Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bucha

STOP TŁUSTYM WŁOSOM!!!!!!!

Polecane posty

Gość też mam tłuste włosy
Przede wszystkim nie dopuść do powstania łupieżu, on stan skóry głowy może jeszcze pogorszyć, jeśli masz łupież to kup sobie saszetki szamponu Nizoral, jeśli nie chcesz kupować całej butelki. Ja muszę myć głowę codziennie, kiedyś słyszałam, że stan włosów może poprawić nie mycie ich przez tydzień, ja tak kiedyś zrobiłam i skóra głowy swędziała mnie niemiłosiernie. Szampony wysuszające mogą powodować odwrotny efekt, włosy będą suche i matowe. Ja myję włosy tylko szamponami ziołowymi, wypróbuj Farmonę, ale nie licz, że włosy będę choć dłużej świeże. Myślę, że powinnaś iść do endokrynologa zbadać poziom hormonów, możesz też iść do ginekologa może tabletki anty by Ci pomogły. Skóra twarzy też Ci się tak przetłuszcza??

Gość Ola_25
Mi też włosy przetłuszczają się bardzo szybko-muszę wstawać o 6.00,żeby je umyć. I tak codziennie:/ Skóra twarzy też mi się przełuszcza, mam pryszcze (na dekolcie i plecach też) i trace już nadzieję, że się kiedykolwiek zmieni:/

Gość DO OLI
Olu czy też Twoje włosy wyglądają na drugi dzień tak fatalnie czy są tylko trochę tłuste?Może ktoś zna jakieś domowe sposoby, a może jakieś babcine przepisy.?Jakim szamponem myjesz włosy?Jak długo są świeże?

Gość DO OLI
Jeszcze jedno,próbowałaś może kiedyś brać tabl.anty.?

Gość Włosy myje codziennie ...
i to nie jest dla mnie żaden problem :-D, ale przypominam sobie okres kiedy włosy mi się przetłuszczały, kupiłam szampon SHAMTU do WŁOSÓW PRZETŁUSZCZAJĄCYCH SIĘ, stosuje go juz chyba 3 lata i nie mam problemu, dlatego polecam tobie. Jeszcze jedno - włosy myję 2 razy tzn. trochę szamponu myje włosy spłukuję i znowu troche szamponu .... dobrze spłukać :-D Zdecydowanie odradzam stosowanie odżywek do włosów lub szampony z odżywkami, pozdrawiam :-D Miła

Gość Ola_25
Teraz mam Herbal Essences i jest nawet dobry-na drugi dzień mam nieświeże włosy i tłustawe na czubku głowy. Tabletki własnie biorę od 3 miesięcy, ale nie pomagaja mi ani na cerę ani na włosy.

Gość BUCHA
Ja brałam 7 mies Dianę i żadnych efektów.Włosy koszmar tłuste po paru godzinach.Mam za niski estradiol 15.4pg/ml.Już nie mam siły chyba nic mi nie pomoże!

Gość Suche włosy
Vichy spóbuj rewelacja!! :D

a ja myje zwyklym szamponem z pokrzywy i juz nie mam takie tluste jak kiedys!sprobuj a moze Tobie rowniez bedzie odpowiadal!

Gość katus
najlepszy jest szampon pragine kosztuje około 20 zł ale warto, kupiłam go kiedys przez przypadek bo mi aptekarka poleciła.. na poczatku musiałam mys codzinnie włosy, po tym jak go zastosowałam to myje co drugi i i takuwazam to za ograomy sukces.. a najsmieszniejsze ze nie jest skierowany do osob z tłustymi włosami:) , poza tym zero odzywek tylko czasmim wcieram nafte z witamina E i mam błyszczace włosy, problem znikł:)

to na pewno brak witaminy B - jedz orzechy laskowe polecam też maszeczk z drożdży na włosy - zmieszaj z wodą i naałóż na włosy przed myciem, a po 20 minutach splucz i umyj głowę

Gość Bucha
Do Juleczki!!!Czy ta maseczka wysusza ,ja już nie daję rady .Na ścisłość powinnam myć włosy 2 razy dziennie.Może masz jakieś inne domowe sposoby? Skąd wiesz że to brak wit B.Zwyłe drożdże i woda?Muszę spróbować-pomaga?

Gość Oleena
Ten szampon to chyba Pregaine się nazywa