Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pauliś

Depilacja intymna

Polecane posty

Gość Pauliś

Cześć!! Wiem, że ten temat był poruszany już wielokrotnie ale nigdzie nie znalazłam odpowiedzi na to co mnie interesuje, a mianowicie: Czy znacie jakiś adres salonu kosmetycznego w Łodzi albo w okolicach Łodzi gdzie jest wykonywana tak depielacja?? Bardzo proszę o jakąś informację. pozdrawiam serdecznie, a jeśli nie w Łodzi to chociaż w Warszawie.

witam;) no własnie a ja szukam gabinetu we Wrocławiu , który porządnie wydepiluje intymne miejsca, bez krost cały miesiąc

dziewczyny, kupcie na allegro paste cukrowa i wydepilujcie sie same!!! To prawie nie boli, wloski nie wrastaja, jest prosciutkie w uzyciu, a wloski odrastaja dopiero po miesiacu, po pewnym czasie nawet po 1,5. Kosztuje bodajze 40zl, Ja zrobilam ja sama ( metoda prob i bledow, przypalonych garnkow i zafajdanej kuchni:) ) i jestem baaaaardzo zadowolona, dodam ze moja skora w tych miejscach jest strasznie delikatna i w ogole nie moge sie golic. Jak chcecie podam baaardzo dokladny przepis i instrukcje robienia, dzieki ktorej na pewno sie uda a koszty to ok 1 zl. , czas tworzenia 0,5 h. Po co wydawac mnostwo pieniedzy u kosmetyczki, skoro mozna to zrobic w swojej wlasnej lazience:) Pozdrawiam:)

Gość ------------------------------
Ja probwalam pasty i faktycznie nogi to depiluje prawie bezbolesnie, ale bikini boli diabelnie!!!

Hmmm, mnie nie boli wcale, bo mam porownanie z woskiem, ktorym depilowalam sie wczesniej:) a bolalo diabelnie:) czasem pol godziny siedzialam z przyklejonym do sfer intymnych zbierajac sie na odwage zeby to cholerstwo oderwac:D A ile razy usowalas ta metoda wloski z okolic intymnych???? Bo od kolezanek wiem, wszystkie potwierdzily te wersje, ze boli tylko za pierwszym razem, pozniej wloski sa coraz slabsze i po 3 razie w ogole nie czuc bolu:) Tak wiec dziewczyny zebrac sie w sobie, zacisnac zeby i do roboty:) Zareczam ze u kosmetyczki tez nie odbedzie sie to bez bolu:)

Gość kamiczka
MIlka jakbyś mogła to napisz mi przepis na tą pastę cukrową, plis:)

Gość mała Ilona
Mikka mam pytanie do Ciebie ja robiłam te paste ale jak chcialam ja pzrylepic do ciałą do nie dosc ze nie przyklejała sie to i nic nie odrywało sie prosze cię bardzo napisz mi jak Ty to robisz bo bardzo mi zalezy na tej pascie cukrewj, czekająca na odpowiedź Ilona:) pozdrawiam:)

Milka katowalam sie tam wczesniej woskiem, czasami nawet depilatorem...na nogach nie bolalo mnie "cukrowanie" (chyba bardziej ciagnelo wlosy przy rozprowadzaniu pasty niz przy zrywaniu :-) Uwazam,ze do nog jest super...ale to cholerne bikini - boli przerazliwie i nie wiem czy dam wydepilalowac ten pierwszy raz. Mam tam dosc mocne wloski i sporo , moze dlatego...? Poza tym jednak wiadomo,ze na nodze rozprowadza sie wygodnie..bikini to troche gimnastyka :-)

Milka - jeszcze pytanie, bo znalazlam 2 rozne wersje co do nakladania/zrywania tej pasty (chodzi mi o bikini) czy nakladasz w kierunku wzrostu włosa a zrywasz pod wlos czy odwrotnie ?

I co z tym przepisem na pastę??? Ja też chetnie spróbuję.

