Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maja9999

kto bral zastrzyki anty te na 3 miesiace?

Polecane posty

Gość maja9999

jak sie po nich czujecie,?? dobre sa,> opiszcie cos o nich.?? bo zamierzam ije wziac lae nieiwiem jeszcze na pewno..pozdro

Gość nie warto bedziesz zalowala

Gość maja9999
ale dlaczego>?? nieskuteczne czy chodzi o organizm>?

ja wzielam 4 serie czyli wychodzi ze bralam przez rok czasu przytylam (sporo) wcale sie nie obiadajac tylko tak zeby pokarm byl i zebym ok sie czula, one maja dzialanie dlugofalowe i jak ci wstrzykna to swinstwo to dziala 3miesiace plus przynajmniej kolejny miesiac sa tego slady w organizmie... po takiej serii jak moja skutki uboczne odczuwa sie przez kolejny rok, niestety mi przez DEPO PROVERA bo tak sie ten zastrzyk nazywa, zatrzymal sie okres i narobilo sie niezlego zamieszania ze zdrowien min torbiel na jajniku. Dobry lekarz odradzi ci depo, konowal przepisze nawet nie informujac o skutkach ubocznych 2 moje kolezanki tez wziely ale znacznie krotsze serie (po 2 zastrzyki) i tez mialy problem z plamieniami - jedna plamila cale 3 miesiace po troszku a druga obficie raz na jakis czas lepiej juz lykaj te cerazette (zadna kolezanka sie na nie nie skarzyla a juz z 5 zazywalo) i daj sobie spokoj z depo pozdrawiam

Gość sama nie używałam
ale moja przyjaciółka tak, i ona chwali i to bardzo ile ludzi tyle opinii, każdy organizm jest inny i inaczej zareaguje

szkoda orgaznizmu...maja za duzo hormonow, no bo pomysl ile ich musza dawac za pierwszym razem skoro sie jest zabezpiecoznym 3 miesiace? po nich sie jest bezplodna.nie warto; szkoda nerwow i zdrowia... lepiej pigulki antykoncepcyjne

Gość ja wzielam 2 zastrzyki
u mnie one mialy dzialac leczniczo/endometrioza/ do tej pory przeklinam dzien w ktorym dalam sie na to namowic,niestety pa dr nie byla laskawa nawet spytac sie mnie o zdanie .Zreszta trudno jest taka osobe nazwac lekarzem skoro wie jakie skutki uboczne wywoluje to cos a bez skupulow to aplikuje.No moze tlumaczy ja to,ze mial to byc dla mnie lek i tylko dlatego sie na to zgodzilam ale nigdy w zyciu nie polecilabym tego zdrowej kobiecie bo zrujunuje sobie zdrowie w imie wygody.Pamietajcie ze jest to bomba hormonalna dzialajac przez 3 miesiace wezmiesz zastrzyk i nie ma odwrotu.Ja czulam sie fatalnie bole i zawroty glowy puchniecie nog wywolane zaburzeniami krazenia,silne stany depresyjne.I niestety problemy nie skonczyly sie po zaprzestaniu brania tego.Minal rok a ja do tej pory lecze zaburzenia hormonalne.Depo provera moze doprowadzic do tego ze nigdy nie bedziecie mogly miec dzieci .Blagam dziewczyny jest tyle innych srodkow trzymajcie sie od tego z daleka.

Gość agam73
Lekarze w Polsce nie informują o długofalowych skutkach przyjmowania depo. Zresztą ciężko jest nawet na polskich stronach internetowych znaleźć fachową, oficjalną negatywną opinię o tym preparacie. Dawno nie szukałam, ale ze dwa lata temu natknęłam się jedynie na prywatną krytykę. Za to na stronach zagranicznych można sobie czytać do woli.

naprawdę taki zatrzyk to raczej nic dobrego... depo povera to środek antykoncepcyjny jaki stsuje mój pies..... no wybaczcie panie ale jeżeli chcecie szpikować się czymś co wstzykują psom i kotom w lecznicach dla zwirząt to szkoda mi was! a jeszcze bardziej szkoda mi mojego pieska ktory po tych zastrzykach dosyc przytył i zrobił jej się jakiz guz na grzbiecie!! teraz trzeba to odkręcać i leczyć! pomyślecie nad swoim zdrowkiem!!!

wpisalam w wyszukiwarke tutaj na forum depo provera i znalazlo sporo linkow, zajrzyj moze na nie i poszukaj opinii roznych dziewczyn bo byc moze niektorym nie bedzie sie chcialo tego pisac ponownie tutaj masz link do juz wyszukanych tematow http://f.kafeteria.pl/szukaj.php pozdrawiam

Gość doris123
a czy czy w ciągu tych 3 miesięcy ma się okres ?