Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ALIMENTY ********

*****DO SAMOTNYCH MATEK Z DZIEĆMI*****

Polecane posty

Gość ALIMENTY ********

Witam wszystkich serdecznie :) Kochane, potrzebuję pomocy :((((( Podaję o alimenty byłego małżonka (byłam u prawnika)..., ale -nie będę sie bez sensu rozpisywać... Powiem od razu o co chodzi, mianowicie-mam syna 11-nastolatka i mam ustalić dla sądu ile mnie kosztuje miesięczne wyżywuienie synka... Nie potrafię tak sama tego obliczyć, pomóżcie :((((( I może jeszcze jakieś inne rady Dziękuję z góry, kochane :)

Gość ALIMENTY ********
Czy nikt mi nie pomoże ?????? :(((((((

Gość kaponierka
Ty masz ustalać i wyliczać?Pierwsze słyszę.Miałam sprawy o alimenty ale podawałam tylko sumę z uzasadnieniem takim raczej ogólnym?Czyżby coś się zmieniło?

Gość ALIMENTY ********
Tak, wczoraj byłam u prawnika i tego będzie ode mnie sąd wymagał :((( Też byłam zdzwiona.... Od 2001 (a miałam przyuznane 250) nie podawałam

Gość kaponierka
No to powyliczaj ile wydajesz na owoce,soki itp ,ile na pomoce szkolne,na lekarza(jeśli dziecko takie bardziej chorowite-to ceny wizyt lekarskich,ceny leków),koszt dodatkowych zajęć pozalekcyjnych,dziecko jest w wieku dorastania to i koszt ubrań(spodnie,buty!),może opłaty za internet,książki do czytania i yakie tam.To chyba nie jest trudne?W końcu dziecko kosztuje jak cholera a jak ojca stać to chyba nie będzie żałował swojemu dzieciakowi?

Gość ALIMENTY ********
Oczywiscie, że stać, tylko do tego czasu ja ujęłam się honorem (on i tak się nie interesuje się wogóle synkiem, nie ma z nim kontaktu)... A żyje sobie na wysokim poziomie , ma własną firmę, jeździ luksusowym autem Ale ja muszę wyliczyc TO wszystko, jestem przerażona.. :((((( Może dlatego ,że nie lubię cyferek :( Czy na wszystko muszę mieć paragony????? Pomocy Kochane !!! :(

Gość ALIMENTY ********
paragony vel kwity :)

Gość kaponierka
Nie bój się,nie musisz mieć paragonu ale dobrze byłoby uzasadnić duże potrzeby dziecka tym że jego ojca na to stać,bo jasnym jest ze jeżeli pozwany byłby bezrobotny a Ty zażądałabyś opłat za np.prywatne lekcje tenisa to byloby to niepoważne.Dlaczego ujęłaś się honorem?Przecież honorem dziecka nie utrzymasz.Walcz dla niego i już.No i policz sobie wszystko tak z grubsza.Zobaczysz że jak zaczniesz to pójdzie jak z płatka,poprzypominasz sobie inne potrzeby.Będzie dobrze bo sąd w takich przypadkach bierze pod uwage możliwości zarobkowe pozwanego.Mój były oficjalnie miał dochód ok.400 i ten cały oficjalny dochód sąd przyznał córce bo uzasadnił ze facet może pracować i zarabiać! O!

Gość ALIMENTY ********
Czy naprawdę nie ma żadnej kobietki, kóra ma bądź miała podobną sytuację ? :((( Plisssss..........

Gość chyba raczej....
uniosłaś się honorem ;)

Gość ALIMENTY ********
Kochana Kaponierko, ależ tchnęłaś we mnie nadzieję :))) Dziękuję, dzisiaj po pracy siądę i zacznę pomau zliczać, a czy na wszsytko rzeczywiście kwitów nie potrzebuję ? Sama nie wiem...

Gość kaponierka
No przecież nie będziesz pokazywać paragonów na żywność itp.Nie bój się tylko podaj gdzie pracuje pozwany i spróbuj sądowi pokazać że to on ma duże dochody.Do cholery,w koncu kto tu się ma tłumaczyć?Głowa do góry.

