Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ufo

infekcja pochwy po seksie analnym

Polecane posty

Gość ufo

mam pytanie do doroslych ludzi znajacych sie NAPRAWDE na sprawie. Kochalam sie ostatnio z miom mezem analnie a i w miedzyczasie przypadkowo dopochwowo, barzdo krotko ale wystarczylo by dostac infekcji. Jakie sa sposoby na wyleczenie zanim udam sie do lekarza? Czy sa jakies leki bez recepty? dzieki za madre porady

Gość pomyłka
No, to faktycznie mąż na chwilę pomylił dziurki. Ale tylko na chwile......a tak na poważnie, to nie wiem, ale moze być to nie za ciekawe.

Gość ufo
bylo jak mowisz mimo ze moze to wydawac sie smieszne komus kto nigdy tego nie robil, Co masz na mysli piszac- nie za ciekawie?

Gość do ufo
no to gratulacje trzeba bylo o tym pomyslec przed ... albo chociaz uzyc gumki :classic_cool: jeszcze raz gratuluje

Gość wróżka fekaliowa
Może być z tego jakaś grzybica. Ale może też nic nie być. Nie bój się , lekarz nie będzie podpytywał , czy uprawiasz seks analny , takie rzeczy się zdarzają jak ktoś się podmywa w nie tym kierunku co trzeba , znaczy od anusa do cipki , więc przyczyna takiej infekcji ni e musi być anal :P

Gość hmhmhmhm
no to klops ! zakazenie murowane, wiesz ile tam jest bakteri?? najgorsze jest to ze jak raz zalapiesz to bedziesz sie juz z tym meczyla bardzo dlugo!!! pozdrawiam

Gość fffd
mozesz miec paciorkowca kalowego mozesz miec wszystko idz do lekarza tylko do dobrego

Gość ufo
Dzieki Madra Wrozko! Ale kwestia jest taka ze mieszkamy za granica, do lekarza narazie nie mam czasu isc, jeszcze zeby bylo cos bez recepty to bym cos wymyslila, ale chyba jednak bez wizyty u ginekologa sie nie obejdzie

Gość pepitka
nieciekawie o tyle, że takie infekcje bywają trudne do wyleczenia. Na Twoim miejscu udałabym się jak najszybciej do lekarza, zanim dojdzie do rozwoju zakażenia. Możesz ewentualnie użyć jakiegoś Tantum rosa, ale od lekarza się nie wymiguj.

Gość ufo
I po cholere mi to bylo....

Gość fffd
ja zakazenie bakteryjne leczylam 15mies. konowaly wymyslaly mi wszystko, po 7 mies. trafilam na dobrego gina i on mnie z tego wyciagnal

Gość ufo
probowalam juz Clotrimazolu, na drugi dzien od razu, nie pomoglo.....

Gość ufo
No to nie ma innego wyjscia- ide we wtorek do lekarza.. Chyba inaczej sie nie da dzieki wszystkim

Gość fffd
idz jak najszybciej-powodzenia

Gość wróżka fekaliowa
Nie przejmuj się , może i długo się leczy , ale takie różne dowcipne choroby czasem biorą sięw sumie z niczego - za dużo stresu i już grzyby (których trochęzawsze w organizmie jest) się zaczynają namnażać i gotowe. Od tego są lekarze , oni takie przypadki to mają każdego dnia

Gość pepitka
Clotrimazolum jest na grzybicę, a Ty możesz mieć zakażenie bakteryjne. Mam nadzieję, że leczenie bedzie szybkie i skuteczne. Pozdrawiam

Gość Arraa
A co się stanie jeśli ktoś nie będzie leczył takiego zakażenia??

Gość do ginekologa
Bardzo możliwe,że to bakteria jakaś powoduje infekcję i wtedy trzeba zrobić wymaz z pochwy i globulkę.Latwo przenieść w ten sposób np:bakterię E. Coli.Na własną rękę nie radziłabym nic robić.

Gość power
bez przesady.... nie koniecznie może dojść do infekcji

Gość ja też tak miałammmmmm
Kochamy się z mężem czasami analnie i też miewamy takie "wpadki". U mnie wystarczy clotrimazol i po paru dniach infekcja mija. Chodzę regularnie do lekarza, co 4-5 mies i jestem zdrowa, tak więc wiem, żenic poważniejszego się nie dzieje. :)

wpisz w Google: roztwór do irygacji pochwy; postudiuj, zastosuj, a do lekarza też idź, być lekarz doda do roztworu jakiś antybiotyk. Wcześniej, zanim pójdziesz do lekarza, zrób prywatnie wymaz z pochwy na posiew i antybiogram, ułatwi to lekarzowi w wyborze adekwatnego antybiotyku.

Gość nadżerka
cyt.:Arraa A co się stanie jeśli ktoś nie będzie leczył takiego zakażenia?? odp.: może nastąpić zakażenie ogólnoustrojowe lub nadżerka, a nadżerka może zezłośliwieć dając nowotwór złośliwy. I to i to grozi śmiercią.

Gość nadżerka
przykład dot. rozmnażania się bakterii: rozmnażają się przez podział co 20 minut. I tak: ze 100tys bakterii po 1. godzinie namnoży się ich aż 800tys sztuk po 6h 26mld , po kilku dniach całe ciało może zamienić się w bakterie i nastąpi śmierć!!!!