Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsjkfjghdfkjgfgh

alimenty

Polecane posty

Gość dsjkfjghdfkjgfgh

Mam pytanie. Moja siostrzenica dostaje alimenty od ojca w wysokości 250 zł. Siostra właśnie przeszła na rentę. Siostrzenica skonczy w tym roku 25 lat. Jak długo jeszcze przysługują jej alimenty od ojca. Kasia studiuje dziennie. Jest na drugim roku. Miała przerwę w nauce po technikum z powodu pobytu w szpitalu i operacji.

Gość lallka
do konca studiow....al;e jakby dala rachunki za koszty utrzymania(zarcie,ciuchy leki) i bylyby one duze to alimenty bylyby wieksze bo te sa smiesznie niskie:/

Gość dsjkfjghdfkjgfgh
Naprawdę?? jej ojciec utzymuje, że należą się jej pieniądze tylko do 26 roku zycia. Bo jak ona skończy studia to będzie miała hmmmm.... 28 lat. Dlatego prosiła, żeby się zapytać (ona nie ma dostępu do internetu, na wszystkim oszczędza). Ojciec jej powiedział, że jak chce więcej kasy to niech do pracy idzie.

Gość lallka
ja juz nie wiem...mzoe i tak...ale chujz tego ojca:/na wlasne dziecko grosze daje a nawet nie chce:/

Gość dsjkfjghdfkjgfgh
I jeszcze powiedział ( i to w mojej obecności) ,żęby Kasia za mąż wyszła to ją mąż będzie utrzymywał.A ona nawet chłopaka nie ma. To chyba akurat prawda, że jak by za mąż wyszła to on nie musiałby płacić alimentów. Co do rachunków za ubrania to ojca adwokatka stwierdziła, że Kasia może nie kupować nowych ciuchów to jej starczy pieniędzy. W sądzie jak było o podwyższenie alimentów to każdy wydatek był jej wypominany jak zbrodniarce!! Nowe buty czy aparat ortodontyczny to był luksus!!!! (aparat ruchomy bo na stały ją nie stać było. Poza tym i tak ja jej go ufundowałam bo to moja chrześnica. Ale sama płaciła za wizyty kontrolne.)

Gość zxzxzxzxxzxz
alimenty tak dlugo jk sie uczy:)bedzie dostawala.Tak zawsze bylo.