Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Arietta

DEMAKIJAŻ

Polecane posty

W jaki sposób wykonujecie demakijaż i oczyszczenie skóry przed zaaplikowaniem kremów? Za pomocą jakich kosmetyków?

Gość Miareczka
Jak mam czas to żel do mycia, potem tonik i krem. A jak nie np po imprezie to chusteczki do demakijażu i do łózeczka;)

Spytałam o to, bo ja np. po zmyciu makijażu mleczkiem kosmetycznym mam takie uczucie jakbym miała tym mleczkiem pozapychane pory skóry - muszę więc jeszcze umyc twarz żelem - a skoro i tak myję żelem to po co mi mleczko??? A czego używasz do demakijażu oczu? mnie jest ciężko dobrać, bo mam bardzo wrażliwe oczy.

Gość kalina 21
Mam podobne odczucia, dlatego nie zmywam makijażu twarzy mleczkiem do demakijażu. Mleczko używam tylko do oczu. Twarz myję żelem, następnie tonic i krem.

Oczy zmywam płynem Garniera, twarz myję żelem Nivea z drobinkami peelingującymi, potem tonik odświeżający Garniera i na koniec krem L\'Oreala Happyderm. I nie mam uczucia zapchanych porow, tylko czystej buźki! :)

A ja myję twarz po prostu mydłem Dove, dzięki czemu nie czuję ściągnięcia skóry, za to mam pewność, że jest domyta. Niestety - ja też czuję się po mleczku lepka i niedomyta i mam wrażenie, że mam zatkane pory.

Gość ciekawskaaaa
ja tak jak dudi, zmywam tylko mydłem w płynie, nie lubię tych mleczek do demakijażu, nie ma to jak woda + mydło :D

Woda i mydło. Nie ma nic lepszego. Tak jak dziewczyny mówią, po wszelkich mleczkach czuy płynach I TAK muszę umyć twarz, bo czuję jakbym w ogóle sie nie umyła tylko rozmazała te kolorowe kosmetyki na twarzy. Woda mydło, a to co się nie domyło to najzwyklejszym kremem Nivea zmywam (wacikiem lub patyczkiem kosmetycznym). Krem i paluli :D

Ja do oczu używałam płynu do demakijazu Ziai lub Sephory i z obu byłam zadolwolona. Teraz kupiłam sobie płyn do demakijażu twarzy i oczu AA, ten z wodą z arktycznego lodowca czy czegos tam i mniej mi odpowiada. Natomiast twarzy zmywam zwykle żelem, choć czasem, kiedy mam mocniejszy makijaż typu podkład, puder, róż i korektor, zmywam twarz mleczkiem. Ale nie zbieram go wacikiem, bo mam wrażenie, że po mleczku moja skóra nie oddycha. Zwyczajnie rozprowadzam mleczko na twarzy, masuję, a potem spłukuję wodą.