Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młode dziewczątko

Postraszyli mnie,że u prywaciarza....

Polecane posty

Gość młode dziewczątko

dostałam propozycje stażu,jutro mam rozmowe kwalif.Jest to jakas firma budowlana,ale byłabym tam w charakterze pomocy biurowej... cieszyłam się,byłam pozytywnie nastawiona do jutrzejszego dnia.jednak moi kochani rodzice stwierdzili,że powinnam zaraz odmówić bo 'nie wiem jak to jest u prywaciarza...będę musiała wszystko robić,śnieg odgarniać...' :O Czy na prawde oni tak wykorzystuja ludzi ? Aha,proszę bez komentarzy typu-'tak,będziesz musiała szefowi robić laski' :O

Gość ręce opadają masz szansę
podjąc pracę to z nie korzystaj

Gość młode dziewczątko
tak,ale oni mówią,że powinnam spróbować gdzie indziej,np.w bodajże PZU (tyle,że tam trzeba mieć wykształcenie średnie EKONOMICZNE,ja mam średnie ogólne,ale studiuje ekonomie,więc stwierdzili,ze mam szanse)

Gość tak......
będziesz musiała szefowi robić laski

Sprobuj.Nie mozna powiedziec ze kazdy pracodawca jest taki sam.A jak bedzie zle to przeciez zawsze mozesz odejsc,nikt cie tam lancuchami nie przykuje przeciez.

Moja droga, nie ma jednolitej pod względem wszystkich zachowań kategorii \"prywaciarz\". Wszystko zależy od tego, na jakiego trafisz CZŁOWIEKA. Szef, nieistotne czy \"prywaciarz\" czy nie, jeśli zależy mu na pracowniku, będzie traktował go dobrze, a jeśli nie, to nie. Radziłabym spróbować, ewentualnie zasięgnąć opinii o tym konkretnym człowieku, a nie ogólnie o \"prywaciarzach\" (kurde, jak ja nie lubię tego słowa :o). Powodzenia :)

Gość młode dziewczątko
ze stażu chyba nie bardzo ;) jak zrezygnuje musze oddawac pieniązki,a tego bym raczej nie chciała ;)

Gość tak......
koniecznie spróbuj, przecież robienie laski nie jest takie złe, można polubić, zresztą to tylko staż, będą cię powoli do tego przyuczali po kilku miesiącach stazu nie będą juz nawet musieli cie o to prosić, w lot wychwycisz, kiedy należy wejść pod biureczko i ładnie obciągnąć szefowi powodzenia!!!!

Gość młode dziewczątko
dzięki za NIEKTÓRE (czyli na temat)wypowiedzi,troche mnie to znowu zmobilizowało :)

Gość bez obaw
Pracuje w UP i powiem ci ze nie musisz sie obawiac tego. Bedziesz robic to co masz zapisane w harmonogramie stazu. Jesli bedą dokładać inne zadania, które nie są związane z programem stazu mozesz zgłosić to do UP Ps. Przy wyborze partnera zyciowego tez rodzice ci pomagają? No bez jaj dziewczyno .... troche samodzielności

Gość bez obaw
A jesli zrezygnujesz ze stazu w trakcie i bedziesz miec uzasadnioną przyczyne to nie musisz oddawac kasy

Gość dgjhgjfk
No tak to jest,bedą cie wykożystywać

Gość tak......
a jeśli w harmonogramie stazu jest punkt "wykonywanie innych zadań zleconych przez pracodawcę", to co? :) i nie mów mi, że taki punkt nie może się znaleźć w tym dokumencie, z autopsji wiem, zę może:) no trudno, bez lodzika się nie obejdzie

Gość Ismena
Jacie ,no ten z tym lodem :O .spokój mi tu !!!

Odgarnianie sniegu nie jest takie zle... Ja czasm mam ochote na bardziej fizyczna prace (oggarnianie sniegu, przekopanie ogroduu, przekopanie i przewozenie koksu, tachanie ciezarow...) niz mozdzenie...

Gość tak......
Cicho Ismena, niech dziewczyna pozna, co ją czeka naprawdę :) Może nawet uda jej się dobrze trafić i szefów będzie kilku - np 10 - nomen omen - CZŁONKÓW zarządu? :)

Gość Ismena
Mimo wszystko .... pierwszy raz dzis sie szczerze roześmialam :D Tak.... ,jak mniemam jesteś członkiem zarządu :P ?

Gość bez obaw
Taki punkt jest w zakresie czynności przy normalnym zatrunieniu, a staz to nie jest zatrudnienie i napewno nie bedzie go w harmonogramie:)

Gość młode dziewczątko
pracy jeszcze nie dostałam,jutro mam rozmowe...ale te rady przydadzą się na pewno na przyszłosc gdyby coś się jutro nie udało :) sporo mi wyjaśniliscie :) dzięki :)