Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bar-a-bara

bolące jajniki...chyba jajniki!!!

Polecane posty

Gość bar-a-bara

kilka miesięcy temu dokuczał mi ból w lewej dolnej części brzucha jedna lekarka powiedziala, że jajnik jest powiększony ale że samo mini, druga zrobiła mi badania, usg...i uznała, ze winę ponosi cilest i zmieniła mi tabletki na inne a teraz ból wrócił! jest delikatny, ale ciągle go czuję i czasem trafi się silniejsze ukłucie...poza tym w czasie seksu bardzo mnie boli gdy mój facet "skieruje się" bardziej na lewo czy któraś z Was miała podobne objawy? co było przyczną tego bólu? oczywiście wybiorę się do lekarza, ale boję się że znów powiedzą że wszystko jest ok

Gość bar-a-bara
ponawiam pytanie!

Gość Sidia-a
mnie tez czasem boli tak.. chyba to jajniki... ale nie bylam jeszcze z tym u lekarza, bo zdarza mi sie to bardzo rzadko

Gość lilak
hej Ja już jestem weteranem w kwestii chorób kobiecych:) Znam ten ból, prawdopodobnie masz zapalenie przydatków jajnika, ewentualnie możesz też mieć torbiel na jajniku jak najszybciej do ginekologa po leki

Gość ja miałam identyczne objawy
i okazało się, że mam zapalenie jajników. Idź koniecznie do ginekologa to Ci przepisze antybiotyki, i nie ignoruj tego, bo nieleczone zapalenie może być przyczyną bezpłodności!

Gość bar-a-bara
dzięki! na pewno się wybiorę...Tylko mam nadzieję, że nie będzie jak poprzednio- teraz sobie dokładnie przypomniałam: pierwsza lekarka powiedziała ze nic tam nie ma, druga że jajnik jest powiększony ale mam czekać, trzecia że nie jest powiększony ale mam zmienić leki...wszystko oczywiście dosyć długo ciągnęło się...Wizja powtórki z rozrywki mnie wkurza:( czy zapalenie jajników bądź torbiele mają jeszcze jakieś objawy prócz bólu?

Gość aneczka22222
mnie boli po prawej stronie,ale juz dluzszy czas>Bylam u ginekologa, a ona skierowala mnie na USG,ale nic nie wykazalo:( Wiec powiedziala,ze widocznie ma mnie tak bolec,bo to jest zwiazane z jajeczkowaniem i zebym wtedy brala nospe a i dala mi skierownie na cytologie,ale nie poszlam.A moze powinnam?Nie wiem co mam z tym zrobic,bo ona znowu mi powie,ze tak to widocznie ma nie bolec:((

Gość julka 3000
Jeśli mialaś robione USG dopochwowe jajników jak piszesz to znaczy,że nie masz torbieli ani zapalenia(jak sądzę)Ja odczuwam ból po prawej stronie i też podczas seksu jest to miejsce bolesne.Ale ginekolodzy mówili mi,że wszystko jest dobrze.Zrobiono mi ostatnio USG dopochwowe narządów rodnych i wszystko jest dobrze tylko prawy jajnik jest znacznie większy od lewego ale w granicach normy- podczas owulacji pobolewa,taka moja uroda .Tak może być.Co do twojego przypadku jeśli się martwisz to zmien ginekologa,zrób jeszcze raz Usg i pogadaj na poważnie z ginekologiem bo nie ma co czekać.

Gość agniesza
witajcie!:) Ja juz w bolesnych jajnikach co miesiecznych jestem laikiem wiem wydaje mi sie wszytsko juz na ten temat:) a wiec: tak samo jak wy mam ten sam problem mam powiekszony prawy jajnik i do tego w polowie cyklu miewam plamienia takie brudnawe! do ginekologa biegalam przez prawie 3 lata co 3 miesiace bo caly czas wydawako mi sie ze to cos nie tak i wogole ze tak nie powinno byc dreczylo mnie to strasznie, ginekolog(zreszta w moim regionie najlepszy) caly czas mi powtarzal ze nic zlego sie nie dzieje co 3 miesiace robilam sobie dopochwowe usg na ktorym nic nie wychodzilo (myslalam ze moze cos zlego sie zdazylo po mojej krochirurgii -zamrozenie nadzerki), nic zlego sie nie dzialo ale ja jakos nie moglam w to uwierzyc bo mialam te dziwne plamienia!poszlam do innego ginekologa aby porownac wyniki okazalo sie ze juz taka moja natura i tak bede miala! bo to sa objawy moich dni plodnych te bole jajnika czy tez jego puchniecie plamienia to objawy owulacji i jajeczkowania!takze dziewczyny glowa do gory!oczywiscie kazda jest inna i z kazdym niepokojacym moim zdaniem objawem trzeba sie zglosic do ginekologa!pozdrawiam gorąco!aga

