Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolga

mam cerę tłustą i kilka widocznych naczynek - jaki krem na naczynka??

Polecane posty

Gość jolga

ziaja seria różowa mnie uczuliła. Macie jakieś pomysły?

Gość jolga
??

Gość kafelka
Dax Cosmetics, krem do cery tłustej i mieszanej, a zarazem do naczynkowej.

Gość jolga
dzięki

Gość jolga
a jakieś inne propozycje??

Gość lirene
mam teraz-krem na dzien. nawet dobry jak narazie

Gość jolga
ja obecnie używam serii Lirene również, z tym, że do cery tłustej i mieszanej... A może jak wykończę tonik (zostało mi na szczęscie 10% toniku) i krem (15 %) to zaopatrzę się w serię dla naczynkowców. Tylko Lirene mnie jak do tej pory nie uczula ;)

Gość kafelka
Ja używam Lirene pod oczy (dla cery naczynkowej). Nawet trochę obkurcza naczynka, tylko niestety czasami powoduje drobne wypryski :(. Ale moja cera w ogóle nie lubi kremów :O

:) a ile masz lat...od tego zaczynamy przy doborze kremu.Jeśli masz skołonność do pękających naczynek to powinnaś zimą używac przedewszystkim kremu z filtrem zreszta jak wszyscy.:)pozdrówka;)

Rozszerzone i pękające naczynka krwionośne (tzw. pajączki) to problem wielu kobiet w różnym wieku. Ten typ cery jest trudny w codziennej pielęgnacji, wymaga też specjalnych dodatkowych zabiegów. Tedencja do rozszerzania i pękania naczyń krwionośnych może być jednym z czynników późniejszego rozwoju trądziku różowatego. jak o nią dbać: Cera naczynkowa nie toleruje gorącej wody,Codzienna pielęgnacja tej cery wymaga odpowiednich kosmetyków. W takich preparatach powinny znaleźć się odpowiednie substancje, które uszczelniają naczynka i wzmacniają je, chroniąc przed pękaniem. Ich zadaniem jest również pielęgnacja skóry. Najczęściej w tego typu kosmetykach znajdują się(rutyna,ekstrakt z oczaru ,witamina K,witamina PP ,wyciąg z kwiatów dzikiego mirtu ,witamina C,ekstrakt z miłorzębu japońskiego ).Jest wiele firm kosmetycznych które proponuja swoje \'\'super nowości\'\'.Moim zdaniem aby był efekt musi być systematyka+dobry zestaw kosmetyków.Dobry nie znaczy drogi.np:serię Pharmaceris N Erisa (mleczko, tonik, krem nawilżający, odżywczy i z witaminą K 1%, peeling enzymatyczny, maseczka, balsam do ciała), krem Bratek z serii Kwiaty Polskie (Uroda), krem nawilżający i półtłusty z miłorzębem japońskim z serii Anti allergique (Mincer - Mona Liza Cosmetics.:) Na koniec dodam ,że cere naczynkową należy chronić przed: - jesiennymi chłodami, - zimowymi mrozami, - promieniowaniem UV ....Pozdrawiam...ależ sie rozpisałam, mam nadzieje ,że pomogłam:)

Gość jolga
dziękuję za wszystkie propozycje. Mam 23 lata :)

Gość jolga
tak naprawdę to nigdy mi nie pękały naczynka, dopiero gdy poszłam na solarium... Pani dobrala mi chyba za mocne promieniowanie i na pierwszy raz powiedziała ze 8 min. będzie dobrze :(.Mam więc po tej wizycie 3 widoczne naczynka w obszarze ust:(

Gość looooooool
ja uzywalam kremu na naczynka Floslek i byl spoko