Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bar-a-bara

bolące jajniki...chyba jajniki!!!

Polecane posty

Gość Olcia17
hej mam 16 lat no prawie 17-scie. od jakiegos czasu od czasu do czasu czuje takie jakby klucie podbrzuszu. Boje sie troche ale to takie uczucie jak skurcz, takie letkie uczucie. Boje sie troche:( niewiecie moze co to moze byc . ?

Witam!! Mam poważny problem. Spóźnia mi się okres 8 dzień,boli mnie prawy jajnik. Wykluczam ciążę. Co to może być?? proszę o rady!!!

Gość eljot7
Witam wszystkie Panie!! Od czterech dni boli mnie z prawej strony dolnej części brzucha, ból był do wytrzymania do dziś...dziś gdy mnie złapał ból nie mogłam sie wyprostować, a gdy usiadłam ból nagle sie zwiększył i tak jakby rozpromienił. Myślałam że to hormony bo niedawno odstawiłam tabletki antykoncepcyjne. Wybrałam sie do lekarza rodzinnego i powiedziała mi że to ginekologiczne sprawy i chyba to jajnik. Przepisała mi antybiotyk i kazała wybrać do ginekologa. Myślicie że to zapalenie jajnika czy może jednak coś innego?? Nie ukrywam, że się boję. Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.

Gość Sandrusssia123
Witam wszystkich. Kochane kobitki.... Ja mam dosyć nietypową sprawę. Strasznie bolą mnie jajniki a zwłaszcza lewy (najbardziej kiedy chce mi się siusiu i jak już robię, kiedy siedam to ból nie jest do wytrzymania)! Od czego to jest? Odrazu powiem ze do lekarza nie pójdę bo nie jestem ubezpieczona a pieniędzy nie mam. W ciąży nie jestem bo robiłam test a przed okresem tez mnie nie boli ponieważ okres mam raz w roku, wiem to dziwne bardzo, ale lekarze to debile i nie wiedza dlaczego tak się dzieje... Z okresem muszę chodzić do ginekologa-endokrynologa. Na termin się czeka pół roku, rok a i tak nie masz pewności że wejdziesz bo bd dużo ludzi. Do normalnej ginekolog byłam i przez nia w szpitalu wylądowałam!!! Dała mi tabletki po których zemdlałam, nie mogli mnie obudzić nawet w karetce i nie czuli mojego pulsu wogóle. A już nie powiem jakie miałam limo po upadku przez półtora miesiąca wstydziłam sie na ulice wychodzić, a wszyscy myśleli ze mnie chłopak bije.... Pomocy... Może znacie jakieś tabletki żeby nie bolało albo nie wiem. Sandra

Gość marta91
jeju.... jak czytam Wasze wypowiedzi to jestem przerażona, moja siostra też miała bóle po prawej stronie i co się okazało - że ma torbiela na jajniku... mnie tez zaczęło kłuć, dziś mam wizytę u ginekologa, boję się że powie mi że nic mi nie dolega a ból nie ustępuje,,,, ;/ co robić,,,,?

Gość chochliczek11
Jak juz i tak masz umówiona wizytę to żeby zmniejszyć ból wex jakiś środek przeciwbólowy, jak to mocny ból to polecam pyralginę. I nie bój się. Jak ci powie że nic nie dolega to znaczy że nie jajnik, a może coś w jelitach. Będzie dobrze :)

Gość marta91
byłam i okazało się że to zapalenie szyjki macicy, przepisał mi tabletki zobaczymy co to będzie ... dzięki wielkie za porady :)

Gość marta91
a jeszcze 1 pytanko.... ginekolog nic nie wspomniał o seksie , jak to jest jeśli biore tabletki dopochwowe, na ulotce tez nic nie pisze... ;/

