Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzastinka

ZAPOMNIANA TABLETKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość dzastinka

Zażywa novynette od 10 dni. Zapomnialam wziąść 5 i 7 tabletki . co robić?? czy zabezpieczać się dodatkowi i przez jak długi czas? i czy po 1 opakowaniu robić 7-dniowa przerwę???????? proszę o pomoc. Pozdrawiam

Gość tak powinnaś sie zabezpieczać
przez kolejne 78 dni ale przerwę możesz zrobić normalnie. jednak pamiętaj o kolejnych tabletkach, daj sobie przypomnienie w komórce bo może ci się przytrafić niemiła niespodzianka

Gość dzastinka
poza tym jestem analfabetką i nie potrafie czytać ulotek. a mój problem z regularnym braniem tabletek wynika z bardzo niskiego IQ.

Gość dzastinka
nie podszywać sie! mam się dodatkowo zabezpieczać aż przez 78 dni?

Gość zuzia lalka nieduza
NIe robisz 7-dniowej przerwy tylko zaraz po skonczeniu tego opakowania zaczynasz nastepne

Gość dzastinka
dziękuje zuzi za pomoc... a jak długo zabezpieczać sie prezerwatywą?

Gość no przecież już Ci napisano
że przez 78 dni :classic_cool:

Gość zuzia lalka nieduza
A jak zapomniałas 5 i 7? To 6 nie zapomiałaś? Czy tą 5 i 7 wcale nie brałaś? Na Twoim miejscu radze zabezpieczać sie do konca opakowania Jesli zapomni sie o tabletce po 24godzin to pomija się ja całkiem i potem nie robi sie 7-dniowej przerwy

Gość dzastinka
5 i 7 nie wzięlam wcale a 6 wzielam..... do końca opakowanie będe sie zabezpieczać ale o 78 dniach no to jeszcze nie slyszalam... a ja naprawdę poważnie pytam.i z tą przerwą tez nie wiem, bo piszą że jak się w 3 tygodniu zapomnie too zeby tej przerwy nie robić

Gość zuzia lalka nieduza
Te 78 to chyba jakas pomyłka;) A raczej napewno:) Komuś pewnie chodziło o 7/8 dni (czyli, ze 7 lub 8 dni masz sie dodatkowo zabezpieczać)

to musi być jakaś prowokacja. nie wierze ze ktoś jest tak głupi zeby brać co drugą tabletke.

Gość jaka porażka
ustaw se dziewczyno alarm w komórce albo coś bo jeszcze trochę i będziesz pieluchy zmieniac:P Jak można zapomnieć 2 pigułek w ciagu 7 dni brania.Acha i napisz czy się w trakcie ich kochałaś,bo jeśli tak to...:(