posypać siekanymi orzechami lub migdałami. UWAGA! ser wyjdzie bardzo żadki :) ale o to chodzi, po upieczeniu stężeje. Piec w temperaturze 180-200 stopni przez około 1,5h. Najlepiej sprawdzać patyczkiem czy już dokładnie stężał ser. CIASTO CZEKOLADOWE 250 g czekolady 1/2 kostki masła 4 białka 75 dkg cukru skórka pomarańczowa zapach waniliowy Do rozpuszczonej i przestudzonej czekolady dodać masło, wymieszać dokładnie. Z białek ubic piane, a do zółtek dodać cukier, skórke pomarańczową i zapach waniliowy - dokładnie wymieszać. Następnie połączyc zółtka z czekoladą i dodać do wszystkigo pianę, ostroznie mieszając. Wylać ciasto na niewysmarowana tłuszczem tortownice (dno przykryc pergaminę) Piec w tem 180 stopni przez 40 -45 minut. Po ostudzeniu dodać bitą śmietanę w dołek po opadnięciu ciasta :) posypać starta czekoladą. SMACZNEGO :D Tak ostatnio ranny ptaszek ze mnie :) jak Robert idzie do pracy to później zasnąć nie mogę.

Czesc dziewczyny! Wpadam na chwile :)) Jej co za aura dzisiaj :( Prawie, ze przybijam pieczatke na biurku :)) Kasia, Ty faktycznie spania nie masz :P Ja sie klade ostatnio o 22h, a o 8h próżno mnie ściagać z łóżka :)) W weekendy, to w ogole śpie przynajmniej do 12h. Jestem strasznym śpiochem i jak widze jak moj kolega (ma 2 dzieci - 3 letnie i połroczne) mowi mi, ze sie nie wyspal od pół roku, to mi sie dzieci zupełnie odniechciewa :( Z calym szacunkiem. W ogole my z moim mężem, to straszne śpiochy jesteśmy....... Kasia, fajne przepisy. Ale jak słodkiego nie lubie bleeeee - jem teraz Jogobelle, męcze ją od 9h i w ogole mi nie idzie.... No to co- faktycznie teraz jest tyle ślicznych rzeczy dla dzieciaków jeśli chodzi o wózki, to wybór tez jest sporo. Udanych zakupów!!! Mx3 - co z bliźniakami?? Jak sie mają?? Odezwij sie koniecznie!!! Buziaki i milego dnia!

Gość nie lubie holly

🖐️ A ja nie lubie tchórzliwych, manifestujących swoje poglądy pomarańczy, które nie wiedzą do czego służy czarny nick :P :P :P Witajcie Dziewczyny! Kasia masz rację :)) Wiosna chyba juz na dobre przyszła. Mam nadzieję, ze u Was tez jest tak wiosennie i słonecznie. Co prawda zmiana czasu daje w kość, ale z czasem przejdzie. I dzien bedzie naprawde długi :P :P Dopiero od niedawna zaczęlam wychodzic z pracy w dzien. Bo tak to czarna noc o 17. Kasia, wózek ekstra - bardzo mi sie podoba :) Miłego dzionka!!!!!

🖐️ no wlasnie, szkoda, ze w takich wyznaniach ciezko komus uzyc czarnego nicka :o na szczescie malo kogo ochodzi tutaj zdanie takich osob :) wiecie co- milismy z mezem jednodniowy wirus zoladkowy- masakra :( na szczescie juz jestesmy zdrowi :) pozdrowienia dla Was!

Czesc no to co :)) Z tymi przebojami żołądkowymi, to chyba cos wirusowego bo mój mąż też ma z tym problem (zwłaszcza w ostatnią noc) :) A poza tym jak sie czujesz?? i jak czuje sie dzidzius??? Kompletnie mi skrzynka w pracy nie chce dzialać !!!! Taka głupota, a tak paraliżuje robotę 😠

No to co jak tam imprezka???? Cista sie udały???? Holly Roberta też coś dopadło parę dni temu, ale na szczęście po dwóch dniach przeszło.

