Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anulkax

Mam pytanie jak mozna sie pozbyc jasnych plamek z brzucha?

Polecane posty

Gość anulkax

Chodzi o to,ze jak sie opale to na brzuchu wychodza mi taki jasniejsze plamki.Bylam u dermatologa i on stwierdzil,ze to jakis grzybek Przepisal mi taki plyn ale on nic nie pomogl i dalej jak sie opale to mi te plamki wychodza. Moze ktos ma taki sam problem i wie jak tego sie pozbyc?

leczenie grzybicy może trwać nawet kilka miesięcy, radzę nie chodzić na solarium i nie zarażać innych... może też należałoby wymienić bieliznę, tzn. podkoszulki...

Gość ciekawskaaaa
ja miałam czerwone, po opalaniu 2 lata temu, dostałam jakąś :sól: i zrobiły się one białe z czasem zniknęły, podobno to jakiś "łupież skóry" w tym roku tzn 05, podczas opalania zaczęły mi wychodzić białe plamki na plecach, tym razem "sól" zupełnie nie pomogła, z czasem coraz bardziej przestaja byc widoczne, ale nawet teraz jak sie dokładnie przyjżysz to u mnie zauważysz :o no,ale mamy takie dermatologa, ze nikt do niego nie chce chodzić, bo pokazujesz mu kroste na nosie, a on sprawdza, pod stanikiem i na nogach czy nie masz też :o ale cóż.... ja myślę, ze to moze od tabletek anty, nie każde toleruja opalanie... czasami powstawały mi pęcherzyki z wodą na całym ciele i bynajmniej nie było to od nadmiaru słońca... ale jak nie bierzesz tabletek to ja nie wiem :(

Gość Paulinaa
tez takie miałam, ja stosowałam zel do mycia Micetal bez recepty i dosc drogi - 30 zł. , z tym ze zamiast myc sie nim, to go wcierałam w te plamki np na noc, ale to akurat sama sobie wymysliłam, i stosowałam tez maście na przemian:exdoderil, clotrimazolum i laticort, ale te juz sa na receptę - regularnie smarowałam sie tak przez ok miesiac. plamki mi znikły, ale potem sie juz nie opałam wiec nie wiem czy było to skuteczne, zobacze jak bedzie teraz na wiosne.Z tego co mowiła mi lekarka, to po takiej kuracji trzeba isc wrecz do solarium pare razy aby sprawdzic czy czasem te plamy sie nie pojawią.