Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gosiaczek1975

seks w Itrymestrze ciąży

Polecane posty

-------------------------------------------------------------------------------- Kochane dziewcz ynki odpowiedzcie mi prosze na pytanko czy mozna uprawiac seks w 6 tyg ciazy?..czy orgazm nie zaszkodzi pecherzykowi.Obecnie nie mam zadnych dolegliwosci biore jedynie duphaston 2x dziennie ze wzgledu na poronienie pol roku temu (prawdopodobnie przez miesniaka ktorego pozniej usunelam). Zapytam sie lekarza podczas wizyty ale mam ja dopiero za 2 tyg...a ochote z mezem mamy spore... bedzie wdzieczna za wasze informacje

Gość jak ja
ja 2 razy poronilam za 3 mi sie udalo,tez bralam duphaston,ale balam sie wspolzyc,spytaj lekarza,moze do czasu wizyty sie wstrzymaj..ze wzgledu na to poronienie

hmm..masz racje..ja tez tak uwazam i moj maz zreszta to rozumie...ale dchcialam uslyszec opienie na forum...2 tyg to nie dlugo zeby uslyszec odpo od fachowca.

Gość lusilda
kochana ..sex nie szkodzi..i pamietaj lekarze zawsze beda na wyrost wciskac ci kity ze musisz lezec itp (mowia to kazdej ciezarnej )to samo z sexem powiedza ci co chesz uslyszec jak zobacza ze jestes histeryczka....w teraz prawda....urodzilam chorego wczesniaka ale nie dalatego ze sex mi zaszkodzil slonko tylko wady genetyczne....poczytaj troszke....zadowolenie matki to najlepszy sposob na udany przebieg ciazy...jesli sex xi sprawia przyjemnosc a nie masz skurczy macicy to powiedzmy ze nie bylo twojego pytania:)

hej lusilda... dzieki za te slowa....wiem ze czasem lekarze przesadzaja...ale zastanawia mnie fakt czy podczas orgazmu moje skorcze wlasnie nei zaszkodza....czy seks seksem ale uwazam na orgazm..

Sama tez sie zastanawiam ale skoro lekarz nas o tym nie uprzedza to znaczy ze chyba mozna ...a poza tym kobiety w ciazy uprawiaja seks ktory podobno jest wskazany...a skurcze macicy podczas orgazmu...sama nie wiem...czy ktos moze nam odp na to pytanko ??

gosiaczek, seks w ciaży nie szkodzi poza wyjatkami- jest nim przebyte wcześniej poronienie:( Sama to przechodizłam, i mój lekarz-który naprawde nie należy do przesadzajacych-kazał mi sie wstrzymać aż do drugiego trymestru. Nie kazał mi leżeć plackiem, bo powiedział, ze dośwaidczenie pokazuje, ze leżenie w ciaży zagrożonej czy o podwyższonym ryzyku (a taką jest twoja ciąża, jeśli wcześniej poroniłaś) nie wpływa na jej przebieg-tylko intensywny wysiłek fizyczny i współżycie mogą stanowić zagrożenie. Pozdrawiam

pszczola5 ...no wlasnie...niby nic mi lekarz nie powiedzial..ale ja tez nie zapytala..gdyz bylam tak podekscytowana ze potwierdzil ciaze ze zapomnialam...eh wole uwazac...wstrzemiezliwosc nam nie zaszkodzi tym bardziej ze jestesmy na pometku pierwszego trymestu...poczekam chyba na wizyte....ale co z tymi skuraczami podczas orgazmu????

Cos znalazlam,czytajcie moze cos sie przyda : Współżycie w czasie prawidłowo przebiegającej ciąży jest na ogół bezpieczne, a także korzystne z uwagi na utrzymanie więzi z partnerem. Seks w ciąży może być doskonałą formą \"ćwiczeń fizycznych\". Dziecku, które schowane jest w worku owodniowym wewnątrz macicy, podczas stosunku nie dzieje się nic złego, nawet bardzo głęboka penetracja członka w pochwie nie stwarza zagrożeń dla płodu. Lekarz może zalecić rezygnację z seksu jeśli kobieta ma za sobą poronienie lub rodziła przedwcześnie. Powstrzymanie się od stosunków wskazane jest także wówczas, gdy kobieta miała w obecnej ciąży niewyjaśnione krwawienie z pochwy. Również wtedy gdy obecną ciążę zakwalifikowano jako ciążę wysokiego ryzyka. Uwaga! Seks jest zabroniony w przypadku łożyska przodującego (penetracja mogłaby zwiększyć ryzyko krwawienia). Badania wykazały również, że orgazm i występujące w czasie jego trwania skurcze macicy nie mogą spowodować poronienia lub porodu niewczesnego.

jak byłam w 6 tyg ,wszystko było wporządku to lekarz nie widział przeszkód by się nie kochac.Ale kiedy w 8 tyg dostałam krwotoku musiałam sexik zawiesić na przeszło mieisąc.Lepiej poczekaj do wizyty skoro bieżesz duphaston

Gość /lączenie tematów/
Temat: Seks w ciąży 09:52 Brzucholek_ Czy uprawiałyście seks w ciąży? A jeśli tak to czy często i do którego miesiąca? Bo ja mam wielką ochotę ale się boję cze zbyt częste skurcze mogą zaszkodzić. Albo w nieodpowiedniej pozycji coś sie tam może uszkodzić... 09:58 myszka24 http://www.kobietaintymna.atupartner.pl/seks/p ozycje%20w%20czasie%20ciazy.html http://www.storktest.pl/index.php?option=conte nt&task=view&id=18&PHPSESSID=a4d53e4ec13b558d81c7f1a22186bfd 5 http://wwww.polki.pl/?page=rodzina_rodzice_par tnerstwo_artykul&cmn_id=10002636 my sie kochamy dosc czesto będziemy rodzicami termin 20 sierpien 2007 czekamy na ciebie Skarbeńku

Gość gość
Ma ktoś ochotę na przygode z laseczką zza wschodniej granicy? Jestem gorąca Nadia tu znajdziesz moje fotki i kontakt:http://zboczone.co.pl/ Zadzwoń i poznajmy się:)