🖐️ Kasia! ja za to w pracy zaczęlam miec problem zoładkowy - brrrr na szczęscie minęlo. Natomiast potem jak juz wrócilam do domu dostalam potwornych skurczy bez wyraźnego powodu (ból bardziej \"ginekologiczny\" niż zoładkowy) - dopiero po 4 ibupromach przeszlo :(( 2 h męczarni......... jej, jak ja nie lubie sie źle czuc 😠 Dzien pod znakiem złego samopoczucia :( Pozdrawiam i życze słodkich snów!!!!

Gość my tez nie lubimy
zarozumialej holly

hehehehehehehehehehehehehehe !!!!!!!!!!!!!!!!! :classic_cool: Miłego dnia!

🌻 Witam w ten pięky dzień :D No to co łóżeczko będziemy kupować pod koniec ciąży, podobnie jak ubranka i całą resztę niezbednych rzeczy. Wczoraj byłam na wizycie :) dzidziuś rośnie jak na drożdźach 😍 a na następnej wizycie za miesiąc będzie wiadomo kto tam jest :) No i kolejne badania mnie czekają, tydzień przed wizytą mam zrobić badanie krwi z glukozą :P podobno to jest słodkie jak diabli!!!!!

hejka mile Panie :) owszem, paleta sie ten wirus po ludziach teraz- na szczescie my mielismy jednodniowy! dla mnie to duze szczescie, bo w ciazy odwodnienie byloby niebezpieczne dzis bylam u lekarza na wizycie kontorlnej- dziewczyny zostawly mi mniej wiecej ze 3 gora 4 wizyty i zmykam na porodowke! :D nie moge pojac jak ten czas leci! :) posluchalam dzis bicia serduszka- glosno walilo 140/min :) wszystko jest w porzadku ona jest coraz wieksza i dokladnie juz czuje ja pod skora jak sie rusza- czuc konkretne czesci ciala- tzn nie rozrozniam czy to nozka czy raczka, ale czuc po prostu pod skora male cialko- cos absolutnie kosmicznego :) :) :) holly- czuje sie swietnie, dzieki! mam naprawde duzo sil, nadal maly brzuch ;), mnostwo energii- teraz tym wiecej, ze wiosenne dni wreszcie nastaly :) wczotraj ukonczylismy kurs szkoly rodzenia :) jako wyjatkowa szczesciara trafilam na naprawde fantastyczna szkole :) Kasia- ciasta dopiero beda sie piec, bo gosci mamy w ten weekend ;) a co do testyu obciazenia glukoza- teraz masz to zlecone? ale to chyba z krwi poki co? bo ten po wypicu tego slodkiego swinstwa to robi sie zwykle po 24-25-tym tygodniu ciazy dopiero i nigdy nie slyszalam, zeby robiony byl wczesniej- nawet zreszta w internecie podawane sa takie dane- czytalam o tym troszke swego czasu. Ja wlasnie dzis dostalam skierowanie na to badanie, a jestem w 30-tym tygodniu ciazy juz :) poza tym znowu morfologia, mocz, sod, potas, 3 posiewy- w tej ciazy czuje sie przebadana jak nigdy ;) http://allegro.pl/item175769402_lozeczko_radek_vii_szuflada_teak_klups_materac.html albo takie: http://allegro.pl/item176111907_lozeczko_radek_ii_teak_szuflada_klups_materac.html uparlam sie na takie z szuflada, wiem, ze z malym dzieckiem kazdy kawalek szuflady, schowka itp na wage zlota ;) my tez nie lubimy- my tzn kto- Ty i twoje chore alter ego? ;) pozdrowienia! wlasnie rozgladam sie za lozeczkiem :) chce chyba takie:

No to co to dziwne może to jeszcze jakieś inne badanie (?) bo właśnie mam sobie do niego zakupić glukozę do picia hmmmm nie wiem. Łóżeczka świetne i o wiele tańsze od tych co ja ogladałam to chyba też się na nie skusze :) ten z pierwszego linku jest bardzo fajne :) To życzę udanych wypieków i dobrej zabawy!!!!! 🌻 Co do ruchów to nie czuję tak dokładnie tylko na razie \"bulgotanie\" :D zawsze rano po przebudzeniu i o 21 na wieczór :) wtedy leżąc w łóżku moge to wyczuć.

