Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tamburino112

pytanie o nadzerke

Polecane posty

Gość tamburino112

mam mala nadzerke lekarz powiedzial ze najlepiej usunac ja kwasem..wobec tego mam dwa pytania czy ten zabieg jest refundowany (w prywatnym gabinecie 100zl)?i czy jezeli wykonuje sie go 2 razy (bo podobno sa dwie ampulki)to place 200 czy tez 100?

Gość też jestem
ciekawa ,bo też mam nadżerke od 2 lat.Też mam kwas wykupiony już ale się powstrzymałam bo zrobilam cytologie i wyszła 1gr.Wiem od koleżanek że robily na fundusz i nic nie placily.Mieszkam w innym mieście i niestety tutaj wszyscy wolają 100zł.:(

Dziewczyny też mam nadżerkę, ale nigdy o tym kwasie nie słyszałam, co to takiego???

Gość tamburino112
ten preparat Solcogyn.

Gość lepiej zamrozic

Gość malenkaaaaaa
tez mam ten sam problem...juz mam nawet recepte na Solcogyn :/ przeraza mnie wizja tych 200 zlotych,naprawde:/ nie wiem co zrobic,ale tej nadzerki juz chetnie bym sie pozbyla:/ pozdrawiam was kobiety

Gość jennnny
czytalam ze jesli przy nadzerce jest cytologia gr 1 lub 2, to nienalezy nic robic!! gdyz jest to wynik prawidlowy!! lekarze czesto naciagaja swoje pacjentki:// niestety :// nadzerka jest czesto etiologii zapalnej, nalezy wiec znalezc przyczyne zapalenia i ja leczyc!!

Witam :] Ja juz mam to za soba :] Ginekolog ktory to wykryl, kazal sobie zaplacic 100zl mimo ze byl publiczny. Poszlam do prywatnego ktory mial wypalic za 50zl. Okazalo sie ze nie wypalil wiec gdy poszlam do niego z \"reklamacja\" stwierdzil ze jest wypalona... Zmienilam ginekologa i usunelam nadzerke dzieki kilku wizytom a koszt to tylko za lekarstwo, ktorym nadzerka byla podczas tych wizyt smarowana. Wiem ze to zalezy od statdium nadzerki, jesli jest mala, mozna ja \"wypedzelkowac\" tak jak ja to zrobilam, przy wiekszej konieczne jest wypalanie, czy tez zamrozenie. Pozdrawiam.

O widze, ze moja odpowiedz sie nie pojawila. Proponuje zabieg wymrazania nadzerki - trwa 7minut i nic nie boli, w przypadku gdy masz uplawy - miną. Zabieg to koszt okolo 200zl przynajmmnniej w Łodzi w Dermedzie, ale warto Pozdrowka

Gość ollaallaa
Mam pytanie : jakie sa objawy nadżerki?? Niewiem wiec pytam. Powiem żę ostatnio namacałamu siebie oczywiscie tam w środku na czymś takim przypominajacym gulę jakąś maluteńka jakby narośl. Czy to nadzerka?? Byłam na badaniu i cytologie mam II grupę. Co o tym myśleć?? Proszę o odpowiedź bo mnie to niepokoi. Dodam ze mój sluz zawiera jakby malutkie grudki, ale nie sa to upławy. Z góry dziekuje za wyjaśnienie. Pozdrawiam.

Gość krycha231
hej mysle ze jesli macie dobre wyniki cytologii to wszystko ok. ja tez mialam stwierdzona nadzerke i mialam ja wymrozic za 100 zl ale potem zmienilam lekarza i stwierdzil ze nie ma potrzebay bo moja nadzerka bardzo mala i zapisal mi globulki za 11 zl po ktorych ma sie wyleczyc:) zobacze jakie beda rezultaty i napisze:)

ja mialam robione kwasem, lekarz stwierdzil ze mam bardzo duza i rozlegla nadzerke, bylam 3 razy na tym \"zabiegu\" podczas kontroli lekarz orzekl ze wszystko sie slicznie zagoilo ;) kosztowalo mnie to 95 zl za dwie ampulki i nic wiecej dlatego polecam serdecznie bo uwazam ze jest to bardzo bezpieczna metoda ozbycie sie TEGO

Gość ollaallaa
Czy mi ktos odpowie?? Mam pytanie : jakie sa objawy nadżerki?? Niewiem wiec pytam. Powiem żę ostatnio namacałamu siebie oczywiscie tam w środku na czymś takim przypominajacym gulę jakąś maluteńka jakby narośl. Czy to nadzerka?? Byłam na badaniu i cytologie mam II grupę. Co o tym myśleć?? Proszę o odpowiedź bo mnie to niepokoi. Dodam ze mój sluz zawiera jakby malutkie grudki, ale nie sa to upławy. Z góry dziekuje za wyjaśnienie. Pozdrawiam.Naprawdę zależy mi na tym aby mi któraś z was odpowiedziała !!

