Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młodaaaaaaaaaaaaaaaaa

Czy to mi bardzo zniszczy skóre ?

Polecane posty

Gość młodaaaaaaaaaaaaaaaaa

Jestem dośc bledziutka,nie chciałam isc na solarium,więc zimą zaczęłam używać pudru w kamieniu i brązującego w kulkach.Uzywam ich codziennie.Na noc oczywiscie wszystko zmywam i wsmarowuję krem nawilżający .Przed nałozeniem tych pudrów tez delikatna warstwa nawilżającego kremu.Czy te zabiegi mają wpływ na moją skóre twarzy ? mam teraz 21 lat.

A czego ma Ci zaszkodzic?Dziewczyno inne pudruja sie i maluja juz w wieku 16 lat i to one moga sobie zniszczyc cere a nie ty.Juz w sumie to nie jestes taka mloda.21 lat to juz nie mlodziutka.Ha ha.Spokojnie mozesz isc na solarium raz w tygodniu!

Gość młodaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
młoda,młoda ;) stąd u mnie te obawy bo raczej nie korzystałam nigdy z tego typu kosmtyków,a problemów z cerą też nie miałam i chciałabym zeby tak zostało ;)

Gość a ja smutna aaaa
moze ja tez cos napisze bo to tak wlsciwie troche powiązane zmoim "problemem" . Ja chyba jestem młoda :/ tzn za młoda. mam 15 lat. i od roku juz chyba uzywam podkladu, pudru itd. Nie dlatego ze chce, ale dlatego ze mam starszny trądzik. Wstydze sie poprostu tak bardzo sie wstydze pokazac komus bez "zamaskowania". I wiem ze robie zle, bo nawet sie tak zle z tym czuje.. ale inaczej nie moge. :(:( zastanawiams ie czy kupic sobie ta masc exipixal, bo to podobno tez kryje a nie niszczy tak skory, ale nieiwem.. wiem ,ze w wieku 25 lat bede miala skore jak 40 jelsi będe robic tak dalej ale nie umiem przesytac :(:(

Gość do a ja smutna
mam koleżanki 10 lat starsze od ciebie, zamiast leczyc trądzik to walą puder, trądzik sie powieksza a pudru coraz więcej. to nie tędy droga.

Gość no ale.....
Słuchaj każdy dermatolog ci to powie, słońce i solarium czyli opalanie zdecydowanie bardziej niszcza skórę jak dobrej jakości podkład puder. Co do tej drugiej wypowiedzi to podkład o który pytasz, a którego nie znam, ma w swoim składzie składniki zwalczające trądzik, poszukaj w wyszukiwarce. Co do następnej mądrali wypowiadającej sie o leczeniu, to moja droga niejednokrotnie latami ludzie lecza to świństwo z marnym rezultatem. Więc może pójdz się pomądrzyc gdzie indziej.Bo nie masz pojęcuia o czym piszesz.

Gość Birra
Najlepiej stosowac kwasy omega przed pojsciem na solarkę ,zapobiegaj one nadmiernemu przesuszaniu skory i pic conajmniej 2 litry wody na dobę ....jezeli masz bardzo blada cerą nie polecam solarium .Bedziesz sie opalac na czerwono ,a pozniej skora stanie sie bardziej podatna na wszelkie podraznienia ...ewentualnie jeden ,dwa razy na miesiac .Jest fajny krem opalajacy i wyglada bardzo naturalnie Sopot ziaji....Pozdrowionka

Gość młodaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nie jestem taka znowu biała.karnacje mam można nawet powiedzieć stosunkowo ciemną,ale twarz jakaś taka bielsza-niepasująca do reszty :P

Gość palmaaa
a moze samoopalacz zamiast solarium?

Gość elleelle
nie- kosmetyki brązujące wcale ci nie zniszczą skóry, o ile będą przyzwoitej jakości. (to solarium n i e o d w r a c a l n i e niszczy skórę)

Gość niszcza
pudry, fluidy i inne tego typu rzeczy niszczą skóre obojetne jakiej sa jakosci, tylko, ze skutki widac po latach, tak czy inaczej zatykają one pory skóry i sóra nie oddycha, solarium to juz w ogóle tatalna głupota a na słońce tak czy inaczej jestesmy narazeni, trzeba tylko uzywać filtrów.