Kasiak- ja widzialam lozeczko z tej firmy kupione przez znajomych, tylko troche inny model i kolor sosna- bardzo fajne, wiec tez raczej kupimy tutaj :) tym bardziej, ze ta firma znajduje sie pod Warszawa i ma w asortymencie sporo artykulow dla maluchow- moze kupi sie od razu cala wyprawke ;) mozna wszystko obejrzec na zywo :) no ja juz czuje teraz porzadne kopniaki :) ale sama zobaczysz- ani sie obejrzysz, a z bulgotania delikatnego zrobi sie baraszkowanie w brzuchu na calego ;) to tak szybko leci- nie wiem kiedy mi zlecial drugi trymestr :) co do tej glukozy to nie wiem naprawde.. ja mialam na poczatku ciazy poziom glukozy we krwi badany (tylko poprzez pobranie krwi), a teraz dopiero mam miec po wypiciu- tak tez mialy moje znajome, ale moze jednak czasem lekarz zaleca inaczej

HELLO DZIEWCZYNY Ja ostatnio jakas zarobiona jestem:) i zalatana teraz jeszxze przed swietami czekaja mnie badania hormonkow a tak na wszelki wypadek moja lekarka mnie wyslala zeby sprawdzic czy wszystko oki wiec trzymajcie kciuki zebym nie musiala tego swiństwa łykać:* Jak beda wyniki napisze co i jak

Dianuia koniecznie daj znać :) No to co jak już pisałam łóżeczko świetne, bardzo ładne jest to wykończenie :) oglądałam to łóżeczko w kolorze sosny i rzeczywiscie o wiele jest ładniejsze. Może dlatego, że jaśniutkie. Jeszcze nie mam zamiaru kupować, ale rozgladam się co mi się podoba i w jakiej jest cenie. W niedzielę jedziemy do M1 jest tam Smyk sklep z artykułami dla dzieci to obejrze co jest.

dianusia- mam nadzieję, ze wszystko bedzie OK! Kasiak- mi osobiscie akurat bardziej podoba sie lozeczko w kolorze teak ;) to ciemniejsze ;) moze dlatego, ze akurat bardziej mi takie pasuje :) ide sie zameldowac do urzedu, buuu, nie chce mi sie :( niecierpie urzedow ;) ale wczoraj sie wymeldowalam od rodzicow i nie chce byc dluzej bezdomna :P ;)

pierwsza w kwietniu :P ;) tak tylko wpadłam się przywitać 🖐️ Kasiu, zmianiasz nicka? jak sie czujesz? 🌻

Hej No to co :D nie zmieniam tylko modyfikuje :P A dziękuję bardzo dobrze się czuje!!!! Tym bardziej, że dokładnie czuje kopniaki od mojego maleństwa :) Jakbym tak już tu do Świąt nie była to..... 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻 Zdrowych, radosnych Świąt Wielkiej Nocy, suto zastawionych stołów, dużo wody w poniedziałek, bogatego zająca i jak najmilszych spotkań w gronie przyjaciół, i rodziny 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻

Witajcie! JA TAK ZAJRZAłAM PRZEZ PRZYPADEK...OSTATNIO JAKOS BRAK CZASU MNIE DOPADA. WYNIKOW BADAN JESZCZE NIE MAM W PIATEK OSTATNIE BADANKA WIEC PO SWIETACH JUZ POWINNAM WIEDZIEC CO I JAK TO ODRAZU DAM ZNAC. CHCIALAM DZIS ZMIENIC FRYZURKE ALE SIE NIE UDALAO NA TAKA JAKA BYM CHCIALA WYMARZONA-LOCZKI ALBO WLOSKI FALOWANE.PANI FRYZJERKA TROSZKE HUMOREK MI ZEPSULA BO POWIEDZIALA ZE NA MOICH WLOSKACH WOLI NIE RYZYKOWAC BO EFEKT MOZE BYC ODWROTNY I MOGA MI WLOSKI POWYPADAC ALBO JESZCZE GORZE :((( MI SIE ZROBILO BO CHCIALAM SOBIE HUMOREK POPRAWIC I ZASKOCZYC MOJEGO MEZA.nIE MA JEDNAK TEGO ZLEGO A GDYBY RZECZYWISCIE COS NIE WYSZLO BRR AZ BOJE SIE POMYSLEC.JUTRO MAM WIEC W PLANACH WIZYTE U FRYZJERA I JAKAS ZMIANE FRYZURKI MOZE JAKIES CIECIE MHH POMYSLI SIE TAKA WIOSENNA ZMIANA WYGLADU.... KOCHANIUTKIE FORUMECZKI ZYCZE WAM * Z okazji Wielkiej Nocy miłości mocy, jajka smacznego, tyłeczka mokrego, smacznej babeczki, dwa litry wódeczki, słodkiego baranka, imprezy do ranka tego wszystkiego życzy wam Dianka

