Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Murcielago

Czy to cos z TARCZYCA..? HELP.

Polecane posty

Mam pytanie dotyczace tarczycy. Jakie sa objawy nadczynnosci lub niedoczynnosci..? Pytam, boo d kilku dni mam takie dziwne uczucie w okolicach szyi – czuje jakbym cos tam miala w srodku, jakby mnie zatykalo, zupelnie jakby cos tam bylo a pod skora nie bylo na to miejsca – takie napiecie…Nie jest to gardlo tylko wlasnie cos pomiedzy gardlem a zewnetrzna powierznia szyi. Glupio to wszystko brzmi, ale nie wiem co o tym myslec…Pomozecie..?

Gość aboabo
może być to choroba tarczycy albo jakaś nerwica albo i nerwica wynikająca z choroby tarczycy miałaś ostatnio jakieś większe stresy?

Niestety w wypadku tarczycy nie można postawić diagnozy tylko na podstawie opisanych objawów. Jak najszybciej idź do lekarza, zrób badania krwi na poziom hormonów - to wstęp. Potem trzeba iść do endokrynologa, który ewentualnie zleci szczegółowsze badania np USG tarczycy.

z tą tarczycą to niezle jaja są kiedyś miałam podejrzenie wykonalam badanie na te wszystkie TSH i TH 4 wyszla niedoczynnosc dostalam skierowanie na USG wyszlo ze mam tarczyce jak cyc malina za miesiac powtorzylam USG znowu miodzio za 2 miesiace powtorzylam badania krwi wszystko w normie ale jak ide do jakiegokolwiek lekarza to mi sie pyta czy lecze sie na tarczyce bo podobno mam powiekszona :O i o co chodzi ?? :)

Gość misia 102
Do teorii ważne jest to gdzie robi się badania na poziom hormonów,mi raz też wyszły poza normę ale okazało się to pomyłką.Pozostaje też cieszyć się,że wszystko jest dobrze ale mimo wszystko kontroluj tę tarczycę.Rozumiem,że leczy cię endokrynolog...

Gość Będzie_OK
Ja mam pytanie czy mogę brać Metizol gdy mam podrażnioną trzustkę i czy ten Metizol wpływa na podrażnienie tego organu ? proszę o odpowiedź bo wizyta u endokrynologa jest dopiero po wakacjach ;(