Gość ollaallaa
odświeżam

Gość ja_27
Też mam nadżerkę. Cytologia była II. Lekarz przepisał mi globułki, ale nie pomogły. Nie chciał mi wypalać bo stwierdził, ze jest malutka (to było rok temu). Ostatnio jednak chyba będzie musiał to zrobić, bo (najprawdopodobniej) przez nią zatrzymał mi się okres :(. Co do objawów to oprocz zatrzymania okresu ja żadnych nie miałam, ale pewnie to sprawa indywidualna.

Gość sosik
dp olaaaalaaa czy jak tam -sorki ,ale duzo tego- idz koniecznie do lekarza, bo ten guzek to chyba nie nadzerka, nasze porady nic Ci tu nie dzadza, bo jak dizweczyny wiedza ,z eto nadzerka to chyba od lekarza nie . Z guzkami nie ma zartow.

Gość martusia 21.....
hej ja mialam nadzerke, polecam zabieg wymrazania, jest bezbolesny, robilam w prywatnym gabinecie i zaplacilam ok 300 zl. no i to jest duzo bardziej nowoczesna i bezpieczna metoda niz wypalanie ...

przed ciaza pojawila mi sie nadzerka, mowia ze to calkiem wczesnie.. no ale z jej usuwaniem bylo tak - jeden ginekolog stweirdzil ze koniecznie trzeba zamrozic bo jest nadzerka i zaspiewal ze bedzie kosztowalo to 100zl (ponad 5 lat temu), inny kazal poczekac no i tak jakos zwlekalam ze zaszlam w ciaze. Ten od wypalania twierdzil ze po porodzie NATYCHMIAST trzeba to usunac bo bedzie olbrzymi fatalne i w ogole...no a ze w czasie ciazy zmienilam lekarza to czekalam co powie drugie... jedna izyta jest, druga wizyta jest ale ginek stwierdzil zeby jeszcze zaczekac bo moze sie wchlonac no i 4 lata po porodzie na wczorajszej wizycie stwierdzil ze nadzereczka jest taka mala ze nawet mlode dziewczyny maja wieksze... cytologia przez caly ten czas 2 bez zadnych zmian... dlatego ciesze sie ze nic z tym nie robilam.,. poza tym nie wiem jak to jest w tej chwili ale kiedys sie mowilo ze po leczeniu nadzerki 2 lata nie powinno sie zachodzic w ciaze pozdrawiam i zycze samych dobrych lekarzy

To nie prawda, ze jezeli masz I lub II grupę z cytologi to nie musisz usuwac nadzerki. Ja cały czas miałam II grupe, zadnych upławów, świadów itd, tylko ciagłe krwawienia przed miesiączkami, które doprowadzały mnie do paranoi.Byłam u kilku lekarzy i każdy mówił co innego. Że nadzerka jest mała (średnica 0,5 cm), ze nie trzeba jej usuwać, ze moje krwawienia wynikaja z zaburzeń hormonalnych itd. Bałam sie ze nie będę mogła mieć dzieci. Aż trafiłam do lekarza, który stwierdził, ze to ta malutka nadzerka mi krwawi. Az mi sie nie chciało wierzyć. A jednak. Mój lekarz zrbił mi wypalanie chemiczne, tzn kwase (Solkogyn) i krwawienia ustały jak reką odjął. Teraz czekam do poniedziałku, bo prawdopodobne jestem w ciay. I jestem szczęsliwa. Zabieg zrobiłam na kasę chorych. Załacilam tylko za lek (ok 60 zł). Dziweczyny znajdzcie dobrych ginekologów i usuwajcie nadzerki bo moga nie straszne rzeczy z nich wykluć.

