Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

poniewaz mam nieregularne cykle gin przepisał mi duphaston, mam brac od 16dc przez 10 dni. poniewaz staram sie o dziecko a mam cykle zazwyczaj ponad 30 dniowe moze sie zdarzyc ze wezme pierwsza tabletke przed owulacja i wtedy z fasolki nici. moze któras z Was poradzi mi czy powinnam je brac a moze powinnam jakies badania zrobic, tylko nie weim jaki i czy potrzebne sa na takie badania skierowania?

Gość beatrice
dlaczego myslisz, ze jak bedziesz brala duphaston to z zaplodnienia nici? duphaston wlasnie pomaga zagniedzic sie zarodkowi i lekarze czesto przepisuja go na podtrzymanie ciazy. o ile wiem, nic nie przeszkadza w owulacji. ja rownize bralam duphaston miedzy 16dc a 25dc przez ponad rok i wlasnie w listopadzie zaszlam w ciaze.

Gość miramax
czy lek o którym wspominacie działa jak luteina?? ja brałam luteinę bo, mam strrrasznie nie regularne cykle raz na dwa miesiące...

Gość miramax
nieregularne --> tak powinno być, przepraszam ;)

przeczytałam ze duphaston hamuje owulacje, wiec jesli wezme go za wczesnie to owulacja nie wystapi. tak to zrozumiałam

Gość danielka
a gdzie tak przeczytalas? bo cos mi sie wierzyc nie chce;)

dobrze piszesz joanka. Lekarze każą brać od 16 dnia cyklu, bo biorą jak śrenio u kobiet owulacja występuje (koło14d.c.) jak u CIebnie owulacja będzie później to może Duphaston może ją zahamować. A czytałam to na bocianie, lekarz pisał...

Gość beatrice
co do badan, to powinnas zbadac poziom progesteronu. duphaston jest wlasnie na niski progesteron

Gość agucha ********
ja to wzialam jak mi sie okres spoznial i dostalam go po nich;) a spoznial sie ponad 2 miechy