Gość ALIMENTY ********
Dzięki serdeczne za wparcie... Wiesz, nie pomyśl sobie, ze jestem jakaś "w ciemię bita"... :) Po prostu przeszłam przez tego człowieka załamanie nerwowe, znalazłam sie w szpitalu...I od tego czasu moja niewiara, bojaźń przed wszytskim... :( Oj nie wiem, czy ktoś to rozumie, ale nie chodzi mi o siebie-(dlatego nie będę się użalać)-, a o dziecko właśnie :(((

Gość kaponierka
Spoko,ja miałam sprawy o znęcanie,podałam go o przymusowe leczenie(alkohol) ,rozwód z jego winy wywalczyłam a na końcu wygrałam sprawę o eksmisję no i teraz jestem szczęśliwa.Rozumiem,współczuję ale trzeba wierzyć że będzie dobrze.Pozdrawiam

Gość ALIMENTY ********
Jestem w szoku A ile lat temu podałaś o przymusowe leczenie i czy to coś dało?

Gość ALIMENTY ********
Bo z tego, co ja słyszałam, teraz nie mozna podać o przymusowe leczenie. Jest (niby, nie jestem pewna) przepis, że "ta" osoba musi wyrazić zgodę na leczenie

Gość zestawienie
Zbiorcze zestawienie miesięcznych kosztów utrzymania jednego dziecka. -1- 1. Wydatki stałe ponoszone w okresie miesięcznym Lp. Cel wydatku Kwota za 1 miesišc Częœć przypadajšca na dziecko Kwota przypadajšca na dziecko na 1 miesišc 1 Energia elektryczna 90,00 zł 50,00% 45,00 zł 2 Gaz 10,00 zł 50,00% 5,00 zł 3 Energia cieplna (ogrzewanie domu + wody) 290,00 zł 50,00% 145,00 zł 4 Woda zimna + odprowadzanie œcieków 100,00 zł 50,00% 50,00 zł 5 Wywóz nieczystoœci stałych (2 x 3 zł (poj. 120 l) x 2 na m-c = 12zł) 12,00 zł 50,00% 6,00 zł 6 Abonament RTV 14,90 zł 50,00% 7,45 zł 7 Polisa posagowa dziecka 64,70 zł 100,00% 64,70 zł 8 Opieka nad dzieckiem w godzinach 6.20 - 7.50 oraz odprowadzanie dziecka przez opiekunkę do szkoły 200,00 zł 100,00% 200,00 zł 9 Ubrania 95,63 zł 100,00% 95,63 zł 10 Żywnoœć 500,00 zł 40,00% 200,00 zł 11 Artykuły chemi gospodarczej (œrodki czystoœci i œrodki higieniczne) 100,00 zł 30,00% 30,00 zł 12 Wyjazd wakacyjny nad morze (zalecony przez lekarza) 175,83 zł 50,00% 87,92 zł 13 Podręczniki szkolne do I klasy Szkoły Podstawowej (matematyka 4 x 10 zł + religia 14 zł = 54 zł/12 m-cy) 4,50 zł 100,00% 4,50 zł 14 Podręczniki i pomoce naukowe do nauczania metodš glottodydaktyki (220,50zł/12m-cy) 18,38 zł 100,00% 18,38 zł 15 Pozostałe pomoce szkolne: wyprawka do klasy + wyprawka na œwietlicę (193,00zł/12 m-cy) 16,08 zł 100,00% 16,08 zł RAZEM 975,66 zł 2. Wydatki ponoszone dodatkowo w cišgu tygodnia podczas choroby dziecka Lp. Cel wydatku Kwota na 1 tydzień 1 Leki 70,00 zł 2 Opiekunka 150,00 zł RAZEM 220,00 zł 3. Wydatki ponoszone dodatkowo w okresie wakacji Lp. Cel wydatku Kwota na 1 tydzień Kwota na 1 miesišc 1 Opiekunka 100,00 zł 400,00 zł RAZEM 100,00 zł 400,00 zł 4. Niekonieczne, ponoszone wydatki: Lp. Cel wydatku Cena Częstotliwoœć zakupu Kwota przypadajšca na dziecko na 1 miesišc 1 Rower używany 150,00 zł 2 lata 6,25 zł 2 Okazyjne zakupy z okazji urodzin, œwišt, Dnia Dziecka 100,00 zł 4 miesišce 25,00 zł RAZEM 31,25 zł PODSUMOWANIE A.) Wydatki ponoszone miesięcznie, kiedy dziecko nie choruje (suma pozycji 1 i 4) 1 006,91 zł B.) Wydatki ponoszone miesięcznie, kiedy dziecko choruje przez tydzień w danym miesišcu (suma pozycji 1, 2 i 4) 1 226,91 zł C.) Wydatki ponoszone miesięcznie, kiedy dziecko choruje przez 2 tygodnie w danym miesišcu (suma pozycji 1, 2, 2 i 4) 1 446,91 zł D.) Wydatki ponoszone miesięcznie w okresie wakacji (suma pozycji 1, 3 i 4) 1 406,91 zł