Kasiaku- to super, ze juz czujesz pierwsze ruchy, bo to jest cos bardzo wzruszajacego zaczca je czuc :) cudowne uczucie :) 🌻 ale co znaczaprawdziwe kopniaki to poczujesz dopiero pozniej ;) teraz to Malenstwo sobie delikatnie sie wierci w brzuszku :) ps dlaczego zmodyfikowalas nicka? :) Dianusiaa- czekamy przede wszystkim na wiesci o wynikach badan, ale i na te o zmianie fryzurki :) mnie czasem nachodzi chce na jakies fajne ciecie, ale nie mam odwagi :P za bardzo lubie dlugie wlosy i za dlugo trzeba pozniej o nie zabiegac ;) ze 3 lata temu mialam wlosy jeszcze z 10 cm dluzsze niz teraz, mocne, lsniace, zdrowe po prostu- bylam z nich naprawde zadowolona :)- swego czasu niestety farby zrobily swoje- teraz probuje dojsc do tej dlugosci i kondycji- ale jeszcze troche przede mna ;) choc jest coraz lepiej :) moje drogie, wszystkim Wam, Waszym polowkom, a u niektorych juz pociechom- tym juz bedacym na swiecie i tym jeszcze w brzuszku :) zycze cudownych, cieplych i rodzinnych Świat- niech ten czas przyniesie Wam wiele radosci i milosci 🌻 Wesolego Świetowania!

No to co :D tak to super już czuć, że ktoś tam jest ;) Dianusia koniecznie daj znać :D A co do nicka to i tak wszyscy do mnie \"mówią\" Kasiak :) choć teraz to powinnam być KasiaG :)

Hej Dziewuszki! Pisze tak szybciutko bo chcialyscie wiedziec jak z fryzurka wiec mam juz inna wloski troszke sciete:)))i wycieniowane.Pani byla tak miła,że pomimo iz mialam problemy z moim bankiem sciela mnie dzis a pieniazki amm jej jutro doniesc.To jest dopiero dbanie o klienta takim to nawet warto dac napiwek. A na badanka musze wybrac sie po swietach bo gabinet od srody sobie zrobil swieta ale zaraz wam tu dam znac slodziutkie. Buziaki ide sie zabierac za salatke i pomysle nad jakims swiatecznym ciastem coby tu wymodzic(juz mam cos na oku:P)

Witajcie kobietki sory że prawie na rok zmilkłam w tym czasie miałam przwrót mojego małżeństwa oraz masę problemów z kredytami na zakup domu i wszystko się wywróciło do góry nogami ale miło mi że zastałam dziewczyny sprzed roku.Widze że niktóre rodziny się powiększają!!!!!!!!GRATULACJE i wszystkim życzę pięknych,słonecznych i wspaniałych świąt.

Kochane moje!!! Podczytuję Was regularnie, i właśnie jakoś tak zeszłam do pozycji podczytywacza... Bo nie bardzo mam jak dzielić się z Wami nowinami, które przy Waszych są kompletnie nieistotne! Ale dziś wpadłam Wam życzyć - zdrowych, spokojnych, radosnych, udanych pod każdym względem, wyjątkowych Świąt Wielkanocnych!!! 🌼 🌼 🌼🌼 🌼 🌼🌼 🌼 🌼