Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce nosic wysokie obcasy

jak nauczyć się chodzić na obcasach

Polecane posty

mam 25 lat i nigdy nie chodziłam w wyskich obcasach... mam w szafie kilka par ślicznych butów na różnej wysokości obcasach, ale nei potrafię w nich chodzić... wiele razy widziałam na ulicach dziewczyny które chodziły jak jakieś czaple, jakoś dziwnie powyginane.. ale są też kobiety które na wysokich obcasach chodza tak ze dech w piersiach zapiera... chciałabym tak chodizć.. póki co obcasy leżą nieużywane w szafie a ja biegam na płąskich butach :( moze któras z forumowiczek mi podpowie cos?? serdecznie pozdrawiam :)

Gość ja tez chce nauczyc sie nosić
wysokie obcasy!!!!!!!!!!!!!!!

czyli nie jestem osamotniona z tym problemem :))

zanim w nich wyjdziesz na ulice pochodz w nich troche po domu - wyprostuj sie i stawiaj male kroki. Aha - i moze zacznij od takich kilkucentymetrowych, nie zakladaj od razu 10 cm szpilek bo sie zabijesz - kolezanka sobie w ten sposob zwichnela kostke ;)

no wlasnie.. w domku to mi nawet wychodzi... powolutku, male kroczki.... ale w miescie przeciez trzeb gdzies pobiec, przyspieszyc... nie moge chodzic jak pingwin :P

Gość maja maja maja
pamietaj, aby nie zginac nogi w kolanie, tylko wyciagnac ja do przodu , ale maly krok. od lat biegam na obcasach - uwielbiam je. oczy mnie bola jak widze, jak dziewczyny zegna nogi w kolanach i idzie to takie przygarbione, jakby nie moglo sie podniesc. nikogo nie obrazam - to byl tylko opis tego , co widza me oczy.

maja maja maja, no wlasnie dokladnie o to mi chodziło, o to zginanie nóg w kolanach i to z edziewczyny dziwnie wygladaja, ja chce tego uniknąć :D wiec bede ćwiczyc chyba w domu... nie zginac w kolanie, wyciagnąc do przodu, mały krok.. ok :D dzieki :D

Gość maja maja maja
bo po prostu dziewczyny jak za mocno zegna nogi w kolanach, to to wyglada jakby siedziala, a nie szla. najgorzej jak sie czlowiek potknie - wowczas robi cos a la przykuc. nie to, ze sie czepiam , ale tak to widze.delikatnie kolano i tak samo pracuje, ale nie nalezy mowic mu : zegnij sie, tylko prostuj. powodzenia:)

Gość maja maja maja
tuz przed postawieniem nogi ja wyprostuj. moim zdaniem to jest to :o

Gość maja maja maja
sorki mialo byc radosnie:)

Gość kurczęęę...
mi sie zawsze robi taki przukuc:P ale spróbuje sie nauczyć bo obcasy są takie fajne i podobno dodaja kobiecie pewności siebie:P

Gość maja maja maja
wiecie, ze mnie zadna specjalistka, najpierw tez biegalam po domu, zaliczylam mnostwo przykucow hi hi h hi, az wyczailam to sztywne kolano i jest ok.

hehhe mi niestety nie dodaja, bo mnie stresuja :D ale ja wam jeszcze pokazę... dzieki maja, jestes wielka :) prostowac noge tuz przed posatwieniem na ziemi :D ok :D

no ale tak sobie mysle... to ciezko bedzie z tym sztywnym kolanem... bo wtedy stopa sie tak łupie o ziemie.. musze poćiwczyc :D

Gość fruuututut
a ja lubie obcasy :):):):):) mloda jestem, ale radze sobie :) a najbardziej lubie jak trzeba podbiec, na weselu w 8cm szpilkach na oczepinach musialam przebiec sie na dwor i spowrotem, 1 byłam :)

Gość maja maja maja
tak tylko sie zdaje, ze łupie. ona staje jakby jednoczesnie calym butem - obcasem i palcami.bedzie dobrze:) taka smutna dzis jestem, a tu tak sie rozbawiam , bo odkrylam chyba fizjologie kolan - stop -obcasow, hi hi hi :) wazne by sie posmiac, a nie plakac :)

maj maja maja odkrylas filozofie i podzielilas sie wynikami, nagdrodanobla dla ciebie :)

Gość noproblemos
załóż łyżwy i chodź po trawie, wyrobisz się