Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asiorekkk

Czy to prawda,że nie powinno się jeść po ćwiczeniach?

Polecane posty

Słyszałam ostatnio,że pdobno jeszcze godzinę po ćwiczeniach organizm spala tłuszcz (czy jaoś tak ;) ),więc nie powinno sie wtedy jeść.Czy to prawda?I czy faktycznie aż godzinę.No bo ja staram się jeśc co 3 godziny,więc w tym momencie sie zastanawiam kiedy powinnam ćwiczyć-zaraz po posiłku przecież nie,ale zanim odczekam z godzinkę,zacznę ćwiczyć,to akurat będzie mniej więcej pora na następny posiłek...:O No więc wychodzi na to,że powinnam ćwiczyć późnym wieczorem jak już nic nie bedę potem jadła.Tylko,że wtedy już mi sie raczej nie chce...

Gość ja kiedyś czytałam że nie
powinno się jeść godzinę przed i godzinę po treningu.

Gość w górę

Gość kafelka
Może faktycznie chodzi o to,że organizm w tym czasie jest zajęty czymś innym i nie powinno się go jakby "rozpraszać" i dodatkowo obciążać.

Gość tak naprawdę
to jest tak( głównie dla osób odchudzających się) do ćwiczeń z pustym żołądkiem 4 godziny po obfitym posiłku lub 3 godziny po mniejszym. Przy pustym żołądku stężenie insuliny we krwi jest najniższe. Jej głównym zadaniem jest ochrona zasobów tłuszczu więc insulina pobudza spalanie węglowodanów a nie tłuszczu. Jeżeli zjemy np coś słodkiego poziom insuliny podskoczy i trudniej jest spalić tłuszcz. Z pustym żołądkiem spalamy więcej sadła. Po treningu w ciągu godziny nie później powinno się zjeść posiłek z zawartością węglowodanów skrobiowych (ziemniaki,makaron,kasza) i dołączyć chude źródło białka. Tych składników potrzeba mięśniom do pobudzenia wzrostu. to na tyle - szczegóły w książce - rewolucyjna dieta odchudzająca.

DLACZEGO moja odpowiedż zniknęła a co najśmieszniejsze to co napisałam to bardzo podobne słowa do ostatniej wypowiedzi .Dla mnie to jest swiństwo .żegnam ten temat

Gość moim zdaniem jeść
sie powinno wtedy kiedy jest sie głodnym..