Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina-G

Określenie płci dziecka w 22 tygodniu ciąży

Polecane posty

Gość Karolina-G

Na ile jest prawdopodobne,że w 22 tygodniu ciąży lekarz prawidłowo określił płeć dziecka. Mi powiedział, że na tym etapie ciąży różnie to bywa. Siusiaka nie było widać, a to co widział stwierdził,że wygląda jak u dziewczynki. Ale może się wszystko zmienić tak więc nie mam się nastawiać. Dodam,że byłam na usg prywatnie i u bardzo dobrego specjalisty. Jak myślicie, czy lekarz jest poprostu ostrożny, czy rzeczywiście może się zmienić?

mi się wydaje że nie jest pewny dlatego tak powiedział. Ja się dowiedizałam w 22 tyg. że chłopiec no i się urodził chłopiec

Ja też w 22 tyg. wiedziałam, że urodze córkę :)

Gość pasadena
jeśli jest fachowy lekarz to się nie pomyli, ja jestem w 23 tygodniu i czekam na ..Olę pozdrawiam

Gość odp.
Tak naprawde nic nie zalezy od lekarza, a wszystko od dziecka. Jezeli dobrze sie ulozy, to nawet w 16 tyg mozna juz byc pewnym plci. Ja np jestem w 29 a moj lekarz woli nie strzelac na ile procent bedzie chlopczyk czy dziewczynka bo dziecko po prostu nie chce nic pokazac ;)

Gość Karolina-G
Maleństwo nie ukrywało tego co ma między nogami. Pupcia była wypięta, a to co pokazało to rzeczywiście nawet na moje oko wyglądało jak dziewczynka. Ale wydawało mi się to takie wszystko malutkie. Ale wyobraziłam sobie, że gdyby do tego co było widać dokleić siusiaka to byłby chłopiec. Może poprostu siusiak siusiaki czasami się chowają gdzieś w stronę brzuszka, dlatego lekarz nie chce robić nadziei. Co prawda powiedział,że gdyby to był chłopiec to w tym miejscu powinien być siusiak, ale go nie ma. Ale to wszystko nic pewnego. Pewnie nie ma się co nastawiać tylko dalej czekać. Moim znajomym i znajomym-znajomym na tym aparacie się też sprawdziło. Ale ja mam już dwóch synów, tak więc pewnie dla mojego dobra i maleństwa trzeba być przygotowanym na wszystko.

Gość w 24 tygodniu
U mnie w 24 tygodniu lekarz stwierdził chłopca, a urodziłam dziewczynkę :)

Gość karol_ina
w 23 tygodniu lekarz stwierdzil ze urodzę dziewczynke, bylo to USG 3D, byl o tym na 100% przekonany. czy sie nie pomylil -przekonam sie za 6 tygodni ;))) lepiej zeby sie nie pomylil bo wszytko dla malucha mam różowe!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;)

u mnie na poczatku byla dziewczynka teraz na bank jest chlopak a co sie urodzi okaze sie w maju:)

Gość Henrykietka
Mi stwierdzono w 20 tygodniu na 88% ze dziewczynka, a w 29 tc potwierdzono na 100% Lekarka mówiła, ze wargi dziewczęce są bardzo duże i dlatego często są mylone podczas usg z narządami chłopięcymi;) Rzeczywiście, potwierdził to mój maż obecny przy porodzie, na pierwszy rzut gdy wyszła córa zobaczył, że to chłopiec, bo miedzy nogami było coś dużego, a to wargi naszej córy:D

Mi w 18 tc lekarka pierwszy raz powiedziała że dziewczynka, w 23 tc lekarz powiedział że na 100% dziewczynka no i urodziła się dziewczynka :) wszystko zależy od sprzętu, dobrego oka lekarza i tego co dzidzia zechce nam pokazać :) Czasem się skubaniec ukrywa do ostatniej chwili :)

Gość lojka
u mnie lekarz w 16 tyg powiedzila ze na 100% córeczka..i jest córeczka..

Gość kajka g
mi też sie sprwdziło

Gość Kaja 9
Trzeba poczekać.

Gość położna
nie wszystko zależy od lekarza i sprzętu. W 22 tyg. płód waży ok.400-450 gram... to mniej niż pół paczki cukru .Dziecko z łatwością zmieściłoby się wam na dłoni , więc wyobraźcie sobie wielkość narządów płciowych , a każda łechtaczka i każdy siusiak są inne - stąd też wynikają pomyłki , bo łatwo pomylić dużą łechtaczkę z małym siusiakiem i odwrotnie ; natomiast wargi sromowe mylą się z moszną , która na tym etapie ciąży jest jeszcze pusta (tzn nie zawiera jeszcze jąderek-te zstępują na swoje miejsce w trzecim trymestrze ciąży) , więc nieraz ciężko powiedzieć czy widzimy mosznę z małym siusiakiem , czy to jednak wargi sromowe z dość dużą łechtaczką.

Gość gggggs