Gość Becky
Witam, mam problem. 16stego przestałam brać antybiotyk (angina), od tego czasu zaczęły się dziać dziwne rzeczy. Najpierw bolał mnie żołądek, stwardniał mi brzuch, obecnie strasznie pieką mnie dwa jajniki, nie mam zbytniego apetytu, ból rozchodzi się trochę w okolicę nerek i krzyża. Czasem mam nudności. Piersi po bokach trochę stwardniały i bolą przy dotknięciu. Najbardziej boli mnie kiedy dotknę miejsc, w których powinny się znajdować moje jajniki - mogę je nieomal wyczuć, miejsca są gorące. Wydaje mi się jakby mój śluz był wodnisty i przeźroczysty. Do tej pory nie dostałam miesiączki, dodam że ostatnią miałam 12-15 lutego, w styczniu (po raz pierwszy w życiu) nie miałam jej w ogóle... jednak nie wystąpiły wtedy żadne bóle. Zawsze miesiączkowałam co miesiąc, nieregularnie, ale co miesiąc, zwykle co 30/31 dni. Jestem dziewicą z chłopakiem uprawiam jedynie petting. Dodam jeszcze, że jestem osobą nerwową, ten miesiąc również był dla mnie ciężki ze względu np na sesje poprawkową. Czy możliwe jest, że przesunęła mi się owulacja? Pozdrawiam i proszę o pomoc.

Gość wiola20
mnie tez bola na przemian jajniki ale czesciej pracy. lekarz robil usg dopochwowe i powiedzial za nic tam nie ma zlecil cytologie i tez jest ok badał mnie równierz dłonia w środku i powiedział ze to nie jajniki mnie bola bo przy badaniu reka tez by mnie to bolalo a jak badal to mnie nie bolalo

Gość zssa zssa
dlatego chodzę do swojego sprawdzonego lekarza dr-a Bruszewskiego i nie mam zadnych tego typu problemów

Gość stresssss
Witajcie, mam pytanie ... Natomiast, jestem w połowie cyklu pare dni temu miałam 2-3 dni brązowa wydzielinę teraz 2 dzień boli mnie raz brzuch (ból jak podczas @)raz podbrzusze a są momenty, że lewa str i ból promieniuję do nerek, występują też wzdecia... Co to by mogło być ? STRESSSSS???? Sa to przyczyny tab hormonalnych ?? Nie antykon. Czekam na Wasza opinie..

Gość lovemydarling
Ja również mam pytanie. Od pewnego czasu bolą mnie jajniki, nie jest to jakiś okropny ból, ale jednak. Od 2 dni boli mnie prawy, bardziej intensywnie niż zwykle. Zauważyłam, że raczej mam ten problem gdy jest chłodno, jesień-zima. Wtedy odczuwam ten ból codziennie. Dodam również, że kilka dni temu wzięłam Escapelle i ból zniknął na jakieś 3 dni (chociaż nie mam pewności, że z tego powodu). Jutro mam wizytę u lekarza, prawdopodobnie dostanę skierowanie do ginekologa. Czego mogę się spodziewać? Mam 17 lat.

Gość sylwia 22
Hej dziewczyny. Miałam podobne objawy do waszych.W moim przypadku silny ból z prawej strony, który przenosił się na plecy też z prawej strony.Po wizycie u ginekologa okazało się że to zapalenie pęcherza i macicy.Dostałam antybiotyk o nazwie AUGMENTIN.Już po kilku godzinach od wzięcia pierwszej tabletki poczułam że ból zaczął się zmniejszać.Więc nie uwierzcie że to taka wasza natura.Pozdrawiam:)

Gość Jessi1992
Hej dziewczyny mam pytanie od pewnego czasu boli mnie lewy jajnik czasami też przy oddawaniu moczu. Robiłam wyniki moczu mam bakterie zrobiłam posiew jest ok nefrolog mówił że to może być jakieś zapalenie ginekologiczne w poniedziałek się wybieram. Czy to może być coś groźnego? Pomóżcie:(

Gość ewka1
Mam dopiero 15 lat , a jajniki mnie strasznie bolą nie moge znieść tego bólu , już płacze , co mam zrobić . wiem że podobno mam coś z jajnikami ale nic mi nie pomaga skręcam się z bólu po prostu ...

Gość gość
Boli mnie prawy jajnik. Na początku tylko mnie pobolewał a teraz jest to regularny ból, z dnia na dzień coraz mocniejszy. Dodam, że nie mam od 3 miesięcy okresu. Może któraś z was miała podobnie i podpowie co to może być. Wizyta dopiero za tydzień.

Gość gość
Mam problem z jajnikiem! Okropnie mnie boli. Co to może być?

Gość gość
Bolący jajnik nie musisz oznaczać czegoś złego. Niejednokrotnie taki problem pojawia się w pewnym momencie cyklu. AL elepiej sprwdzić to u ginekologa, bo rownie dobrz emoże to być torbiel. Mnie np nic nie bolało, poszłam na kontrolną wizytę do http://gabinetginekologicznybialystok.pl/ i si eokazało ze mam torbiel.