To przepis z wizaz.pl ( Ja osobiscie nie robilam tylko kupilam gotowa) 1 szklanka wody 1/2 szklanki cukru 1/2 cytryny Składniki podgrzać razem, poczekać, aż zmienią kolor, nieco przestudzić, wygnieść w palcach niewielką kulkę, następnie nałożyć na skórę, zerwać, ugnieść, nałożyć, zerwać itp. Łyżka stołowa masy starcza na całe nogi. Nakładanie musi się odbywać zawsze w kierunku wzrostu włosa. Przegotowaną masę można przechowywać przez kilka miesięcy.

Gość ++++++++++++++++++++++++
boshee w w czestochowie salon?

Gość i tak nie wiem
ten przepis jakis taki niekompletny. ktoras z dziewczyn zadeklarowala ze poda swoj a potem ciszaaa.. nie wiem w sumie jak to zrobic bo jakos tak dziwnie to napisane. to ma byc sok z cytryny czy cytryna. niech ktos tak na chlopski rozum mi powie co i jak trzeba zrobic. aha i czy po tym nie ma zadnych uczulen i krostek??

Przepraszam was bardzo dziewczyny ze tak pozno, ale piatek, zbliza sie imprezka wiec same rozumiecie:) Po kolei, paste naklada sie odwrotnie niz wosk, pod wlos, a zrywa sie z wlosem czyli np jesli chodzi o nogi nakladamy od stopy a zrywamy od kolana:) Moj przepis wystarczy na 2 depilacje calego ciala tj. rak, nog i okolic bikini:) Uzylam mniejszej ilosci skladnikow bo balam sie ze znowu cos przypale i cukier sie zmarnuje, a jak wiadomo coraz drozszy;) skladniki: 1/2 szklanki cukru 1/4szkl soku z cytryny 1/4 szkl wody woda i sok z cytryny maja zajmowac dokladnie pol szklanki przy czym moze nastepowac przewaga soku z cytryny, bron boze wody:) Teraz wazna sprawa, cukier wsypujemy do malego!!!!!!! garnuszka i zalewamy sokiem z woda. Zbyt czestym bledem powtarzanym przez dziewczyny jest uzycie zbyt duzego garnka, wtedy woda szybciej wyparuje i z calosci utworzy sie karmel, a nie o to chodzi. Wstawiamy to na malenki gaz i mieszamy. Po chwili zacznie wytwarzac sie piana i mixtura bedzie wygladala tak, jakby zaraz miala wykipiec. Wtedy mieszamy i piana spokojnie opadnie, a jesli nie to mieszamy non stop. Kolejna wazna sprawa: pod zadnym pozorem nie wolno zmieniac intensywnosci ognia w czasie gotowania, przypominam, ze to ma byc bardzo maly plomien:) No i teraz juz same nudy, mieszamy i co jakis czas sprawdzamy kolor. Kazda z nas z pewnoscia wie jak wyglada miod. Zwykly plynny jasny miod, nie zaden ciemny itp ale normalny:D jak nasza mixtura osiagnie taki kolor zdejmujemy z ognia i przelewamy do sloiczka i dstawiamy do ostygniecia. Nie przejmujcie sie tym ze miksturka nie bedzie bardzo gesta. Kiedy wystygnie stanie sie twarda jak glaz:)

Gość kamilkaaaaaaa
A ja mam pytanie. Ktoś powiedzial, ze łyżka stołowa starczy na cale nogi, ale jak to możliwe? Jak zrywacie pastę z kawałka nogi to potem używacie tą samą na inną część czy wyrzucacie i bierzecie następną porcję?

Gość kamiczka
dzieki MIlka

Gość Jest dużo postów na
temat depilacji cukrowej. Wystarczy wpisać w "szukaj"( w kafaterii rzecz jasna) depilacja cukrowa i tam jest dużo informacji na ten temat:)

Gość Pauliś
Dzieki za informację o paście cukrowej ale ja jeszcze raz ponawiam pytanie: gdzie w Łodzi albo w Warszawie można się wydepilować intymnie (nie chodzi mi tylko o okolice bikini). pozdrawiam!

