Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ALIMENTY ********

ALIMENTY ********

Polecane posty

sdbgdsfhfshjsdfhs - miałes trudne dzieciństwo czy po prostu masz małego? bez pozdrowień :P

tez mnie zastanowilo to 2700. nawet na dwojke dzieci to wychodzi 1350 na jedno dziecko. nie brzmi to realistycznie w Polsce.

anyżówka * - samica wyciagnie wszystko co sie da, zwłaszcza gdy ma od kogo ciągnać, btw nie każdy w Polsce należy do "pokolenia 1200 brutto" ;) spadam,z frustratami nie gadam :P

Gość sdbgdsfhfshjsdfhs
mam małego jeśli Cieto interesuje (17cm) Ale ten przyklad alimentów to i tak nie z POLSKI!!!!!!!!!!!!!!

Wszystko zależy od oceny i uznaniowości sądu....oraz docjodów i standardów. Znam ojca, który na jedno dziecko łoży kilkanaście tysięcy...bo koszty utrzymania domu są wysokie...też nierealne... Mniej schematów, let\'s be open-minded:P

Gość sdbgdsfhfshjsdfhs
Anouk - ty pewnie też znasz tego ojca co płaci kilkanaście tysięcy na JEDNO dziecko ale nie w POLSCE!!!!!!!!!!!!

dobra, niech bedzie, w takim razie tym bardziej dziwne jest, ze sad nie przyznal ojcu opieki nad dziecmi. ale widac polscy sedziowie rzeczywiscie masakrycznie faworyzuja matki w takich wypadkach :O

Gość sdbgdsfhfshjsdfhs
http://wiadomosci.wp.pl/kat,9916,wid,8269704,prasaWiadomosc.html dziwnie Wasze kwoty przewyższają najwyższe alimenta w Polsce!!!!!! Jak nic madrego nie napiszesz to nie zabieraj głosu!!

:) Gratuluję horyzontów:) W Polandii...i tyle zasądził sąd:) Ale przecież i tak Wy wszystko wiecie lepiej:P Więc po co rozmawiać? Tak samo, jak głupi tytuł nosi program Pośpieszalskiego \"warto rozmawiać\"....a w nim....tezy i schematy odgórnie przyjęte i jedynie słuszne... :D

Skoro horyzonty wyznacza świat medialny i \"Super Express\" to naprawdę nic mądrego nie mam do powiedzenia:D:D:D:D:D:D Skoro takie informacje są wyznacznikiem tego, co jest....nie mamy o czym rozmawiać:D:D:D

Gość sdbgdsfhfshjsdfhs
zapewniam Cie że te źródła lepeij wyznaczaja horyzonty niż Twoje wypowiedzi na kafeterii. Jak to nie jest dobra strona to poszukaj sobie na stronie sejmu - tam też był komentarz rzecznika prasowegoktóry to potwierdził i nie chciał aby to wiązać z działalnością PECHOWEGO OJCA!!

Gość to że ktoś
nie widzial na żywo żyrafy nie oznacza że taki gatunek nie istnieje :p to do pana o horyzontach szerokich inaczej

do postu powyżej: nie ma, bo w TV nie pokazali, w radio nie powiedzieli, a w gazecie nie napisali.... Ludzie, zgubi Was ta wiara, że media wiedzą wszystko najlepiej. A jak nie ma w mediach, znaczy nie istnieje?????? :D:D:D:D:D:D

Gość sdbgdsfhfshjsdfhs
Z głodnym sie nie najesz a z głupim(ANOUK) sobie nie pogadasz !!!

Ale kij ma dwa końce:) Ja to wiem..... :D miło było zostać głupią:) w Twoich oczach to nawet komplement:) Bo jeśli coś ktoś ustalił i się dzieje nie oznacza, że wszyscy muszą wiedzieć...A jak ktoś chce, żeby wszyscy wiedzieli....to wiedzą. Takie alimety zasądzono w Polsce...coś około 12 tyś...jeśli ktoś nie chce tego uznać, jego sprawa....ale przy tym umie widzieć głupotę tam, gdzie myślą inaczej:) Żegnam wszechwiedzącą/ego sdbgdsfhfshjsdfhs .... Nawet brak w Twoich wpisach ironii:P, także wobec samego siebie:)

Gość sa ludzie w polsce
ktorzy zarabiaja naprawde ogromna kase i nie ma co sie dziwic ze ktos placi 2700 skoro tatus zarabia 5x tyle ( udokumentowane ) a w rzeczywistosci 30 x tyle

Gość do sdbgdsfhfshjsdfhs
"najwyższe alimenta":p pięknie:) wracaj do swoich gazet, tam wszystko prawdziwe i rzeczywiste, a rzeczy, o których nie napisano, nie miały miejsca....

Gość KOLO MORA
cotak najechaliście na tego palnta sdhjkghsdfghdfsh czy jakoś tak?? :):) Ja mam pytanie do was w związku z tym skąd Wy bierzecie swoją wiedze jak nie z gazet telewizji itp????????? Wszędzie jesteście osobiście???? Czasem trzeba sie zastanowić zanim sie coś napisze!!

Gość do sdbgdsfhfshjsdfhs
czasem jest tak, że się wie....bo dotyczy to znanych osób.... bosheeeeeeeee....cóż za kretyńskie pytania......

Święta racja, koło mora, trzeba wiedzieć, zastanowić się zanim się napisze..... :D

A gdzie trzeba się udać, jak nie można wyegzekwować alimentów? komornik też stwierdził, że nie może...

nie wiem. Tak powiedział. I potraktował w dodatku jakbym ja była winna wszystkiemu, a mój ojciec biedactwem od którego nie wiadomo czego się wymaga... Wyszłam wściekła! i nie wiem co robić...

a coz to za komornik, kurde, prywatny jakis, ze wlasne zdanie sobie wciska? psim obowiazkiem komornika z urzedu jest sciaganie zasadzonych przez sad dlugow, i nic go nie powinno obchodzic ponad to, co jest w dokumencie, zwanym \"Wyrok\". wez to zglos gdzies, albo co, bo gosc chba jaja sobie robi.

mnie to szlag trafia, bo nawet nie chce wystawić zaświadczenia, że nie dostaje tych alimentów i przez to musiałam je normalnie do dochodu doliczyć jak słkładałam podanie o stypendium socjalne i przez to dostałam oczywiście mniejsze...

Gość jamnior
zloz zazalenie na komornika do izby komorniczej w jego rewirze czy jak to sie zwie

Gość prawnik_trawnik
pamietajcie, ze alimenty na dzieci, sa tylko polowa kwoty, za ktora trzeba utrzymac dziecko, czyli zasadzenie 400 zlotych na dziecko nie jest niczym dziwnym, gdyz polowa matki to kolejne 4oo zlotych, a 800 zlotych na potrzeby dziecka, wliczajac w to edukacje, to calkiem niezle pieniadze, nawet jak na polskie warunki, prawda? Takze, nie narzekajcie kobiety, bo skoro ojcowie sa chetni do odwiedzania dzieci i placa alimenty to nie ma o co kruszyc kopii do tego, co tak krytykowal Anouk i wysokosc alimentow jej brata - skoro ojciec ma wysokie dochody to moze placic tyle na dzieci, jednen moj znajomy placi na male dziecko ponad 100o zlotych takze...