Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hi all

myc rano twarz woda czy tonikiem przetrzec??

Polecane posty

Gość hi all

co lepsze? mam cere tradzikowa

ja nie wyobrażam sobie wyjścia z domu rano z brudną twarzą ;) ja nawet nie potrafię się do końca obudzić, nie umywszy twarzy ;) tym bardziej wskazane wydaje mi się to przy cerze trądzikowej, która jest przecież zanieczyszczona.

Gość asieńka24
a mi w zupełności wystarcza przetarcie twarzy tonikiem:) Po co ją dodatkowo wysuszać z rana wodą?Mi tonik wystarcza,robię tak od dawna i mam cerę pierwsza klasa:D

Gość dziewczyny...
pytałam się już kilku kosmetyczek o to czy przemycie twarzy tonikiem wystaczy i każda z nich odpowiedziała mi, że TONIK NIE SŁUŻY DO MYCIA TWARZY, a do przywracania właściwego ph cery po umyciu twarzy wodą dlatego niestety, ale trzeba albo zmyć twarz mleczkiem albo żelem do mycia twarzy, a potem zastosować tonik

Gość jankjhjkhjh
przemywam tonikiem bardzo dokładnie ,nie myje twarzy jak wstane

Gość kalina 21
Ja niestety mam trądzik i gdybym zaczęła przecierać tak od razu twarz tonikiem z miejsca byłabym cała czerwona, ufam tylko żelom, ponieważ dzięki temu czuję, że moja skóra jest doskonale czyta. POza tym często nakładam na noc na rzęsy olej rycynowy, muszę go potem jakoś zmyć:P

zgadza się, tonik przywraca skórze właściwe pH po myciu. nie ma on właściwości myjących czy rozpuszczania tłuszczu i brudu, jak mleczka czy żele. rano to możesz tonikiem skórę co najwyżej odświeżyć, ale nie umyć. ja tam wolę się myć niż odświeżać ;)

Gość Aniiia
To mzoe skoncentrujmy sie na tym czym zastąpic wode ? :o :P

Gość bvfb
Powinno się używać mleczka które oczyszcza a potem toniku.

Gość ADRIANNA LIMA WYGRYWA
ja mam alergie na wszystkie mleczka i smietanki,twarz mi puchla i mialam tradzik kosmetyczny po tym. jak odstawilam to problem sie skonczyl tylko czy zmywam mleczkiem tzn tusz i cien

kranówkę można zastąpić wodą przegotowaną, mineralną... twarz myjemy żelem lub mleczkiem, które później trzeba zmyć z twarzy wodą, gdyż są to detergenty. po umyciu tonik. można też używać płynu micelarnego.

Gość yasmine18___
nie madruj sie tak! komu chce sie wode przegotowywac ? juz lepszy pomysl z zielona herbata,chyba skorzystam podobno dobrze dziala na cere mieszana i problemowa

Gość Aniiia
yasmine18___ własnie jestesmy po to zeby sie wymądrzac jak ci sie cos nie podoba to nie komentuj idiotko woda przegotowana to dobry pomysł i skorzystam ;) :P

Gość lollllaaaaa
wlasnie, zamiast zwyklej wody z kranu uzywac wody mineralnej albo przegotowanej

Gość Aniiia
Ok juz sie nie chwal co musisz robic dziadkowi i nie pisz juz więcej Oszołomie z epoki kamienia :D :P

No właśnie - ja juz kiedys pytałam na tym forum o demakijaż, bo po mleczku czuje się tak jakbym była niedomyta i miała zatkane pory. Skoro więc mleczko zmywam potem jeszcze żelem to na co mi w ogóle to mleczko? Ale ja nie o tym tym razem - czym zmywacie tusz do rzęs? Ja czym bym nie zmywała to zawsze mam wrażenie, że nie jest zmyty dokładnie :( W dodatku jeśli to robię żelem do mycia twarzy, to przeważnie podrażniam sobie oczy (zawsze mnie cos tam przyszczypie mimo ze staram się spłukac dokładnie i wytrzeć zanim je otworzę). jak sobie z tym radzicie?