Gość fyyrta
mam to samo od kilku dni.... i przyznam, ze nigdy wczesniej w takim nasilenieu nie mialam takiego klucia.... mam nadzieje, ze to w ogole jajniki! :( ale coz innego u kobiety jest nisko w podbrzuszu?... i co jest najbardziej dziwne, pobolewaja (raczej jest to klucie - takie "napadowe", nie jest ciagle) mnie oba jajniki na zmiane.... fakt. jestem lekko za polowa cyklu - wiec moze owulacja? szczegolnie ze piersi mam bardzo powiekszone i bardzo bolesne - tez az tak nie mialam nigdy! :( nie wiem, co sie dzieje...... do mojej gin nie moge na razie isc, bo jest na urlopie, a co lepsze, mialam robione usg z poltora miesiaca temu i wszystko bylo ok. jest jeszcze jedna sprawa w moim przypadku. od ok tygodnie biore hormeel sn - krople homeopatyczne na regulacje hormonow. czy mozliwe ze to walsnie po nich te wsyztskie objawy??? jesli jest tu jakas kobieta, ktora stosowala/stosuje hormeel i zechcialaby podzielic sie swoimi obserwacjami... bede wdzieczna bardzo!

Mnie też od jakiegoś czasu bolą jajniki i w dole brzucha. Ponadto spóźnia mi się okres. Uprawiałam z chłopakiem petting, ale ciąże wykluczam. Ostatnio mój cykl wzrósł z 30 do 37 dni. A teraz mija już 45 dzień i nic ;/ Ponadto przez kilka dni po pettingu miałam taką serowatą wydziline i swędzenie. Myślałam, że to może to jest przyczyną, ale objawy ustąpiły. Jajniki dalej bolą a okresu nie ma

Gość paula01
Ja tez mam problem z jajnikiem, zaczęło sie od tego jak sie przeziebiłam siedzac na zimnym od tamtej pory po lewej stronie mam kłucia zawsze w czasie okresu.

Gość justys23
mialam zapalenie prawego jajnika. Bralam antybiotyki. W czwartek skonczylam. Dzisiaj (niedziela) dostalam okres i sie zastanawiam, czy moge brac tabletki antykoncepcyjne - Cilest, czy to jakos nie wplynie na powrot choroby??

Gość kasia1111
witam! od paru dni mam problemy z bolacymi jajnikami. dbam o siebie i nie mam pojecia co sie stalo. zaczelo sie kiedy tak na powaznie zaczelam uczyc sie od matury i tak na koniec nauki w szkole porzadkowac wiedze. zaczely mnie jajniki bolec ot tak... teraz jest to coraz czestszy bol. oba na raz... a od 2 dni bardziej bola mnie wtedy gdy chce najzwyczajniej usiasc, wstac lub przy gwaltownycz ruchach. do miesiaczki zostalo mi ok 10 dni. chce isc do lekarza ale musze zaczekac do poniedzialku a i wtedy pisze mature. moze tak sie dziac ze stresu?? poczytalam o zapaleniu jajnikow i sie nad tym zastanawiam. moze o to?? nie wiem! nie chce miec problemow... dziekuje za odp czekam

Gość przewrażliwiona18
dziewczyny czy bolące jajniki mogą być objawą ciąży? tak tylko pytam bo własnie mnie bolą a nie dawno kochałam sie z facetem i jakies 2 tygodnie po tym zaczeło mnie boleć.. pewnie polecicie mi test.. ;) oglądałam dziś Rozmowy w toku o młodych matkach i sie wystraszyłam hehe:P

Gość donata1987
Ja też tak mam z tymi niby jajnikami. Byłam u ginekologa i powiedział, żę nic nie widać, że tak ma być...

Gość ZOSIA22-
hej. od jakiegos czasu pobolewa mnie prawy jajnik , i nie wiem co to moze byc!! oczywiscie spolzylam z chlopakiem przed i po okresie.i sa momety kiedy boli mnie ten jajnik przez kilka dni a potem przestaje. jak myslicie co to moze być?????????????????????????. mam nadzieje ze to nic powaznego!!

