Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ..nikt_istotny..

..Toksyczne związki..

Polecane posty

Gość ..nikt_istotny..

..opowiedzcie coś o nich..jeśli takowe jeszcze istnieją..:) ..jestem ciekawa..jak nie wiem co..;):P

toksyczny związek to taki w którym jedno męczy się z drugim: jest szykanowane, jest zakaz, bicie, picie, jest zastraszane, sledzone, nie szanuje............. w takich związkach człowiek się wypala i nie ma sensu zycia i powinien jak najszybciej uciec. Pytanie tylko dlaczego osoby w takich związkach są , nie uciekają. Odpowiedz bo lepszy rydz niż nic, bo boja się ze nie poznają nikogo innego, boja się samotności, tkwią bo nie mają gdzie uciec i dokąd, bo sa dzieci, bo lubia byc martretowane i szykanowane. To jest cała prawda. Dla kazdego coś innego.

Gość ..nikt_istotny..
..hmm.. tzn...że z obawy przed samotnością..będą tkwić w tym bagnie po uszy same..do końca swojego zafajdanego życia???.. ..hmm.. a skąd pewność..że są skazane na samotność?..

otóz nie ma pewności czy będa same czy poznaja kiedys super dobrego człowieka. One są przekonane ze juz nikogo nie poznają bo nie mają gdzie i tkwią w tym bagnie z tej obawy.

Gość do nikt istotny
a ty bez tych kropek zyc nie potrafisz? w realu tez tak sie wysławiasz???? 😭

Gość ..nikt_istotny..
..a Tobie to bardzo przeszkadza..? ..odpowiem..owszem..tak sie wyslawiam..:P.. ..tam gdzie tu..piszac stawiam kropki..w mowie potocznej..robie krociutenka przerwe.. ..ech.. nie bylo sie do czego przyczepic? czy po prostu masz zly dzien..?:) ..Pozdrawiam serdecznie..:*:P

Gość ..nikt_istotny..
Filomenka.. Dziękuję..:) ..ech.. ciężko czasami się wypowiadać.. :(..jednemu przeszkadzają kropki.. innemu ich brak..:( ..cóż..życie..:P:)

Gość toksyczne związki
to moim zdaniem nie tylko pijaństwo, przemoc, domowe awantury o byle co. Toksyczne związki to też układy kochanka - żonaty gość, młoda dziewczyna i starszy o 20 lat gość, życie w związku na odległość bez mozliwości bycia razem i wszystkie te związki w których jedna ze stron czuje niepokój o to co dalej bedzie. życie zazwyczaj pokazuje, że nic z tego nie będzie i po iluś latach ma się poczucie zmarnowanego czasu dla osoby z którą nie było przyszlości. Pozostaje smutek i żal. W twoich postach nikt_ istotny są ....., myśle że w twoim życiu?????????????? mnóstwo????????????????????????????????????????

Gość od niego uzależniona
Toksyczne związki, działają jak alkohol czy narkotyki. Na początku jest zastrzyk EUFORI, fascynacja, życie \"w pełni\" wszystkimi zmysłami. RAJ NA ZIEMI :D Póżniej komuś odbija, albo zwyczajnie pozwala sobie na bycie sobą (co ukrywał), a ta druga strona nie przyjmuje do wiadomości \"nowej\" osobowości, wciąż czeka, na to że partner będzie taki jak dawniej... Tak jest u mnie, czekam już za długo :( wiem, że jestem uzależniona emocjinalnie i jak u innego nałogowaca (alkohol) niszczy mnie ale czasem... czasem jets przez krótka chwilę jest RAJ. W takim związku są mocne emocje, podnoszą adrenalinę ...

Gość do TMT hahahaha
to masz przynajmniej z glowy toksyczne związki

Gość jak na mój gust
toksyczne związki to takie, które zatruwają życie jak sama nazwa wskazuje;) uniemożliwiają rozwój, prowadzą do depresji i nerwic, unieszczęśliwiają, powodują różne nagatywne uzależnienia- od złych emocji, od kłótni itd, sprawiają że nasze poczucie własnej wartości spada na łeb na szyję i właściwie wszystko prócz tego związku w naszym życiu traci znaczenie

Gość vide powyżej
oj prawda, prawda.

