Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krakrakra

Tragedia w Chorzowie Katowicach

Polecane posty

Gość krakrakra

Tyle ludzi i tyle zwierzątek... :(

Gość krakrakra
chyba nikogo w życiu nie straciłeś... :O

Gość noooooooooooooooo
żal ich wszystkich :( :(:( i ludzi, i zwierzątek :( i żal mi tych biedaków, co sie uratowały i teraz gdzies się błakąją bez pana w taki mróz :( przeciez te hodowlane sobie w ogóle rady nie dadzą :( echhhhhh

Gość nic nie slyszalaam
a mozna wiedziec co sie stalo?!

Gość noooooooooo
jezuuu, siedzisz w necie, to wystarczy wejść na pierwszy lpeszy portal, typu onet czy wp :o

Gość to naprawde juz koniec
Nic sie nie sprzedawalo, to byla wystawa golebi.

Gość wiecie co
fakt tragedia straszna...wspolczuje ofiarom i ich rodzinom. Ja chce jednak o czym innym...a mianowicie o tym chorzowie :-0 To sie stalo w katowicach a wlasciwie na granicy katowic z dzielnica siemianowic bytkowem. do chorzowa stad kawalek drogi. Wiem moze to i malo istotne ale dobija mnie ten brak dokladnosci w mediach...przyklad raz podali, ze jest 12 ofiar smiertelnych po czym za godzine okazalo sie, ze jest ich 4....

Bo maja rozne wiadomosci...ja jestem wstrzasnieta...:( Zamach to na pewno nie (tak mi sie wydaje), to wszystko przez ten snieg - za duzo go bylo. Tak sie zastanawiam - czy bedac w supermarkecie tez moge sie spodziewac zawalenia sie dachu z powodu sniegu?

Gość gdzie są polscy inżynierowie
według jakiej technologi zbudowano ten gównohangar ?

Gość o rany boskie...
Coś strasznego, naprawdę mi przykro. :(

Gość ohhhhh chorzowianinie
ale ta wasza milosci do katowic mnie powala na kolana :D ciao amore!!

Gość no dokladnie...
do----->no i dobrze sie stalo.... Nie rozumiem Cie, po co prowokujesz??? Tzn mam taka nadzieje ze prowokujesz, bo jesli nie to znaczy ze jestes zwyklym chamem w dodatku bez serca

Gość Chorzowianin
sory ale wkurza mnie to ze giną ludzie i napewno jeszcze paru zginie w tym mrozie a ktoś pisze ze to jest w katosach choćby to bylo ważne

teraz polscy inżynierowie i konstruktorzy mający wiedzę każdemu powiedzą , że są baranami skoro nie przewidzieli polskich warunków klimatycznych , za kiepski projekt odpowiedzialny jest architekt i konstruktor budowli , jeżeli ktoś zaakceptował taki projekt to już niech liny szuka na swój durny łep, za podpisanie zgody na budowę tego dzieła co się zawaliło , zwykle Burmistrz się podpisuje, czy to bydle jeszcze żyje co kasę wzięło za zgodę budowy?

Zgadzam sie z przedmowca. Tak mysle...wyobrazacie sobie lezec teraz w sniegu na mrozie...nie wiedzac czy sie przezyje...pod zimna blacha...straszne...::( Pomodle sie za tych ludzi.

Gość byle nie było wiecej
ofiat, chociaz jaet tak starsznie zimno, ze... Przeraża mnie to :(( Siedze sobie w ciepłym domku, grzeje dupsko i ni nie moge zrobic :( :( :(

Gość Z Katowic
Chorzowianin- . A odkąd to ul. Bytkowska jest na terenie WPKiW?

Gość To nie tak
pracuje w tej dziedzinie.teraz liczy sie czas budowy i niskie koszta produkcji, taką halę mozna postawić w 10 ludzi za dwa miesi ące (konstrukcja) bo jest to wykonane z tzw lekkiej konstrukcji (profile zamknięte z miękkiej zwykłej stali. Projektant to sobie to oblicza np ze nacisk na 1mkw moze wynieść nawet 1 tonę ale elementy wykończenia czyli blachy nie są zawarte w projekcie jako przymus, więc inwestor moze ingerować w wykonczenia. W takiej konstrukcji wystarczy jednego/jednej poprzeczki ,kątownika zeby osłabić konstrukcję o 90% a rzadko kto jest taki dokładny zeby tego w 100 % przestrzegać.

Gość rumcajsowa w gumiakach
a moim zdaniem wlasciciel lub zarzadzajacy budynkiem czy placowka jest odpowiedzialny za bezpieczenstwo...............i za to zeby odgarniac snieg..sprzatac dana posesje itp itd to tak jakby ktos chcial podac do sadu tego, ktory wyprodukowal samolot..a nie tego-czyli przewoznika, ze nie monitoruje stanu technicznego maszyny....

Gość Z Katowic
"sory ale wkurza mnie to ze giną ludzie i napewno jeszcze paru zginie w tym mrozie a ktoś pisze ze to jest w katosach choćby to bylo ważne" Wkurza cię to ale sam piszesz, ze to w Chorzowie, jakby to miało jakiekolwiek znaczenie? Toż robisz sam to co cię u innych wkurza.

Gość rumcajsowa w gumiakach
to na calym swiecie lotniska odsniezaja samoloty bo maja swiadomosc jakie zagrozenie stanowi snieg lub lod na samolocie...a jak zwykle w polsce wszyscy dopiero po jakies tragedii, "budza sie z reka w nocniku"... a co maja powiedziec rodziny, ktore kogos stracily badz osoby, ktore zostaly ranne?

Gość chorzowianin
OPT nie stoi na jezdni, na ul Bytkowskiej tylko mieści się przy ul. Bytkowskiej a obiekt jest położony na terenie WPKIW 100% ale to nieważne

Gość chorzowianin
do Z Katowic - ty też to robisz

posłuchaj czasem polskiego inżyniera i konstruktora ty durny łbie Burmistrzu lub Starosto albo Wujcie , u nas w Polsce bywają zimy stulecia i takich spraw nie wolno pomijać, oszczędności się mszczą , tak było wczoraj właśnie, nie wolno projektować na styk, zawsze należy przyjąć ponad 133 % zapasu na materiały , czyli 33% ponad normę nalezy przyjąć, znam błędy urzędników , jednego Burmistrza odwołano za to, że podpisał zgodę na budowę domu pewnej osobie ale kierunki geograficzne były odwrotne tej budowli niż w rzeczywistości , gratuluję podpisu urzędowego panie Burmistrzu , oczywiście mam kopię tego dokumentu.

Gość też mi sie wydawało
ze te hale są na teranie Katowic, ale czy w tej chwili to robi jakakolwiek róznicę... Prezydent chce ogłosic załobe narodowa

Gość Z Katowic
Międzynarodowe Targi Katowickie Sp. z o.o. ul. Bytkowska 1B, PL 40-955 Katowice Tu masz adres z ich strony. Popatrz na ostatnie słowo.

Gość chorzowianin
Kopel - prez Chorzowa wprowadził 3dniową żałobę

do rumcajsowa w gumiakach rozśmieszyłaś mnie, co Ty wiesz o odśnieżaniu na pasach lotnisk ? Jak sądzisz kto u nas odśnieża pasy startowe i samoloty?