Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Figa***

Antybiotyk i tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość Figa***

Mam pytanie: biore od dawna tabletki anty, ale pierwszy raz zdazylo mi sie zazywac rownoczesnie antybiotyk. Czy antybiotyk zawsze ma jakis zly wplyw na antykoncepcje? Tabletke anty biore o 20 a antybiotyk o 22 aby zdazyla sie whłonąć.... Wyjezdzam na tydzien z chłopakiem i bardzo zalezy nam na komforcie psychicznym. Czy stosowałybyście w moim przypasku dodatkowe zabezpieczenie?

Gość jennn
tak! 2 godziny to malo na wchloniecie leku, poza tym antybiotyk po wchlonieciu moze unieczynniac hormon, wiazac sie z nim na przyklad. lepiej bys brala je w odstepie 3 godzin, choc i tak to nie gwarantuje pewnego zabezpieczenia! duzo tez zalezy od rodzaju antybiotyku! przeczytaj ulotke, zwlaszcza interakcje! przeczytaj tez ulotke tabletek i jakie antybiotyki oslabiaja ich dzialanie! pozdrawiam

Gość kalilka
antybiotyk nie pozwala wchłonąć się tabletce...Zaburza nawet następny cykl...radze Ci stosować dodatkowe zabezpieczenia, wiem to od mojego ginek...

Gość Fifa***
przez ten antybiotyk juz prawie miesiąc abstynencja.... dostalam juz drugi antybiotyk z kolei i mam pytanie: Przez około 2 tyg drałam antybiotyk + tabletki antykoncepcyjne. Za pare dni skoncze brac antybiotyk i przypadnie tez czas na 7-dniową przerwę w tabletkach. Minie 7 xni i nowe opakowanie (juz bez zntybiotyku...). Czy od tego nastepnego opakowania skutecznosc tabletek anty wroci do normy? Czy mozemy nie uzywac dodatkowych zabezpieczen...?

też jestem tego samego ciekawa, w tym cyklu brałam antybiotyk, więc stosowaliśmy prezerwatywę, teraz mam 7dniową przerwe, i zastanawiam się czy od pierwszej tabletki nowego cyklu bedę już w pełni zabezpieczona, czy jeszcze powinnam zaczekać 7 dni? Antybiotyk zaczęłam brać w pierwszym tygodniu cyklu, brałam przez tydzień, czyli ostatni tydzień normalnie już brałam. Jesteście w stanie mi też odpowiedzieć ? Z góry dziękuje :)

Gość Figa***
Niech ktoś sie wypowie... :(

Gość Figa***
Upp do góry...