Gość Domi...
Witam wszystkie PAnie... mam pytanko hmm... moze mi pomozecie po ostatnik okresie zaczął boec mnie prawy jajnik myslałam ze to normalne i ze przejdzie..! i do dna dzisiejszego cały czas mnie boli zaczynam sie bac czy to czasami nie torbiel chodz rozmawiałam z mama i powiedziała ze przeziebiłam sobie jajniki i dlatego mnie boli. Bo ostatnio ubrałam takie balerinki i oczywiscie nie posłuchałam mamy.. ;( mam pulsujacy bój i przestaje mnie bolec biore rowniez tabletki przeciwbólowe po ktorych przestaje mnie bolec.. czekam na odp z góry dziekuje i pozdrawiam. ;*

Dziewczyny od kilku dni odczuwam kłujący ból w dolnej lewej części brzucha.Teraz jest mniej dokuczliwy, ale go czuję.Miesiąc temu miałam dosyć obfite galaretowate upławy do tego bolą mnie piersi.Trochę sie boję.Mam nadzieję, że to nic poważnego.Ciążę wykluczam.

Gość ona542
mnie tez bola ale lekko nie tak zebym sie zwijala z bulu i niewiem czy to tez cos powaznego moze ktos mi powie ?!?

Gość ....finka
Picie nagietka i krwawnika tu pomoze oraz nasiadowki z tych ziol. ..Wiecej na ten temat na ; Medycyna naturalna - porady

czy bol podbrzusza ktory promieniujy na plecy to tez zapalenie jajnikow??? czy torbiel????do lekarza ide za tydzien:(:(:(:(

Gość ....finka
Bol jajnika moze promieniowac do piersi - stad bol w plecach... Ziola przy chorobach kobiecych najlepiej sie sprawdzaja -- sprawdzony sposob i nie potrzeba sie denerwowac tylko zrobic kuracje.....

Gość ojoj...
mnie boli prawy jajnik.... bolał mnie okolo 13-14 lutego... miałam dostać okres 23 lutego nie dostałam... tylko ok.2-3 marca mialam lekkie jasnoróżowe plamienie... teraz od dwóch dni znów mnie boli... tak kluje... co to może być??

Gość ojoj...
dodam ze okresu nadal nie mam... a upłynęło już około 50 dni cyklu... (mam 17 lat)

Gość ....finka
Slabo was boli.... a ziolek sie nie chce pic....wiec po co dalej prosic o porady....

Gość do ojoj
i co ? masz juz okres? przeszlo Ci?

Gość Mika19
Hey:) ja rok temu lerzałam w szpitalu na zapalenie jajknika:/ po kroplowkach i antybiotykach po 3 mies znow miałam zapalenie jajknika. teraz znow mi to dokucza:( ale na dodatke dretwieje mi prawa noga:( ehhh Czy ktos tez tak miał?? chodziłam po róznych lekarzach i nic mi nieporadzili:( Teraz wychodzi noszenie krotkich bluzeczek:P

Gość angela988
DO OJOJ! No kochana ni chce cie straszyc,ale jesli wspolzyjesz juz z chlopakiem,to moze to byc ciaza,a jesli nie to napewno cos z naszymi sprawami,pewnie przeziebienie przydatkow albo jakies zapalenie pochwy... Ja dosc czesto przez to przechodze odkad urodzilam dziecko...Non stop mam zapalenia,ostatnio lezalam dwa tyg w szpitalu na ginekologii,bole byly bardzo dziwne,bolalo mnie wszedzie,dol brzucha,plecy,zaladek,do tego pojawily sie krwiste uplawy... Robili mi usg dopochwowe,mialam jeden jajnik znacznie powiekszony,ale miescil sie w normie,zrobili mi usg jamy brzusznej podejrzewajac piasek w nerkach,ale nadal nic nie znalezli... Po dwoch tyg leczenia globulkami i tu Was zaskocze,wypisali mnie do domu kazac zrobic badania czystosc pochwy... Niestety nie zrobilam bo wyskoczyl mi natychmiastowy wyjazd do niemiec,lecz znowu mam te bole,do tego juz mies nie mam miesiaczki,kupowalam test i to nie ciaza.Za tydz wracam do polski i musze zmienic ginekologa.Pozdrawiam

Ja mam dość silne kłucia w lewym boku (coś takiego jak kolka) - zwłaszcza gdy biegam, lub za szybko chodzę. Dziś miałam niesamowity ból, który utrzymywał się jakieś 20 min po czym ustał.(dodam że mam 17 lat) nie wiem jaka jest przyczyna tego bólu, u lekarza dowiedziałam się że to może być skrzywienie jajnika i zostałam skierowana na badania. Wiem tylko jedno- moja mama też odczuwa takie bóle,ale badania nic nie wykryły.dostała jedynie dietę i bóle się zmniejszyły...