Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brygunia

ulozenie dzidziusia

Polecane posty

Gość brygunia

jestem w 32 tygodniu ciazy a moj synek ciagle ulozny jest glowka do gory - tzw miednicowe. czy jest jeszcze szansa na to , ze sie obroci , czy juz czeka mnie ostatecznie cesarka?

może się obrócić nawet przed samym porodem, tak mój gin powiedział

jak miałam robione usg w 32 tyg to dzidzia była ułożona pośladkowo to gin powiedziała ze jest jeszcze dużo czasu ,że może sie zmienić tuż przed porodem. Kiedy zrobiła mi znów 34 tyg nadal było bez zmian - brała gin pod uwage cc, w 36 tyg stwierdzia że juz ma za mało miejsca na przewrucenie się i że stawia na cc, w 38 tyg powiedziała że cc,w 39 tyg miałam cc

nie martw się mi powiedziano że do 37 tyg dziecko będzie sie przekręcało

Gość ja jestem
w 35 tyg i mój gin powiedział, że na razie nie ma co się martwić ma jeszcze czas na pzewracanie...

Gość ja wam pwiem
Rodzilam córkę sama i bylo wszystko w porządku.Jest do dzisiaj a ma prawie 13 lat

Gość arletta34
kochana, nawet przed samym porodem jeśli dziecko się nie obróci to lekarz może dokonać zabiegu obrócenia dziecka w brzuchu, czytałam o tym rozległy artykuł a ktorejs z gazet, ale nie pamiętam w której. podobno trwa kilka minut, jest bezbolesny i umożliwia poród naturalny

Też o tym czytałam w książce Wisłockiej \"witamina M\' . Tylko lekarzom się nie chce tego robić chyba.

owszem można ułozyc ,,na chama\" przez lekarza ale teraz jest ta praktyka mniej stopsowana ze względu że jest to niebezpieczne dla dziecka- no w każdym razie tak gin mi powiedizął

Gość jusiek
ja jestem w 38 tygodniu i mały ma położenie miednicowe i moja pani gin.stwierdziła,że czeka mnie cesarka mały ma około 4 kg i jak twierdzi małe szanse na przekręcenie się!!! Czy są jakies szanse,że urodzę naturalnie?

Gość klamie
Kangurek to cie ten twoj gln ladnie oklamal. Leniuch z niego albo nie potrafi i tyle. Na calym swiecie probuja odwrocic dzieciaczka nawet do ostatnich minut przed porodem i nie ma to zadnego negatywnego wplywu na noworodka. 32 tydzien to jeszcze mnostwo czasu. Nieprzejmuj sie i daj malenstwu szanse. Jak bedzie gotowy to sie odwroci!

Gość klara 82
zauważ ,że to było w lutym:)