Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

itaka

Jak oduczyć dziecko 6 miesięczne jeść w nocy???? pomocy!!!

Polecane posty

mam bardzo duży problem. Pisałam wcześniej ale nie opisałam wszystkiego.Moj syn ma 6 miesięcy a od 2 jest już na samej mieszance na NAN- ie.Nie budzi się w nocy ale ssie swoje paluszki. Jeżeli za długo nie reaguję zaczyna płakać ale kiedy wypije swoje to od razu zasypia. Ja chcąc uniknąć tego wszystkiego budzę się słysząc ssanie i robię mu buteklę,nie pomaga nic nawet mleko zagęszczone kaszką itd. udzi się czasami nawet co godzinę ale dużo nie wypije. Kiedy był jeszcze na piersi to nie dojadał i był dokarmiany Nanem a gdy już poczuł że z butelki leci szybciej to pierś ssał rzadko i strasznie się złościł przy niej i tak to doszło do tego że już nie mam pokarmu (nigdy nie miałam go dużo). Ja nie pracuję ale to nocne wstawanie mnie już dobija ,męza też. Proszę poradźcie co robić!!!!!!!!!!!! Dzięki.

Zagęszczasz mleko, które podajesz małemu wieczorem? Najlepsza do tego jest kaszka ryżowa albo kleik. Mały będzie bardziej syty. Ja do tej pory dodaję małej kaszkę do mleka (tyle, aby można było wypić je z butelki).

A może spróbuj podawać mu w nocy zamiast mleka czy kaszki zwykłą przegotowaną wodę ,bez dodatku żadnego soczku,cukru czy czegoś tam...myślę ,że powinno pomóc.Polecam też podanie sycącej kolacji,np.gęściejszej kaszki.Pozdrawiam i życzę powodzenia;)

ja mam 20miesieczne blizniaczki i tez nie moge ich oduczyć 2-3 razy w nocy awantyra o mleko woda herbatka na nic nawet rozcieńczina mieszanka to przyzwyczajenie tylko co z nim zrobic gdy kolacyjka i tak obfita

Gość to bardzo proste
zatkaj mu buzie korkiem od dorato

Są specjalne kaszki zagęszczające do mleka. Trzymają dziecko, ze tak powiem zapchane i nie chce się jeść tak często. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco. Dzięki temu powinno spać dłużej w nocy.

Gość gość
Autorko bratowa oduczyła dziecko podając mu mm co noc zmniejszając o jedną miarkę proszek sypany do wody. Ja mam gorzej bo karmię piersią i malutki 7 miesięcy. Wstaje w nocy o 0.00 i i 4.00 nie wiem co zrobię jak wrócę do pracy bo pracuję też w nocy.