Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oliwiaaa

Płeć dziecka

Polecane posty

Mam pytanie do matek.Kiedy najwczęśniej można na USG wykryć płeć dziecka i na ile się to sprawdza? bo ja nie mogę się doczekać :)

Gość aleklapa
ja wiedziałam w 6 miesiącu

Ja dowiedziałam się w 17 tygodniu ciąży, ale mały swietnie się ustawił. Sama poznałam płeć. Chłopiec na 100%. To było zwykłe usg, ale dobry lekarz.

im lepszy sprzet to moze wykryc juz ponoc w 20 tyg. ja że urodze chłoipca dowiedziałam sie w 22 tyg i sprawdziło

a mi lekarz z duza pewnoscia w okolicahc 20 tc powiedzial, ze bedzie dziewczynka, inny lekarz, po 30tc zauwazyl, ze chloipiec :)

a moja corcia wg usg miala byc synkiem, hehe, brak ptaszyny stwierdziono na 4 dni przed porodem :-)

hm...czyli często się lekarze mylą :o szkoda bo ja bym chciała się zwracać do \"brzuszka\" po imieniu.Pokoik urządzać i ubranka kupować już. W necie wyczytałam że od 16 tygodnia można określić ciążę.Ale chyba to nie dotyczy polskich lekarzy lub polskiego sprzętu :P Padlinka to musiałaś się zdenerwować chyba,nie?

Gość R_off
Jestem w 14 tc i już wiem że będę miała chłopca. Lekarz robil mi USG genetyczne i już na 90 % był w stanie stwierdzić płeć, miło iż nie ma jeszcze wykształconych organów. Mojej koleżance ten sam lekarz okreslił płeć już w 12tc tyle iż wtedy dawał jej na dziewczynke 70 %, ale sie sprawdziło. To jest dobre badanie, polecił mi je mój ginekolog, bardzo szczegółowe i można nim wykluczyć wiele wad rozwojowych u dziecka. Polecam.

Mi lekarz powiedział w 20 tygdoniu (nie pomylił się). Pytałam go wcześniej, ale powiedział, że najlepiej widać od około 20tc i on nie mówi wcześniej rodzicom (choć pewnie sam się domyśla). Nie mogłam się doczekać i go \"męczyłam\" od 14 tygodnia ;)