Gość to tylko jaaaa
up

Z tych przepisow na kafeterii to za przeproszeniem gowno mi wychodzilo. Jak juz ta masa stwardnieje, to wkladamy sloiczek do garnuszka z ciepla woda, masa tym razem musi troche rozmieknac. Odrywamy kawalek wielkosci orzecha wloskiego i ugniatamy jak plasteline, dopoki pasta nie zmieni koloru na calkowicie matowy, przypominajacy wosk pszczeli. Po przyklejeniu jej do skory i zerwaniu z wloskami, paste z powrotem zgniatamy w kulke i depilujemy nastepny fragment:) ja jedna taka kulka depiluje cale nogi a sa mega dlugie:)

postaram sie wypróbowac i mam nadzieje ze moja zmora z owłosieniem skonczy się. Byłam juz 3 razy na zabiegu laserowym. Wprawdzie włoski odrastają słabsze ale nadal są i wrastają (a jestem brunetką) no i... straciłam prawie 1,500 zł.... mam nadzieję, że moje nieszczescie sie kiedys skonczy :(((((

Gość agatella
Dziś sporządziłam miksturkę, wyszła jak należy ale potem nastąpiła klapa. Kiedy już wystygła wydłubałam cząstkę i wedle przepisu zaczęłam ugniatać. Na początku szło ok, ale gdy masa zaczęła przybierać odpowiedni kolor zaczęła mi się niemiłosiernie kleić do palców, wręcz je sklejać. Nie moglam sobie z tym poradzić. Próbowałam ponownie z następną dawką miksturki ale za każdym razem efekt był żałosny - klei się!! Mika, co ja robię nie tak? Gotowa jestem jeszcze raz spóbować ale niech mmi ktoś poradzi co z tym klejeniem się.

Gość Nikolka
Super temacik, też mam zawsze problemy z depilacją intymną :) Chciałam już nawet depilatorem próbować :P Właśnie zrobiłam tą miksturkę- wg. przepisu Milki i zobaczymy co z tego wyjdzie :) Teraz sobie uświadomiłam, że jak pare lat temu byłam w Kanadzie, to kosmetyczka depilowała mi brwi niczym innym jak właśnie pastą cukrową! Wtedy jeszcze nie znałam tego sposobu i nie wiedziałam co to właściwie jest?! Ona nakładała to drewnianą szpatułką (bo miało właśnie taką dosyć płynną konsystencję) więc tak sobie pomyślałam, że może to jest sposób jeśli nasza pasta wydaje się być zbyt kleista? Żeby się nie ukleić po prostu można spróbować nałożyć to szpatułką. Hmm, spróbuję :) Pozdrawiam!!! 🌻

Gość ja to nie ja
A ja się tylko zastanawiam, skoro was to tak boli, to po co to dziewczyny robicie ?

Gość agatella
No tak niby można szpatułką ale wtedy trzeba przyklejać paski aby zrywać a dziewczyny pisały, że lepi się kulkę a następnie ją rozciera na depilowane miejsca np. nogi. A jak to się tak klei to nie da rady odkleić inaczej niż przyklejając np paski bawełniane.

Gość Nikolka
A ja zrobiłam, tak jak już wczoraj pisałam, tę pastę wg. przepisu podanego przez Milkę i działa świetnie! Rzeczywiście nakładanie szpatułką to był kiepski pomysł :P Ale ja zrywam to normalnie- bez użycia bawełnianych pasków. Moja pasta jest na tyle twarda, że zrywam ją ja plaster z woskiem, ale zmieniłam trochę reguły- bardziej skarmelizowałam (tak, że ma kolor dość ciemny) i konsystencja wyszła mi idealna! Na początku zrobiłam tak jak pisała Milka- w kolorze miodu,ale nie dało się zrywać, więc pogotowałam jeszcze chwilkę. Proponuję spróbować metodą prób i błędów :)

Gość Agatella
Nilolka - ja też zrobiłam ciemniejszą miksturkę. Jak ją ugniatasz w kulkę, że się nie klei?

Gość Agatella
przepraszam za przekręcenie nicku ;-)