Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iwonkaaa

20.000zl!W co ulokowac?

Polecane posty

Witam wszystkich forumowiczow.Najpierw troche o sobie.Bylam za granica 4 lata,dokladnie w Londynie.Zdecydowalam sie na powrot do Polski poniewaz chce zyc i mieszkac tutaj.Pomimo tego ze wszyscy teraz wyjezdzaja do Anglii-ja powrocilam.Niestety 4 miesiace juz szukam pracy bez efektow.Z moich oszczednosci zostalo mi 20tys.zl Zostaje mi tylko albo je jakos ulokowac lub otworzyc jakas dzialalnosc-albo porot za granice.Co robic?Prosze o rady!!!

Gość to trochę za mało
jak na sensowną lokatę. Może jakieś dzieło sztuki?

No wlasnie.Ale jakiego typu dzialalnosc?Wiem ze ZUS jest na dobrych warunkach przez pierwsze 2 lata dzialalosci,ale najpierw to trzeba miec jakis pomysl.Tylko ze mi nic nie przychodzi do glowy. Co do dziel sztuki-to nie sadze ze mnie stac na cos takiego :)))))))

Gość BRIXTON
do Iwonkaaa ..a powiedz co umiesz, jaką masz specjalizację , czym się zajmowałaś w Londynie ?

Gość taka prawda
Ja bym uciekał z Polski ... dla młodych ludzi nie ma tu przyszłości ...

Z wyksztalcenia jestem chemikiem,ale troszke kiszka z praca w moim zawodzie. Kiedys chcialam otworzyc knajpe,ale po zorientowniau sie jakie to sa ogromne koszta,niestety wyszly z tego planu nici.

Rozwala mnie w Polsce to ze nikt tutaj nie chce pomoc bezrobotnym. Zeby isc na jakies szkolenie z PUP-u musze byc tam zarejestrowana min 24 miesiace.Przeciez nie bede czekac 2 lata zeby isc na jakies miesieczne szkolenie.A jak widze te ogloszenie o bezplatnych kursach dla osob powyzej 50-tego roku zycia,lub dla takich ktorzy juz pracuja to mi rece opadaja!

Gość BRIXTON
do Iwonkaaa ..a w jakim mieście mieszkasz?

Gość BRIXTON
na lotnisku Ławica pytałaś o pracę ?

Gość tylko 20 tyś
tylko 20 tysieczy przez 4 lata????Cos ty tam siedziala na bezrobocie????przeciez tam mozna odkladac 2 tys na miesiąc!!!co ty robilas z tymi funtami???

Gość Raba
Te kursy dla osób po 50-tce to też nie takie proste, trzeba być zarejestrowanym, a żeby się zarejestrować musisz dostarczyć dokumenty o pracy w ciągu całego zycia, też ze zleceń itp., z ZUSu, i mnóstwo innych.

Gość a ja ponawiam
pytanie- jak to tylko 20 tys po 4 latach? ok zyjesz 4 miechy w polsce ale i tak mało. ja zarobiłam 6 tys przez 3 miesiące wakacji, i nie żałowałam sobie niczego...bardzo mało zarobiłaś. ale wiem jak to jest moj kolega mieszka w anglii prawie 2 lata i NIC nie ma, wydaje wszystko bo jak na razie nie ma zamiaru wracać itd..to po co ma sładać itp itd i pzrechodzi mu na biby,wycieczki, itd... a taka kas- to moze jakiś sklep? sama nie wiem

Gość Dzisiaj 20 tys.
zł to żadne pieniądze. Żeby otworzyc sklep to za mało, a wejść z kims w spółkę to ryzyko ...niestety tak u nas jest, żadnych perspektyw, gdybym była młoda to na pewno bym wyjechała z Polski

Widze ze co niektore osoby na tym forum skupili sie nad tym ile ja zarobilam itp itd. Jakbyscie sie cofneli do pierwszego topiku to wynika z niego ze zostalo 20tys.Od przyjazdu do Polski kupilam mieszkanie,samochod,komputer itp itd. Pytanie dotyczylo jak i gdzie zalokowac te 20tys aby tu przetrwac!

Gość innaalenieniewinna
a masz samochód? Bez samochodu ciężko cokolwiek działać. Mozesz kupic samochód w Holandii - z samochodem pracę znajdziesz, tylko jeszcze zalezy jaką.

Gość a ja ponawiam
aaaaa to co innego, zwracam honor;)))))))))))) kurde tez chciałabym miec chate, samochod itd z tego tylko komputer posiadam na własność... a wracając do pytania, zależyw jakim mieście mieszkasz,w małym by ci wystraczyło te 20 tys. ale ty jak widze poznań...hmm na własną działalność, miejsce, towar itd..to jednak za mało.na knajpe na pewno....na innym topiku jest o babce, która zakłada kiosk wiec moze cos takiego? masz wykształcenie, język, samochód, to naprawde dużo. spróbuj poszukać pracy! powodzenia!!! sorry że tak pytam ale tez chce wyjechac w celu zarobienia na własne mieszkanko. 4 lata wystraczyły na ilu pokojową chate i jaki samochód? zalezy mi na twojej odp oczywiscie nie prosze żebys pisała marke itd tylko tak ogólnie bo samą mnie to czeka...

Gość a ja ponawiam
dzieki.

20 tys. zł to stanowczo za mało, żeby mieć z tego jakiś przyzwoity pieniądz. Trzeba było sobie zadać to pytanie zanim kupiłaś mieszkanie. Podejrzewam, że było warte min. te 60-70 tys.Plus te 20 tys. w kieszeni to już można wiele rzeczy zdziałać, przede wszystkim samemu dać sobie pracę (firma). A teraz co? Kupiłaś mieszkanie, pracy nie znajdziesz, pojedziesz do UK, a mieszkanie będzie sobie stało i tyle masz z niego uciechy :p Pomysłowo ;)

Gość magister40
Co to za brednie !! Tak Tak moi drodzy bredzicie jak w malignie i rozumujecie katygoriami z przed 2 lat . Otóż ja mam firmę produkcyjną i za pół roku ją musze zamknąć z powodu braku chetnych do pracy - wszyscy wyjechali !!! Przed pójsciem na urlop odeszło mi 4 ludzi z 63 wszystkich - a rok temu było ich prawie 100 . Mało płacę ? Dobrze mozna zarobić : stolarz 2 000 do 4500 na ręke miesięcznie , pomocnicy 1500 do 2000 , placowi 1200 do 1800 , kobiety bez kwalifikacji 1200 do 2000 . Jak ktoś mówi , że mało to niech wie że ja zarabiam 20 000 . Ot i cał rentownośc mojej firmy . A klient więcej nie płaci za wyroby - bo to wy jesteście klientami . Jak więc płacić więcej pracownikom ? A czasy , że nie był pracy dawno minęły ! Tak wię koleżanka kłamie , że nie ma dla niej pracy ! Albo szuka tak aby nie znależć . Ja ja zapraszam np. do działu sprzedaży i na początek oferuję 1800 pln po miesiący 2000 po trzech 2500 plus premia . Lub na produkcję jw. Oborniki Wlkp. magister40@wp.pl