Gość dziewczyny...
Ja zaczynam demakijaż od zmycia oczu (płynem do demakijażu), potem mleczkiem zmywam całą twarz (bez użycia wacika po prostu rękoma masuję twarz) następnie zmywam buzię żelem do mycia twarzy. Wiem, że to sporo zachodu, ale dopiero wtedy czuję, że mam czystą twarz i już przyzwyczaiłam się. Potem tonik i krem do twarzy i pod oczy. Nie mam żadnych niespodzianek na twarzy i dlatego uważam, że warto poświęcić wieczorem kilka minut na oczyszczanie buzi.

Gość kosmetyczka27
wystarczy tonik!!!

Gość agucha ********
ja zmywam tusz i cien z oczy woda i mydlem a potem jeszcze mleczkiem.wtedy wiem ze rano nie obudze sie z efektem pandy. twarz myje takze woda y mydlem,potem przecieram naturalnym tonikiem,czyli zalewam torebke zielonej herbatki i tym przemywam twarz( rano i wieczorem z tym,ze rano nie myke buzi woda tylko samym tonikiemz herbatki przecieram,lepiej tak,widze poprawe skory na + ) po toniku oczywiscie kremik ( ja uwielbiam ziaja -maslo kakaowe-to na noc natomiast na dzien-ziaja-krem ogorkowy) oba sa wysmienite i kosztuja razem ok.10 zl fajnie no nie? 2 super kremiki i 10 zl tylko;) jak juz wklepie kremik smaruje tormentiolem dosc grube niespodzianki(jesli akurat takowe posaiadam) zas linoeparolem czerwone slady po wycisnietym pryszczu:( zajmuje mi to ok.10 min wieczorem,a potzrebuej ok 15 ale to juz z make upem poza tym 3 razy w tyg.maseczka z drozdzy i jest :):):) pozdrawiam buziaczki:)

Gość te kosmetyczka
skad ty się urwałaś?

Gość agucha ********
do kogo to mialo byc?

Ja mleczek uzywam tylko wtedy, kiedy wieczorem zmywam mocny makijaż. Rano zwykle myje twarz żelem z wodą, wieczorem również, o ile makijaz jest lekki albo go nie ma. Toników nie uzywam od lat.

Gość te kosmetyczka
Agucha, masz nicka kosmetyczka, że tak się oburzasz? przeciez chyba to jasne, że do kosmetyczki27, a nie do Ciebie

Gość agucha ********
sorry!!!!!!! ;):) a czemu nie zgadzasz sie z kosmtyczka? ja w sumie tez sie nie zgadzam,bo kosmetyczki gowno wiedza,robia pasztet na ryju i ti wsio! a udaja wielce madre;)

Gość te kosmetyczka
jak można mówić, że wystarczy "umyć" buzię tonikiem? przecież to jakaś bzdura, do mycia służy żel albo mleczko, a nie tonik dlatego twierdzę, że z niej kosmetyczka jak z koziej d... trąba

Gość kosmetyczka27
a jak jesteś taka mądra to mi wskaż w którym momencie ja użyłam zwrotu "umyć tonikiem".Bo to faktycznie jest bzdura,ale nie ja to napisałam tylko ty:P A co do toniku,jeżeli cera jest normalna to wystarczy sam tonik do odświeżenia,bo twarz w nocy się nie brudzi.Chyba,że ma sie cere tłustą to wtedy trzeba ją umyć dla efektu zmatowienia.

Gość te kosmetyczka
"twarz w nocy się nie brudzi" - tym razem to na pewno Twoje słowa; gratulacje i dużo szczęścia dla tych, którym rad udzielasz i będziesz udzielać rozmumiem, że rano też nie bierzesz prysznica, bo w nocy ciało się nie brudzi?

Gość bo tu kazdy tylko o sobie mysl
hihiihhiihi te kosmetyczka--->dobre::) punkt dla ciebie:)

Gość a ja rano
wcale nie biorę prysznica-bo wcale nie czuję się brudna:P te kosmetyczka-to jak ty rano wyglądasz-brudna i śmierdząca-współczuję :O