Prawda, calusieńka NAGUŚKA..., tylko, że takie związki, jak wszystkie toksyny bardzo uzależniają i nie ma na nie plasterków w aptece :( 😭

Toksyczne zwiazki to tez zwiazki pelne zazdrosci (z milosci wlasnie), ograniczen, kontorolowania, manipulacji psychicznej. To nie jest zawsze tak, ze sie ktos boi z takiego zwiazku odejsc, bo bedzie potem sam.... to jest po prostu wspoluzaleznienie od bycia z ta wlasnie osoba.... ciezko jest odejsc jak sie kogos kocha, nawet jak ma sie swiadomosc, ze zwiazek jest toksyczny... ja tez stawiam kropki i prosze mi tu nie marudzic na ten temat!!!

Już od dawn mój świat to ON, a włściwie, świat skurczył mi się do jego wymiarów. Od jakiegoś czasu mam tego świadomość, szukam pomocy, ale nadal jestem uzależniona 😭 😭 😭

Już dawno mój śwat skurczył się do JEGO wymiarów, liczy się TYLKO On: co powie, myśli, nie powie, dlaczedo tak zrobił nie zrobił ... Q! to chore!!!, mam tego świadomość od jakiegiś czasu, szukam pomocy... ale jestem UZALEŻNIONA 😭 😭 😭

sory, za powtórkę, myślałm, że mnie wcieło. A kto prosi o litowanie się?

To dobry temat, może jest ktoś kto ma już taki związek, wyście z uzależnienia za sobą i może się tym podzielić? Jak widać "Syty głodnego nie zrozumie", i ok. ale nie msi też drwić !

Adamant po czym tak sędzisz ?? A może wywrózyłeś z fusów? Wyglądasz na chodzący IDEAŁ - uważaj, bo takich życie łamie, a nie przygina jak nas :D

Bo jak inaczej nazwać takie sądzenie na podstawie 2-3 zdań? Czy sam Adamant przeżył jakieś głębsze uczucia? Im mniej doswiadczeń, tym łatwiej i szybciej przykleja się Etykietki innym :( A życie straszniejsze i piękniejsze jeszcze jest ;-) Ludzie wychodzą z nałogłów różnych w różnym tempie, nie przekreślaj tak łatwo chłopie i nie sądź, abyś nie było osądzony.

Gość ..nikt_istotny..
..hm..jestem ciekawa..skąd stwierdzenie..że w moim życiu..związków takich całe mnóstwo???.. ..skąd też stwierdzenie..że w moim życiu..starszy mężczyzna???...a może jest tak..że to ja..jestem tą starszą..że to ja..mam męża.. i.. ..ech.. ..to też toksyczność jest..?:].. ..pozdrówki..:)

bylam, przezylam i nie chcę nigdy więcej...:( oby juz nigdy więcej takiego piekla...:O pieklo to moze zbyt drastyczne okreslenie..ale oby juz nigdy więcej ponizania, upokarzania, braku szacunku..nigdy przenigdy nie chce do tego wracac!!!!

Gość toksyczne związki
myślę, że w twoim zyciu jest mnóstwo znaków zapytania???????????????? czytaj ze zrozumieniem bo masz z tym kłopoty podobnie jak ze swoim toksycznym związkiem skoro poruszasz ten temat. Moim zdaniem związek z zonatym czy mężatką to też związek toksyczny, a już napewno związek z bardzo dużą różnica wieku jest toksyczny.

Gość mekintoch
to jakas bzdura, ze niby związek, w którym jest duża różnica wieku jest jakoby toksyczny z góry tak zakładasz nie bierzesz pod uwagę, że każdy związek jest inny! Twoje pewniki, założenia i z góry osądzanie kogos kogo nie znasz świadczy o niewiedzy, dlatego wybaczam. Trochę wiecej wyobraźni i pamiętaj, że nie jesteś pępkiem świata i każda istota żyjąca coś dla niego znaczy. Nie czepaij sie pierdołek, typu: kropki, sropki...

Gość mekintoch coś ci się pieprzy
co ty komu masz do wybaczania? czy ktoś tego chce? ty też nie jesteś pępkiem świata choc myślisz ze tak jest. idż sie walic bo bzdury piszesz. jak dla ciebie związek z różnicą pokolenia jest normalny , nie toksyczny tzn, że cie wali nieżle.

Gość ..nikt_istotny..
..hmm.. ..no tak..powiedział co wiedział..rzec by się chciało..:) ..to ja jestem mężatką.. i hmm.. czy według Ciebie..różnica wieku..5 lat..to naprawdę dużo?:):P ..no pobuzialkuj choć troszkę..bo czuję się zaniedbywana..;):P