Gość ALIMENTY ********
Jejku ..... Dziekuję bardzo za zestawienie, jestem pod wrażeniem.... Aż mi dech zaparło, oprócz Kaponierki są jeszcze dobrzy ludze :))))) Dzięki wielkie :D

Gość ALIMENTY ********
Jeśli mogę spytać, to skąd to zestawionko? I czy już było użyte ? I czy trzeba było podeprzeć sie KWITAMI-PARAGONAMI ... ???

Gość zestawienie
troszke to zestwiwnie jest nie czytelne.......tabela sie skopiowala. Jak chcesz to podaj maila to ci wysle cala tabele. Ja mialam przyznane alimety na dziecko 12-letnie 400zl.Po dwóch latach moj ex stwierdzil iż jest to zaduzo, wiec wniosl pozew o obnizenie ich.Zrobilam zestawienie kosztow utrzymania dziecka do tego jakies faktury,paragony.W taki sposob sad dowalil mu jeszcze 150 wiecej....hehehe....ale mialam ubaw z tego obizenia teraz sie smieje z niego.

Gość ALIMENTY ********
JESTEŚ NIESAMOWITA :) ZARAZ CI PODAM MAILA

Gość zestawienie
znalazlam to kiedys gdzies na necie. Do tego skseruj sobie ksiazeczki z prad ,gaz wode.itc. Dobrze by bylo jakbys miala Faktury(zaswiadczenia) np.za nauke jezka obcego,obiady w szkole.......jednym slowem im wiecej swiskow tym lepiej dla ciebie.

Gość ALIMENTY ********
smutna2@o2.pl

Gość ALIMENTY ********
Wysyłaj moja droga, czekam :))) jeszcze raz dzięki podziwiam takie bystre kobietki, mam nadzieję, ze też taka w końcu będę :)

Gość ALIMENTY ********
a jeszcze mam pytanie... czy pomagał Ci prawnik, czy korzystałaś z jego pomocy prawnika) /

Gość zestawienie
juz ci wysylam.......a z pomocy prawnika nie kozystalam. Uznalam ze nie ma sensu.

Gość ALIMENTY ********
Do zestawienia Nie zapomniałaś o mnie ? Czekam na wyslanie, proszę prześlij mi mailem :(

Gość zestawienie
juz poszlo.....mozesz odbierac. Tam sa przykladowe kwoty podane .

Gość ALIMENTY ********
Dziękuję bardzo :))))) Naprawdę jestem Ci bardzo wdzięczna, dostałam :))))) Ja chcę tego prawnika (babka) co byłam wczoraj wynająć na sprawę Sama chyuba nie dam rady :(

Gość ALIMENTY ********
Jakoś mało odważna jestem, zresztą ja szybko się denerwuję , a po tym załamaniu (czego efektem jest nerwica) dostaję palpitacji :)))