Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2MISIA2

KREW DLA OFIAR KATOWIC !!!!!!!

Polecane posty

Gość 2MISIA2

CHCE ODDAĆ KREW, BRAKUJE GRUP Rh - . JA MAM "A Rh-". BOJĘ SIĘ ŻE MNIE CZYMS ZARAŻĄ, RODZINA ODRADZA. CZY NAPRAWDĘ ZAGROŻENIE ZARAŻENIEM JEST TAK DUŻE?? POMÓŻCIE

Gość 2MISIA2
CHCĘ POMÓC

Gość KATOWICE
TOTALNA ZNIOECZULICA LUDZIE!!!!!!!!!!! NIKT NIE POMOŻE

Gość przecież teraz są same
jednorazówki więc nie mogą Cię niczym zarazić. To Ty musisz spełniać jakieś wymogi, zeby mogli od Ciebie pobrać krew, musisz też mieć odpowiednią wagę

Gość co za ludzie
niech ta rodzina Twoja pomysli co bedzie jesli oni beda potrzebowac krwi kiedys moze dl a CIebie???Tez nie oddadza krwi bo beda sie bac ze czyms ich zaraza???....bez komentarza!A ile masz lat??

Gość KATOWICE
JEDNORAZÓWKI,ALE NIE SŁYSZAŁEŚ/AŚ O ZARAŻENIACH HIV I ŻÓŁTACZKA PODCZAS ODDAWANIA KRWI. NIECH TO DZIEWCZYNA PRZEMYŚLI

ciekawe , jakim cudem te zakażenia , przy pobieraniu? Wszystko jest jednorazowe , pielegniarka ma rękawiczki , KATOWICE , oddawałe/łaś kiedys krew ?

Gość 2MISIA21
mam 21 lat, ale ostatnio bralam antybiotyk i w ten weekend mialam pobierana krew, czy te rzeczy mają jakiś wpływ na oddanie krwi?

Gość co za ludzie
masz 21 lat wiec jestes juz duza diweczynka i mozesz sama decydowac...jesli chcesz pomoc biegnij i nie zastanawiaj sie a takie analizowanie za i przeciw....

jeśli chorowałas w przeciagu ostatnich 2 tyg , to raczej nie wezmą od Ciebie krwi . Poza tym wypełnia sie najpierw ankiete , jest badanie lekarskie , morfologia . Dopiero potem decyzja , czy możesz być dawcą . Potem krew jest jeszcze badana .HIV WZW WR, nie pamietam , co jeszcze.

Gość 2MISIA211
BRAŁAM ANTYBIOTYK.. CHOLERA...

Gość ja słyszałam
że jak ktoś raz odda krew, to później trzeba już oddawać do końca życia, bo ta krew zaczyna się produkować w zbyt dużych ilościach, i będzie jej w organizmie za dużo, i jak nie będzie się jej upuszczało, to można umrzeć. czytałam o tym w kilku źródłach. prawda to?

głupota straszna! Ja przez kilka lat oddawałam , teraz nie moge i nie mam żadnych problemów.Rozumujac w ten sposób osoby po krwotokach powinny ze wskazan medycznych zostawac dawcami .

Gość ludzie gdzie wy zyjecie
oczywiscie ze sie zarazisz! ryzyko zarazenia wynosi 70% malo kto wogole przezywa taki zabieg . Bedziesz miala HiVa zoltaczke i kile mogile