Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blaaaaaaaaaaaaaada

Polećcie jakiś bardzo jasny podkład, pliz

Polecane posty

Gość blaaaaaaaaaaaaaada

Beztłuszczowy, do cery mieszanej, nierobiący maski. Kolor musi byc jaśniutki (ale nie rózówy ani żółty).

Gość eee tam het
szukaj podkładów z lumene, polecam, ja mam taki z w sprayu

Gość blaaaaaaaaaaaaaada
Tak, własnie liczyłam, że znajdę coś z Lumene, ale nie wiem dokładnie, który... Chciałabym żeby nadawał się do przetłuszczającej skóry, miała naturalny kolor i dość długo się utrzymywał. I podobno z Isadory jest jakiś podkład rozświetlająco-kryjący, ale nie wiem, jaki...

Gość lumeniara
jasne że lumene!! To co prawda nie podkład, a puder Skin Couture - odcień nr 1. Mam cerę bardzo jasną, tłustą a ten puder jest rewelacyjny!!

Gość blaaaaaaaaaaaaada
Oj, wiem, Lumeniara:) Ja też mam ten puder:) I uważam, że jest bardzo dobry!!:) Tyle, że mam odcień 2 i- co mnie zaskoczyło- jest bardzo jasny. Bałam się że ten jaśniejszy tak mnie wybieli, że będę wyglądała jak pracownica piekarni;) Ale który z podkładów byłby dobry dla młodej osoby??? Nie nakładam podkładu na całą twarz, ale na fragmenty. Na policzki, nos i brodę. Mam trochę tłustą skórę. Łatwo sie "rózwię" i mam wrażliwą cerę.

Gość blaaaaaaaaaaaaada
No to który podkład z Lumene jest dobry??????

Gość jammmmmmmm
mam taki sam problem z cerą, mianowicie jansa i tłusta/ mieszana, i kupiłam niedrogi14 zł podkład fantastyczny, z Lirene, bardzo polecam, fantastycznie matuje,. najlepszy jaki kiedykolwiek miałam

Gość blaaaaaaaaaaaaada
pewnie City Matt... A gdzie można taki dostać w Warszawie, bo jeszcze nigdy nie widziałam. No i jaki to kolor?? Bo tam chyba mają tylko trzy odcienie:o Potrzebuję czegoś naprawdę jasnego, bo moja skóra jest prawie biała, na dodatek łatwo się "różowi" :(

Gość no i co
Nic w końcu nie polecicie?? :o

Gość kobiety
nie używacie żasnych podkładów??? Nie macie nic do powiedzenia??? Zawsze jak jest jakiś topic o podkładach, to nikt się nie może wypowiedzieć:o

Gość lumeniara
ale Lirene - ten naturalny kolor, jest za ciemny dla cery jasnej... Wiem to po sobie... Używam więc MF Lasting Performance Pasteile - to jest kolor najjaśniejszy: co prawda troszkę brążuje moją jasną cerę, ale wychodzi to bardzo ładnie i równomiernie. Sama nigdy bym sobie nie kupiła, dostałam od teściów (a raczej teściowej ;D) na gwiazdkę ;). A Skin Coutute nr 1, faktycznie jesn bardzo jasny: ale jak skóra ślicznie wygląda: tylko na wyjście. Podkład MF, na to puder Lumene, następnie puder rozświetlający w kulkach Avon w niektórych miejscach twarzy, brzoskwiniowy róż Maybelline nr 69 Babydoll peach (śliczny prawie niewidoczny kolor) i makijaż wygląda rewelacyjnie. Ale tylko na wyjścia ;) Bo raczej nie przepadam za mocnym i pracochłonnym makijażem dziennym. Wtedy tylko MF, pudrem Lumene opruszam twarz (puszkiem), trochę różu do policzków igotowe ;)

Gość lumeniara
oczywiście chodzi o WIELKIE wyjścia ;)

Gość blaaaaaaaaada
A z Lumene??? Nie ma jakichś fajnych podkładów???:o

Ja osobiscie polecam podklady firmy Clinique - na 100% dobierzesz odpowiedni kolor, tak zeby nie bylo ani efektu maski (tapety) ani roznicy w porownaniu z szyja Pozdrowka

Gość blaaaaaaaaaada
Ale ja już ma podkład Clinique:o Tylko teraz wybladłam i jest trochę za ciemny. Chciałam cos tańszego na te 2-3 miesiące. Nie ma nic dobrego z Lumene?

Gość upupppa