Ja jestem w ciazy (obecnie prawie 9 m-c), ale jak bylam w 4, to ginekolog stwierdzila nadzerke.Przepisala mi Nystatyne dopochwowo i zniknelo. Musze przyznac ,ze wtedy tez myslalam o wypalaniu lub wymrazaniu. Pozdrawiam

No własnie. Nadzeka czasm sama może zniknac. Ale skąd my mamy wiedzieć, ze tak się akurat stanie? Czy nie zrobi sie z tego jakas paskuda? Dlatego lepiej usunac i miec problem z glowy. Ale tylko u dobrego lekarza.

A wypalanie chemiczne jast całkowicie bezpieczne. Nie robia się po tym zadne blizny, które moga utrudniac zajście w ciąże. a tak się dzieje po wypalace i wymrazance. Stosowanie Solcogynu jest polecane nawet u kobiet, które jescze nie rodziły.

Gość aikon
ej, ale wymrażanie chyba jest na fundusz? weźcie sie zorientujcie jak to teraz wygląda, bo ja miałam wymrażane całkiem za fri, bo było to całkowicie refundowane z kasy chorych (wtedy jeszczez były). i mimo, ze chodziłam do mojej giny prywatnie, to mi wypisała skierowanie i miałam robione wymrażanie na kasę.

Gość aikon
oj, poduszeczka, ale w jajo Cię zrobił ten Twój gin :o a co do objawów: to różne są, najczęsciej jest nieco więcej upławów, ale jeżeli przy badaniu lekarz nie stwierdził nadzerki to jej nie ma. cytologia I grupa to jest dobra, większość kobiet ma drugą i to jest wynik okej. i II gr. też może być przy nadżerce, wtedy jest to "zwykła" nadżerka, taka, która można wymrozić, wypalić albo tez nie ruszać w ogóle, bo jest np. mała. dopiero trza sie zacząć marwić jak wyskakują grupy III i wyżej, wtedy oznacza to zmiany nowotworowe. nadżerkę tez b. często powoduje wirus HPV, ale to by wyszło w cytologii. i jeszcze jedno, nadżerka lubi się odnawiać po jakimś czasie (np. po przebytych infekcjach czy porodzie). chyba tylko wycięta i wypalona jest w miarę pewnie usunięta "na amen"

Gość aikon
noo, jeszcze raz ja :) ciągle mi nowe rzeczy do głwy przychodzą :) wymrażanie na stałe nadżerki nie usunie, ono ja tylko "zamrozi", i jakby były jakieś okoliczności sprzyjające (np. własnie czeste infekcje) to ta nadżerka moze się znowu "odsłonić". wiem, bo mi sie tak zrobiło i zachodziłam w głowę czemu znowu, ale gina mi wszytsko łądnie i jasno wyklarowała. i tym razem już miałam wypalaną, żeby było pewniej.

Gość nghbvnbv
Podobno nadżerki nie można leczyć dopóki się nie urodzi dzieci i ją ma każda kobieta w okreslonym wieku.Moja znajoma leczyła i dostała od tego grzybicy.

ja mialam wymrażaną nadżerkę ponad rok temu. calkowicie za darmo - na NFZ. zreszta sam gin mi zaproponowal żebym poczekala do stycznia (nadżerkę wykrył w październiku) bo wtedy są pieniądze na darmowe zabiegi. sam zabieg do przyjemnych nie należal... potem przez miesiac te upławy, zero sexu itp. ale warto było :) przez cały ten rok ani razu nie dopadla mnie żadna infekcja (wcześniej zdarzały się raz na kilka miesięcy) ani nie mam żadnych krwawień. a cytologia gr. II. myśle że warto usuwac to paskudztwo, bo po co takie świństwo hodować w sobie?

Gość mloda89
nie wiem czy ktoś tu zagląda jeszcze na te posty ale ja mam pytanko wazne! Miałam wypalaną nadżerke chemicznie 2 razy i po tym wypalaniu strsznie boli mnie brzuch mam wymioty i krwawienia czy to jest normalne /?? a babk chce mi jeszcze raz wypalić :(( Proszeo odpowiedz bo jestem załamana

Gość gagagagagaggaga
Ten kwas to lek Solkogyn, jedna ampułka kosztuje od 50-60zł zwykle do usuniecia nadżerki potrzebne są dwie ). Lek nie zawsze jest skuteczny. Można go dostarczyc do gina , niekoniecznie prywatnie.