Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiecznie kaszląca

uproczywy kaszel

Polecane posty

Gość wiecznie kaszląca

mam do was pytanko, od poczatku grudnia męczy mnie kaszel, suchy. była u lekarza, który zapisał mi antybiotyki, ale one nie pomogły.znacie może jakieś domowe sposoby na kaszel, przepisy na syropy, może jakieś napary. nie wiem już jak mam się tego pozbyć, bo leki apteczne nie skutkują :(

Gość wiecznie kaszlaca
może jednak ktoś ma jakieś przepisy ??

Gość zajebiscie
jak chodzi o wage i zdrade to sie kazdy wypowiada, a jak cos powaznego to dziewczynie nikt nie pomoze

Gość mam nadzieje
że to ci pomoże proporcje mniej więcej są takie 50g spirytusu ,pół słoiczka płynnego miodu i sok z dwóch cytryn wymieszac i postawic w ciemnym miejscu.Ja używam go już zaraz po zrobieniu ,mi pomaga ,czasami dodaje więcej spirytusu lub cytryn fajnie rozgrzewa a kaszel naprawdę ustępuje

popularny syrop z cebuli i miodu: kroisz cebulę na plasterki, układasz w słoiku, każdą warstwę cebuli przekładając warstwą miodu. możesz też wkroić trochę czosnku. odstawiasz na ok. 12 h, a później pijesz syrop 3 razy dziennie po 1 łyżce.

Gość a ja Ci radzę
abyś zrobiła testy na alergię. Moja córka też miała taki kaszel i przepisywano jej antybiotyki, które nie pomagały. W końcu poprosiłam o skierowanie do alergologa i wyszło, że ten kaszel to nic innego jak alergia. Warto się przebadać, to nic nie kosztuje, ani nie boli. A wierz mi, przychodnie alergologiczne pękają w szwach i pełne są ludzi, którzy w różnym wieku "nabawili" się alergii. Nigdy nie można tego wykluczyć, zanim nie zrobi się badań.

tak zgadzam sie z przedmowczynia!! moj ojciec tez od pewnego czasu zacza przerazliwie kaszlec. ale tak non stop. Tak ze nie dalo sie z nim wytrzymac. Co ciekawe bylo ze jak wyjezdzal na kontrakt to mu przechodzilo momentalnie. najpierw myslslismy ze to zmiana klimatu itp. Okazalo sie ze ma uczulenie pokarmowe na glutaminian sodu-to czego dodaja do kostek rosolowych. Przestal je jesc i kaszel momentalnie ustal. U Ciebie moze byc podobnie. Mozesz miec zarowno uczulenie na kurz itp. ale tez moze ono byc pokarmowe. Zwracaj uwage co jesz i jak to na Ciebie dziala. Zrob tez testy na alergie .

Gość wiecznie kaszląca
mam alergię, ale biorę codziennie aleric, zrobilam juz syrop z cenuli, moze cos pomoze :/