Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hi all

maseczka drozdzowa-jak robic?please o rade

Polecane posty

Gość hi all

z zimnym czy cieplym mlekiem? musi byc przegotowane? ile 3mac? dobre efekty? prosze o info:) buzka!

zalej drozdze zimnym mlekiem, ale nie za duzo, na 1/4 kostki drozdzy malutko mleka, ma sie zrobic gesta papka z tego. efekty swietne, trzymaj je na buzi ok 10-15 minut i zmyj ciepla woda, buzka jest swiezutka :) powodzenia.

Gość hi all
dziekuje:) a jak czesto robic? czy to mi wyleczy cere z drobnych nieczystosci ? slyszalam tez ze ta maska pomaga na male czerwone plamki po wyciskaniu? wiesz cos o tym?(tzn.szybciej schodza) buzka:-))

zaczelam ta maseczke stosowac niedawno wiec niestety nie powiem Ci dokladnie, na co dziala. w kazdym razie lagodzi wszelkie podraznienia, pryszcze szybciej znikaja bo ogolnie drozdze maja wlasciwosci wysuszajace. polecam picie drozdzy, malutka kosteczke rozpuscic we wrzatku, efekty beda lepsze bo bedziesz sie leczyc tez od wewnatrz :)

Gość hi all
chetnie bym sprobowala ale sa podobno niedobre:( myslisz ze cala kostke trzeba rozpuscic? chyba bede musiala sprobowac bo cos mi ostatnio jakies male gnojki wyskakuja ;) dzieki za rade,jutro kupie drozdze i sobie zrobie maseczke:-) buziaczki:)

ja maseczkę z drożdzy stosuję juz od kilku lat. Moja cera nigdy nei była idealna i chyba juz sie z tym pogodzilam. Teraz walcze o to zeby nie bylo gorzej. Ja maseczke tę używam jak mi sie chce - czasami raz na tydzien a czasmi raz na miesiac, ale jak widze ze wiecej tych swinstw mi wychodzi to nawet 2 razy w tyg. Generalnie to ja mieszam drożdze z woda - lub mlekiem - kiedys dodawalam platków owsianych, ale nie widze roznicy wiec pozostalam przy samych drozdzach. Na mojej skórze roznice widac juz nastepnego dnia. Niestety, skóra się przesusza, a moja to nawet bardzo, ale czasami warto ja nalozyc, zeby poprawic \"jakość\" skóry;)